Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Μία μητέρα συναντά την νεκρή 7χρονη κόρη της σε VR game

Μία μητέρα συναντά την νεκρή 7χρονη κόρη της σε VR game

Friday, 07 Feb 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/34/f0/99/korea-dead-daughter-vr-89-1581111411.jpg
 

Μία μητέρα συναντά την νεκρή 7χρονη κόρη της σε VR game

Γιόρτασε τα γενέθλιά της κόρης της με την...ψηφιακή εκδοχή της.

Ένα ντοκιμαντέρ σε τηλεοπτικό κανάλι της Νοτίου Κορέας που προβλήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, δείχνει την Jang Ji-sung, μητέρα τεσσάρων παιδιών, να βλέπει μία ψηφιακή απεικόνιση της νεκρής της κόρης Nayeon.

Η Nayeon πέθανε το 2016 από μία ανίατη ασθένεια σε ηλικία 7 ετών. Σύμφωνα  με την Aju Business Daily, οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να δημιουργήσουν την Nayeon σε ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας μάλιστα την πραγματική φωνή της! Στο φόντο υπάρχει η σκηνή ενός πάρκου, στο οποίο μητέρα και ψηφιακή κόρη παίζουν και γιορτάζουν τα γενέθλια της δεύτερης.

Το δεκάλεπτο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην Middle East Broadcasting Company, δείχνει την Jang Ji-sung να συναντά την νεκρή κόρη της σε ψηφιακή μορφή για πρώτη φορά. Επίσης, μια τέτοια πρακτική θεωρείται σύμφωνα με τους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ κάτι απόλυτα φυσιολογικό για το μέλλον. Οι παραγωγοί συνδυάζουν φωτογραφίες, βίντεο και φωνή και δημιουργούν ένα ψηφιακό αντίγραφο του νεκρού συγγενή σας. 

Το βίντεο είναι απίστευτα συγκινητικό, καθώς η μητέρα κλαίει βλέποντας μπροστά την ψηφιακή μορφή της νεκρής κόρης της, η οποία της μιλάει. Η κόρη δεν απαντάει στα ερωτήματα της μητέρας της, καθώς το A.I. δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο στο θέμα σχεδιασμού και στης φωνής η δουλειά που έχει γίνει είναι εκπληκτική, ειδικά αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της μητέρας. Συν τις άλλοις, το παιχνίδι κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Σε μια σκηνή θα δείτε ότι η κόρη ζητάει από την μητέρα της να ενώσουν παλάμες και εκεί...θα δείτε ότι συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα περίεργο! Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το να "πηγαίνουμε στο επόμενο level", κατά κάποιο τρόπο! Όπως θα δείτε στο βίντεο, η μητέρα γιόρτασε με την κόρη της τα γενέθλιά της, έστω και στην ψηφιακή της μορφή. Έβαλε τα κεράκια στην τούρτα, τα έσβησε και μάλιστα αλληλεπίδρασε με την κόρη της σε διάφορα σημεία.

Το παραπάνω περιστατικό με τις αντιδράσεις της μητέρας συγκίνησε ακόμα και τους ανθρώπους της παραγωγής.

Τι πιστεύετε για το να συναντάμε τους νεκρούς συγγενείς μας σε VR game; Θα σας άρεσει μια τέτοιου είδους αλληλεπίδραση;

Συζητήστε για περίεργα κι απίστευτα από την gaming βιομηχανία στο παρακάτω forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification