Reddit: Θανατικές απειλές στην EA για τις μικροσυναλλαγές του Star Wars: Battlefront II

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
6
Reddit: Θανατικές απειλές στην EA για τις μικροσυναλλαγές του Star Wars: Battlefront II

Reddit: Θανατικές απειλές στην EA για τις μικροσυναλλαγές του Star Wars: Battlefront II

Οι μικροσυναλλαγές επιστρέφουν με σημαντικές διαφορές. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/11/17] Φαίνεται πως το νέο Star Wars Battlefront II έχει ήδη δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε ορισμένους gamers και ακόμα περισσότερο στους φανατικούς της σειράς.

Συγκεκριμένα, σε ένα thread του Reddit, χρήστες εκφράζουν τα παράπονά τους για το πόσο δύσκολο είναι να ξεκλειδώσουν σημαντικούς χαρακτήρες αλλά και το πόσο ακριβό μπορεί να αποδειχθεί το νέο Battlefront II. Ένας χρήστης χαρακτηριστικά αναφέρει πως είναι εξωφρενικό να έχει πληρώσει 80 δολάρια και να μην έχει ξεκλειδωμένο τον Darth Vader.

Ένας εργαζόμενος της ΕΑ απάντησε στο συγκεκριμένο thread αναφέροντας πως ο λόγος που είναι τόσο δύσκολο το να ξεκλειδώσουμε χαρακτήρες είναι ένας: "Πρέπει οι παίκτες να νιώθουν μια αίσθηση επιτυχίας και τιμής, για αυτό το επίπεδο δυσκολίας είναι μεγάλο". Φυσικά το συγκεκριμένο σχόλιο έλαβε 250.000 αρνητικές αντιδράσεις μέσα σε 18 ώρες! Μάλιστα η αντίδραση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που ένας εκ των developers ανέφερε στο Twitter πως δέχθηκε θανατική απειλή.

[UPDATE: 15/11/17 - Η απάντηση της EA και οι ειρωνείες της Blizzard] Η EA απάντησε για τα μηνύματα διαμαρτυρίας χρηστών, με αφορμή τις μικροσυναλλαγές στο Star Wars Battlefront 2.

Σχετικά με το γεγονός ότι οι χρήστες έπρεπε να πληρώσουν ποσά της τάξεως π.χ. των 80 δολαρίων για τον Darth Vader, το Community της EA στο Reddit δήλωσε ότι "Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους παίκτες ένα αίσθημα υπερηφάνειας και κατορθώματος για το ξεκλείδωμα ηρώων. Όσο για το κόστος, βασιστήκαμε σε δεδομένα της beta και διάφορα άλλα ακόμη μετά από testing ώστε να καθορίσουμε τις ανταμοιβές. Θα ελέγξουμε ωστόσο τον μέσο όρο χρημάτων που ξοδεύει κάθε παίκτης σε καθημερινή βάση και θα πραγματοποιήσουμε αλλαγές για να σιγουρευτούμε ότι οι παίκτες λαμβάνουν προκλήσεις στο παιχνίδι οι οποίες είναι επιτακτικές, δίνουν ανταμοιβές και φυσικά είναι εφικτές στα πλαίσια του gameplay. Εκτιμάμε τα σχόλιά σας και το πάθος σας για το παιχνίδι και η ομάδα μας θα συνεχίσει να κάνει αλλαγές και να παρακολουθεί τα σχόλια όσο πιο συχνά μπορεί".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η EA αναγκάστηκε ακόμα και να σβήσει μηνύματα στο Twitter τα οποία θεωρούσε προσβλητικά. Απ' την άλλη πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν με σχόλια του στυλ "Η απάντηση της EA δεν ισχύει γιατί θέλουμε DLC που όντως να έχουν νόημα" ή "Δεν θέλουμε να πληρώνουμε παιχνίδι για 60 ευρώ που να εμφανίζει μικροσυναλλαγές λες και είναι free-to-play". Ακόμη, η EA δήλωσε μέσω Reddit "Επιθυμούμε τα games μας να έχουν επιτακτική εξέλιξη για όλους τους παίκτες. Υπάρχει άφθονο περιεχόμενο που προστέθηκε στο λανσάρισμα και αρκετό ακόμη που θα προστεθεί μέσω του live service και θα προσαρμόζουμε διαρκώς τους μηχανισμούς προόδου για να σας δώσουμε την αίσθηση επιτεύγματος όσο εξερευνάτε το Star Wars Battlefront 2".

Μετά από την παραπάνω κατακραυγή, η EA αποφάσισε να μειώσει τις τιμές των μικροσυναλλαγών κατά 75%.

Η ειρωνεία της Blizzard
Σε συνέχεια των σχολίων χρηστών σε Reddit και Twitter, η Blizzard κατά έναν παράξενο τρόπο αποφάσισε να ειρωνευτεί την EA για τις μικροσυναλλαγές του Star Wars Battlefront 2, μέσα από διάφορα tweets του StarCraft 2 Twitter account.

Αναλυτικά τα tweets της Blizzard:
- Οι ώρες που θα χρειαστείτε για να αποκτήσετε το StarCraft II: Wings of Liberty Campaign: 0
- Οι ώρες που θα χρειαστείτε για να παίξετε με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ Co-Op διοικητή στο StarCraft II: 0
- Ο αριθμός των pay-to-win μηχανισμών στο StarCraft II: 0

Συν τις άλλοις, το Twitter account του Heroes of the Storm, έγραψε πριν από λίγες ώρες την κλασική φράση "I saw what you did there".

[UPDATE 2: 16/11/17 - Ρεκόρ με 680.000 downvotes στο Reddit] Η Electronic Arts έσπασε κάθε ρεκόρ στο Reddit.

Στο Στο Reddit.com/r/StarwarsBattlefront/r/StarwarsBattlefront και συγκεκριμένα στο παρακάτω σχόλιο, το EA Community account του Reddit έφτασε τα 680.000 downvotes! Οι αρνητικές ψήφοι μειώθηκαν κατά μόλις 3.000 τις τελευταίες ώρες, καθώς η EA μείωσε τις μικροσυναλλαγές κατά 75%.

[UPDATE 3: 17/11/17 - Αφαιρέθηκαν προσωρινά οι μικροσυναλλαγές] Η EA αφαίρεσε προσωρινά τα crystals, τα νομίσματα δηλαδή εκτός του παιχνιδιού, κατόπιν έντονων παραπόνων των fans για τις μικροσυναλλαγές του Star Wars Battlefront 2.

Πρόκειται για μία πολύ απρόσμενη κίνηση καθώς είναι κάτι που δεν περίμεναν να συναντήσουν οι παίκτες με την κυκλοφορία του παιχνιδιού σήμερα. Σχετικά με το θέμα αναφέρθηκε ο Oskar Gabrielson, Game Manager του Battlefront 2 ο οποίος δηλώνοντας: “Σας ακούμε δυνατά και καθαρά, οπότε απενεργοποιούμε όλες τις αγορές εντός του παιχνιδιού. Θα ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο πλέον στο να ακούμε, να προσαρμόζουμε και να εξισορροπούμε. Αυτό σημαίνει πως η επιλογή του να αγοράζετε crystals στο παιχνίδι είναι πλέον offline και όλη η πρόοδος σας θα λαμβάνεται μέσα από το gameplay. Η ικανότητα να αγοράζετε crystals θα επανέλθει σε άλλη ημερομηνία αφού πραγματοποιήσουμε ορισμένες αλλαγές. Θα σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες αφού δουλέψουμε λίγο πάνω σε αυτό.”

Οι έντονες διαμαρτυρίες και οι χαρακτηρισμοί του Battlefront 2 ως pay-to-win τίτλος φαίνεται πως έφτασαν στα αυτιά της EA που ορθά σπεύδει να αναζητήσει κάποια λύση προς την εξυπηρέτηση των χρηστών της.

[UPDATE 4: 28/11/17 - Η EA δεν σκοπεύει να αλλάξει στρατηγική] Κατά την διάρκεια συνεδρίου επενδυτών στην Αριζόνα, ο Blake Jorgensen, οικονομικός διευθυντής της Electronic Arts, δήλωσε ότι παρά την αφαίρεση των μικροσυναλλαγών απ' το Star Wars Battlefront II, η EA δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική.

"Γίνονται λάθη και ακόμα μαθαίνουμε. Οι χρήστες θεώρησαν τις μικροσυναλλαγές του Star Wars Battlefront II pay-to-win. Υπάρχουν δύο είδη χρηστών. Αυτοί που έχουν περισσότερο χρόνο παρά χρήμα και αυτοί που έχουν περισσότερο χρήμα παρά χρόνο. Το θέμα είναι να υπάρχει balancing μεταξύ τους. Επίσης θεωρεί ότι δεν θα υπάρξουν μικροσυναλλαγές στο Star Wars που θα αφορούν εξωτερική εμφάνιση λόγω της φύσης του τίτλου. Για παράδειγμα δεν νοείται π.χ. ο Darth Vader να εμφανίζεται ροζ. Θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε το χρώμα του lightsaber σας, αλλά γενικά το θέμα είναι προς συζήτηση.

Προς το παρόν η Electronic Arts θέλει να επαναφέρει τις μικροσυναλλαγές, απλά δεν μπορεί να βρει ακόμη το σωστό χρονικό σημείο. Τέλος, η Electronic Arts επέλεξε να μείνει μακριά από τα επί πληρωμής DLC. Ενδέχεται να συνεχίσει τις μικροσυναλλαγές και να δίνει στο εξής τα DLC δωρεάν.

[UPDATE 5: 9/12/17 - Πιθανότητα μόνιμης αφαίρεσης των μικροσυναλλαγών] Η Electronic Arts σκέφτεται να μην επαναφέρει ποτέ τις μικροσυναλλαγές του Star Wars Battlefront 2.

Με το ξεκίνημα της κυκλοφορίας του Battlefront 2 η EA αντέδρασε άμεσα στα παράπονα του κοινού της για τις μικρουναλλαγές του παιχνιδιού, αφαιρώντας τες προσωρινά μέχρι να βρεθεί κάποια λύση. Ο general manager της EA DICE Oskar Gabrielson είχε πει τότε πως επρόκειτο για προσωρινή αλλαγή, κάτι όμως που φαίνεται να διαψεύδεται τώρα, με την EA να δείχνει διατεθειμένη να αφαιρέσει κάθε είδους μικροσυναλλαγή μόνμα από το Star Wars Battlefront 2

Τον λόγο πήρε και πάλι ο οικονομικός διευθυντής της EA, Blake Jorgensen, που παρότι είχε αρνηθεί το ενδεχόμενο να αλλάξουν στρατηγική δήλωσε: “Απενεργοποιήσαμε τις μικροσυναλλαγές δίνοντας μας την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω στο progression system του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε να το κάνουμε. Θα υπάρξει update τόσο αυτήν την εβδομάδα όσο και την επόμενη. Σε βάθος χρόνου θα ενημερώσουμε για το αν θα φέρουμε τις μικροσυναλλαγές μέσα στο παιχνίδι ή όχι και το ποια μορφή θα αποκτήσουν”. Το θέμα όπως αντιλαμβάνεστε δεν σταματά να αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

[UPDATE 6: 31/1/2018 - Θα συνεχίσει να διαθέτει microtransactions στα games της] Παρά τον μεγάλο ντόρο που είχε δημιουργηθεί λόγω των μικροσυναλλαγών του Star Wars: Battlefront II, η Electronic Arts ενημέρωσε τους επενδυτές της ότι θα συνεχίσει να διαθέτει microtransactions στα games της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EA Andrew Wilson ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πιστεύουμε στα microtransactions και θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος monetization -εάν παρθούν οι σωστές αποφάσεις- παρέχει έναν σημαντικό παράγοντα επιογής στους gamers που μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία των games μας. Δεσμευόμαστε να έχουμε πάντα ανοιχτή επικοινωνία με τους gamers ώστε να παρέχουμε με τον σωστό τρόπο μικροσυναλλαγές στα games και στις υπηρεσίες μας”.

[UPDATE 7: 31/1/18 - Επιστροφή των μικροσυναλλαγών στο Battlefront II] Μετά την ανακοίνωση της EA ότι θα συνεχίσει να προσθέτει microtransactions στα επόμενά της games, η εταιρεία έκανε επίσης γνωστό ότι οι μικροσυναλλαγές θα επιστρέψουν στο Star Wars: Battlefront II μέσα στους επόμενους μήνες.

Επίσης, μιλώντας στο WSJ, ο οικονομικός διευθυντής της Electronic Arts Blake Jorgensen ανέφερε ότι το Battlefront II έφτασε τα 9 εκατομμύρια σε πωλήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κυκλοφορίας του, την στιγμή που η EA προέβλεπε ότι θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις. Θυμίζουμε ότι το πρώτο Star Wars: Battlefront του 2015, είχε καταφέρει να φτάσει τα 15 εκατομμύρια σε πωλήσεις για το ίδιο διάστημα.

 

 

 


Η μετοχή της EA ανέβηκε στο χρηματιστήριο του Nasdaq μετά από την παραπάνω ανακοίνωση, μιας και αναμένεται αύξηση εσόδων.

ea stock nasdaq
[UPDATE: 16/3/18 - Επιστρέφουν με σημαντικές αλλαγές] Η EA ανακοίνωσε την επιστροφή των μικροσυναλλαγών στο Star Wars Battlefront 2 με σημαντικές, ωστόσο, διαφορές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Η κριτική που έχει υποστεί το Star Wars Battlefront 2 για τις μικροσυναλλαγές του δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο video game. Εδώ και αρκετό καιρό οι επιλογές τον παικτών για εισαγωγή πραγματικών χρημάτων στο παιχνίδι έχει απενεργοποιηθεί, ωστόσο η EA αποκάλυψε πως τον ερχόμενο Απρίλιο θα επιστρέψουν με σημαντικές διαφορές.

Συγκεκριμένα, με το νέο σύστημα μικροσυναλλαγών θα μπορείτε να αγοράσετε μόνο κοσμητικά αντικείμενα, δηλαδή που δεν επηρεάζουν το gameplay. Έτσι η EA αποφάσισε να βάλει τέλος στις επιπλέον παροχές που διέθεταν όσοι επιθυμούσαν να ξεκινήσουν με προβάδισμα τους αγώνες τους.

Πριν επιστρέψουν όμως η EA θα πραγματοποιήσει ένα update στις 21 Μαρτίου που θα αλλάξει το σύστημα προόδου. Προηγουμένως οι Star Cards και τα άλλα άτομα που επηρέαζαν το gameplay μπορούσαν να βρεθούν σε loot boxes που ονομάζονταν Crates και τα συναντούσατε στην φυσιολογική ροή του gameplay. Με το νέο update όμως ο μόνος τρόπος να βρείτε Star Card θα είναι με την απλή πρόοδο σας στο παιχνίδι: “Αν λάβετε αρκετούς πόντους εμπειρίας για να ανέβετε επίπεδο σε μία μονάδα, θα κερδίσετε ένα Skill Point που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσετε ή να αναβαθμίσετε την Star Card που επιθυμείτε να επιλέξετε” αναφέρει μεταξύ άλλων η EA.

Αν είχατε ήδη λάβει ορισμένες Star Cards θα τις κρατήσετε και μετά το νέο update, όπως και τους ήρωες και τα όπλα που έχετε ξεκλειδώσει. Επίσης θα μπορείτε να λάβετε αρκετούς πόντους κάνοντας καθημερινά log-in και πραγματοποιώντας αρκετά time challenges. Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει και ένα νέο in-game store όπου θα μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα αντικείμενα για τους χαρακτήρες σας και άλλα.

Διαβάστε τα reviews όλων των Star Wars games. Συζητήστε για το Star Wars Battlefront II στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Divine Raiden (Level 26) 14/11/2017 22:37
Ξεπέρασε τις 750.000 αρνητικές νομίζω αυτό το post και έγινε το πιο downvoted σχόλιο σε όλο το reddit.H EA πρέπει να αρχίσει να παίρνει πιο σοβαρά το κοινό της γιατί στο τέλος δεν θα μείνει κοινό...Ακόμα και αν αγοράσει ο κόσμος το παιχνίδι (το οποίο γ***ει) θα χάσει τους πάντες και τα πάντα με την ηλίθια πολιτική της.
#2 +2 Kalliniki (Level 18) 14/11/2017 23:55
Με την εισαγωγή των μικροσυναλλαγών στα παιχνίδια, ήταν κάτι το αναμενόμενο. Χαίρομαι πάντως με το γεγονός πως το gaming community το κατακρίνει και μάλιστα σφοδρά. Δεν με πειράζουν οι μικροσυναλλαγές στα παιχνίδια αλλά ξέρω που το πάνε, και ειδικότερα τόσο μεγάλες εταιρείες.
#3 Shikabane_Hime7 (Level 29) 15/11/2017 11:36
Από το κακό στο χειρότερο τα πράγματα με τις μικροσυναλλαγές και δυστυχώς οι εταιρείες θα συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν όσο υπάρχουν βλάκες να τα αγοράζουν. Ουσιαστικά τα περισσότερα παιχνίδια έχουν γίνει πλέον pay to win. Ηλίθια πολιτική.
#4 ashbringer (Level 25) 15/11/2017 16:50
Το θέμα με τις συναλλαγές είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο το οποίο πρέπει να εξεταστεί με λεπτομέρεια απο όλες τις εταιρείες ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία αλλά και τις αντιδράσεις των gamers.
#5 Spacecruiser (Level 2) 16/11/2017 01:55
Προσέλαβε η ΕΑ κανένα πρώην υπάλληλο της WarGaming και τους φανέρωσε τα μυστικά του "Milking"? Γιατί η WG είναι μανούλα σε αυτά για χρόνια τώρα :D
#6 DimutriKs (Level 16) 29/11/2017 02:53
Η τραγικότητα της συγκεκριμένης εταιρίας δεν έχει πάτο

"Υπάρχουν δύο είδη χρηστών. Αυτοί που έχουν περισσότερο χρόνο παρά χρήμα και αυτοί που έχουν περισσότερο χρήμα παρά χρόνο."
Εκεί στην ΕΑ λοιπών θεωρούν πως δεν υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν χρόνο και χρήμα? Αγνοούν το γεγονός πως αυτοί ενδεχομένως είναι και οι περισσότεροι...

"Επίσης θεωρεί ότι δεν θα υπάρξουν μικροσυναλλαγές στο Star Wars που θα αφορούν εξωτερική εμφάνιση λόγω της φύσης του τίτλου. Για παράδειγμα δεν νοείται π.χ. ο Darth Vader να εμφανίζεται ροζ"
Γιατί όχι παρακαλώ? Μου απαγορεύει κάποιος να έχω ροζ, πράσινο, γκρι η ότι χρώμα γουστάρω τον οποιοδήποτε χαρακτήρα? Στην τελική όποιος δεν το θέλει, δεν το παίρνει...

Τώρα για τις μικροσυναλαγές λογικά το πάνε στην περίοδο των Χριστουγέννων όπου θα έχει ξεχαστεί ο όλος ντόρος και με αφορμή τις ημέρες αλλά και την νέα ταινία σταρ γορς να κάνουν δηναμικό σέφτε...
#7 ashbringer (Level 25) 29/11/2017 11:03
Γενικώς δεν μας τα λέει καλά η ΕΑ αλλά για κάθε δράση υπάρχει και η ανάλογη αντίδραση.
#8 avatar_gr (Level 6) 29/11/2017 20:46
"Υπάρχουν δύο είδη χρηστών. Αυτοί που έχουν περισσότερο χρόνο παρά χρήμα και αυτοί που έχουν περισσότερο χρήμα παρά χρόνο."
Δηλαδή το να μην έχει κάποιος ούτε πολύ χρόνο, ούτε πολύ χρήμα δεν παίζει ε;
#9 Efane (Level 24) 10/12/2017 07:55
Δεν στήριξε αμέσως την πολιτική της και πάνε με κωλοτουμπες να ξεγελάσουν τον κόσμο. Κρίμα που ένα καλο παιχνίδι θα στιγματιστεί απο τόσα αρνητικά post.
#10 ashbringer (Level 25) 10/12/2017 08:24
Τα λάθη πληρώνονται και καμιά φορά πολύ ακριβά.
#11 ashbringer (Level 25) 01/02/2018 08:50
ΕΑ δεν μαθαίνεις με τίποτα αλλά θα μάθεις που θα πάει.χαχαχαχαχα χαχα
Notification