Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ο designer και σκηνοθέτης των Uncharted και The Last of Us φεύγει απ' την Naughty Dog

Ο designer και σκηνοθέτης των Uncharted και The Last of Us φεύγει απ' την Naughty Dog

Saturday, 20 Jan 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (4 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ed/be/fd/bruce-straley-44-1505334406.jpg
 

Ο designer και σκηνοθέτης των Uncharted και The Last of Us φεύγει απ' την Naughty Dog

Ο Bruce Straley αποκάλυψε τον λόγο που αποχώρησε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/9/17] Η Naughty Dog έχασε από τις τάξεις της τον Bruce Straley, designer και σκηνοθέτη των Uncharted 2, The Last of Us και Uncharted 4, ο οποίος και παραιτήθηκε. Ήταν ο κατά σειρά 15ος υπάλληλος που μπήκε στην εταιρεία, το 1999.

Ο ίδιος δήλωσε στο site της Naughty Dog ότι εξ αρχής είχε γύρω του "ταλαντούχους και παθιασμένους με την δουλειά τους ανθρώπους της gaming βιομηχαν΄-ιας". Ο Straley δούλεψε αρχικά για την σειρά Jak and Daxter. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε με το πρώτο Uncharted στο οποίο ήταν βοηθός σκηνοθέτη όσον αφορά το art του παιχνιδιού. Στο Uncharted 2 ήταν director μαζί με την Amy Hennig, ενώ ακολούθησαν τα The Last of Us και Uncharted 4.

Ο Straley έδωσε ευχαριστίες στους συνιδρυτές της εταιρείας Andy Gavin και Jason Rubin που του έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθεί με το game design, αλλά και στους πρώην συναδέλφους του Amy Hennig και Christophe Balestra. Θεωρεί ότι η εργασία του εκεί του έδωσε τα περισσότερα στο θέμα της αναγνώρισης. Όσο για το τι ετοιμάζει στη συνέχεια, θα μας ενημερώσει σύντομα.

[UPDATE: 20/1/18 - Αποκάλυψε τον λόγο που αποχώρησε] Ο Bruce Straley, πρώην σκηνοθέτης και designer στην Naughty Dog, αποκάλυψε πως η αποχώρησή του από την εταιρεία οφείλεται στην κούραση που του προκάλεσε η ανάπτυξη του Uncharted 4.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Bruce Straley που έχει δουλέψει τόσο ως σκηνοθέτης όσο και ο ως designer για τα Uncharted και The Last of Us ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Naughty Dog. Σε πρόσφατη όμως συνέντευξή του αποκάλυψε για πρώτη φορά τον λόγο και έχει να κάνει με την συμμετοχή του στην ανάπτυξη του Uncharted 4.  Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε πως αισθάνθηκε έντονο stress και πίεση όσο εργάστηκε σε αυτό το project, ενώ υποστήριξε πως δεν υπήρχε πάθος από την μεριά του και του φαινόταν σαν υποχρέωση.

Οι δηλώσεις το ίδιου ανέφεραν: “Το Uncharted 4 εμφανίστηκε και μέχρι τότε σκεφτόμουν: υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, πράγμα που περιέχει περισσότερο πάθος, και στο να έχω τις δικές μου απόψεις που προσπάθησα να μεταφέρω ανάμεσα στα Uncharted 1, 2 και στο The Last of Us, ενώ η άφιξη του Uncharted 4 με έκανε να σκέφτομαι: πώς θα το κάνω αυτό για την ομάφα και την εταιρεία; Έπρεπε να πρωτοτυπήσουμε με το παιχνίδι, έπρεπε να είναι κάτι καλό, έτσι ώστε να μην στιγματιστεί ο τίτλος της Naughty Dog. Ένιωσα πως ανέλαβα αυτό τον ρόλο στην ομάδα περισσότερο για την ομάδα απ’ ότι για εμένα προσωπικά… Δύο χρόνια για να δημιουργήσουμε αυτό το κτήνος, το οποίο στη συνέχεια έγινε το δυσκολότερο project πάνω στο οποίο έχω εργαστεί”.

Στην συνέχεια αρνήθηκε τις φήμες περί τσακωμού του με κάποιο στέλεχος της εταιρείας και εξήγησε την αποχώρησή του λέγοντας: “Δεν έχει να κάνει με την Naughty Dog, δεν έχει να κάνει με τα games. Μετά την κυκλοφορία του Uncharted 4 σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να κάνω ένα διάλειμμα”.

Διαβάστε τα reviews όλων των Uncharted και του The Last of Us.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 14/09/2017 08:50
Για ποιό λόγο να παρατήσεις μια τόσο μεγάλη εταιρεία με τόσο μεγάλα project.Θα πρέπει να έχει πολύ σοβαρό λόγο.
#2 MuscleMuseum (Level 11) 16/09/2017 12:15
Πολύ κακά μαντάτα ειδικά για τ TheLastofUs 2 και πάντα είχα την ανυπομονησία για συνέχεια των The Jack and Daxter series.
#3 Nemesis11 (Level 9) 20/01/2018 17:56
Δυστυχώς με λυπεί πολύ που βλέπω την Naughty Dog σιγά σιγά να αποδυναμώνεται, και αυτό μόνο καλό δεν είναι!

Υ.Γ Από την άλλη πλευρά βέβαια ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε, δεν πάει άλλο, έφτασε στα όριά του............ .........."ίδωμ εν λοιπόν"
#4 ashbringer (Level 25) 21/01/2018 09:02
Αρκεί το διάλειμμα αυτό να μην είναι μεγάλο και να επιστρέψει.Πάντ α υπάρχει πίεση και άγχος σε τέτοιες θέσεις.Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παρατάς.
Notification