Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Διαμαρτυρίες για τα Hearthstone bans της Blizzard στην BlizzCon 2019

Διαμαρτυρίες για τα Hearthstone bans της Blizzard στην BlizzCon 2019

Sunday, 03 Nov 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0a/02/79/blizzard-hong-kong-protests-blizzcon-2019-39-1572646788.jpg
 

Διαμαρτυρίες για τα Hearthstone bans της Blizzard στην BlizzCon 2019

Τρία άτομα από το κοινό φώναξαν στην κάμερα "Free Hong Kong". [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/10/19] Διάφοροι gamers είναι έτοιμοι να δείξουν την αναστάτωσή τους για το ζήτημα του Hong Kong προγραμματίζοντας μία διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα στο φετινό BlizzCon.

Το BlizzCon event φιλοξενεί πρωταθλήματα, αποκαλύψεις, διαγωνισμούς cosplay και πολλά ακόμα θέματα για τους fans της Blizzard. Φέτος όμως τα πράγματα δεν είναι τα μηνύματα δεν είναι τόσο χαρμόσυνα, αφού φαίνεται πως τα πολιτικά δρώμενα θα παίξουν και αυτά τον ρόλο τους. Με αφορμή τον αποκλεισμό ενός παίκτη για πολιτική τοποθέτηση κατά την διάρκεια ενός livestream, υπάρχει ένα group υποστηρικτών του που θα διοργανώσουν διαδήλωση τις μέρες διεξαγωγής του event για να διαμαρτυρηθούν.

Το Fight for the Future group αποκάλυψε συγκεκριμένα την καμπάνια Gamers for Freedom. Η σελίδα της καμπάνιας έχει ήδη δημοσιεύσει προτάσεις για όσους θέλουν να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία κατά της Blizzard, έχοντας κατά κύριο λόγο το Umbrella Movement ως παράδειγμα. Ο director του Fight for the Future δήλωσε για το συμβάν: “Η Blizzard και άλλες εταιρείες που υιοθετούν την λογοκρισία εκ μέρους μίας απολυταρχικής κυβέρνησης δεν θα ξεφύγουν με αυτό. Δεν έχουν ιδέα τι είδους ιντερνετική καταιγίδα προκάλεσαν. Θα δημιουργήσουμε το παράδειγμα μέσα από αυτούς για να σιγουρευτούμε ότι όλες οι εταιρείες θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως η υπονόμευση της ελεύθερης έκφρασης για να βγάλουν μερικά ακόμα λεφτά δεν θα γίνει ανεκτή”.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Dayton Young, product director του οργανισμού αναφέροντας: “Κανένας gamer δεν θα έπρεπε να τιμωρείται επειδή εξέφρασε την άποψή του για τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και καμία εταιρεία δεν θα έπρεπε ποτέ να ρίχνει ban ή ποινή σε παίκτες που εκφράζουν την πολιτική τους ελευθερία. Καλούμε όλους τους game developers και publishers να προβούν σε δημόσιες κινήσεις προς την υποστήριξη των δικαιωμάτων των πελατών τους, υπαλλήλων τους και των fans τους, ώστε να εκφράζουν ελεύθερα τα πιστεύω τους σε Αμερική, Χονγκ Κονγκ, Κίνα και όλο τον κόσμο.

[UPDATE: 19/10/19 - Συνεχίζονται οι προετοιμασίες] Η οργάνωση της διαμαρτυρίας στην BlizzCon βαδίζει με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τους διοργανωτές της.

Όσο κι αν η Blizzard προσπαθεί να τα συμμαζέψει, οι fans έχουν ήδη πάρει την απόφασή τους σχετικά με την διαδήλωση κατά του ονόματός της. Ο Dayton Young που οργανώνει αυτό το κίνημα αναγνώρισε πως η μείωση του ban του Blitzchung ήταν “ένα μικρό βήμα σε σωστή κατεύθυνση” παρόλα αυτά δεν σκοπεύει να καθησυχάσει όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία ενάντια στην Blizzard. Μάλιστα αναφέρει πως όλα βαίνουν καλώς και οι διαδικασίες και ετοιμασίες προχωρούν τάχιστα ώστε να είναι έτοιμοι εν όψει της BlizzCon. 

Σε νέα ανακοίνωση του ίδιου αναφέρεται: “Η Blizzard έδειξε διάθεση να επανεξετάσει την απόφασή της μέσω ενός βήματος στην σωστή κατεύθυνση, αλλά μην ξεγελιέστε: συνεχίζει να τιμωρεί άτομα παρά το ευρύ ξέσπασμα των gamers όλου του κόσμου. Καταλαβαίνουμε πως οι publishers και οι developers έχουν ευθύνη για να φιλτράρουν το περιεχόμενο που εμφανίζεται στις πλατφόρμες τους, ώστε να βεβαιωθούν πως είναι ασφαλή από παρενοχλήσεις, απειλές βίας και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές. Αλλά το να σιωπούν τους gamers που μιλάνε για θέματα που επηρεάζουν την ελευθερία τους μας καθιστά λιγότερο ασφαλείς από καταπίεση και κατάχρηση θεσμών”.

Και για αυτούς τους λόγους ο Young δεν αποσύρει το ενδιαφέρον του για την διαμαρτυρία, αντιθέτως κινεί ταχύτερα τα νήματα ώστε να είναι όλα έτοιμα την πρώτη μέρα του Νοέμβρη, όπως έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα η διαμαρτυρία.

[UPDATE 2: 1/11/19 - Δηλώσεις από την Blizzard] Ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, δήλωσε: "Δεν καταφέραμε να ενώσουμε τον κόσμο στο τουρνουά του Hearthstone. Βιαστήκαμε να πάρουμε την απόφαση για το ban και αργήσαμε να μιλήσουμε μαζί σας. Δεν ακολουθήσαμε τα στάνταρ μας και αποτύχαμε στον σκοπό μας. Λυπάμαι και δέχομαι την ευθύνη. Στο μέλλον θα τα καταφέρουμε καλύτερα".

Οι gamers διαμαρτυρήθηκαν έξω από την BlizzCon. Ο Dayton Young, διοργανωτής της διαμαρτυρίας, δήλωσε: "Το ότι η Blizzard δείχνει την πρόθεσή της να ξανασκεφτεί την απόφασή της, είναι ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά μην πλανάστε. Η Blizzard συνεχίζει να κάνει ban άτομα παρά την παγκόσμια οργή των gamers. Κατανοούμε ότι οι publishers και οι developers έχουν ευθύνη να κάνουν moderate το περιεχόμενο των μηνυμάτων στις πλατφόρμες τους για να διασφαλίσουν ότι οι gamers θα είναι ασφαλείς από παρενοχλήσεις, απειλές βίας και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές. Αλλά το να σιωπάς τους gamers που μιλούν για θέματα που επηρεάζουν την ελευθερία τους, μας κάνει όλους να αισθανόμαστε λιγότερο ασφαλείς από την καταπίεση και την κατάχρηση των θεσμών".

[UPDATE 3: 3/11/19 - Τρία άτομα φώναξαν "Free Hong Kong"] Στα πλαίσια της BizzCon, τρία άτομα διαμαρτυρήθηκαν για το Χονγκ Κονγκ, μπροστά στην κάμερα της Blizzard και την ώρα του livestream, όταν και ο παρουσιαστής του event έπαιρνε συνεντεύξεις από τον κόσμο.

Στο τέλος της ερώτησης ενός ατόμου που σηκώθηκε από το κοινό, ο θεατής αναφώνησε "Free Hong Kong". Ένα άλλο άτομο από το βάθος επανέλαβε το σύνθημα αρκετές φορές και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα παιδί πολύ μικρής ηλικίας, ο οποίος μπήκε μπροστά στην κάμερα. Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε "Έχεις να κάνεις κάποια ερώτηση" τότε είπε δυνατά και καθαρά στο μικρόφωνο "Free Hong Kong". Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Διαβάστε για το εν λόγω ban της Blizzard στον παίκτη του Hearthstone και συζητήστε για το συμβάν σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification