Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Developers: "Είμαστε επιφυλακτοί για το αν το Nintendo Switch θα έχει απήχηση"

Developers: "Είμαστε επιφυλακτοί για το αν το Nintendo Switch θα έχει απήχηση"

Thursday, 12 Jan 2017  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f8/92/04/Nintendo-Switch-Shot-02-25-1484252764.jpg
 

Developers: "Είμαστε επιφυλακτοί για το αν το Nintendo Switch θα έχει απήχηση"

Έρευνα σε 4.500 άτομα.

Η πέμπτη ετήσια έρευνα "State of the Industry" του Game Developers Conference ρώτησε 4.500 game developers διάφορα πράγματα για τις κονσόλες της αγοράς.

Για το Nintendo Switch οι game developers εμφανίστηκαν άκρως επιφυλακτικοί. Οι μισοί θεωρούν ότι θα πουλήσει καλύτερα από το Wii U (το οποίο με τη σειρά του πούλησε 13,36 εκατομμύρια μονάδες), το 14% ότι θα πουλήσει χειρότερα από το Wii U και το 37% απάντησε ότι "δεν είναι σίγουροι".

Ορισμένοι αναλυτές έχουν αναφερθεί στο παρεθόν στο Switch, δηλώνοντας την αμφιβολία τους ως προς την επιτυχία τους λέγοντας ότι "Η υβριδική φύση του δεν φέρνει κάποια μεγάλη καινοτομία και δεν θα έχει απήχηση". Θα διαφωνήσω με το πρώτο, γιατί όντως είναι καινοτομία, αλλά θα συμφωνήσω με το δεύτερο αφού ο κόσμος κατά βάθος θέλει να παίζει καλά games και να αποκτά μια κονσόλα της οποίας το hardware "θα τον βγάλει" για αρκετά χρόνια. Αυτό δεν πιστεύω ότι θα το δούμε σε λίγες ώρες στο Nintendo Switch που ίσως "μείνει από δυνάμεις" στα third-party, όπως και το Wii U. Πάντως στην ίδια έρευνα, το 48% των developers δήλωσαν ότι "Η καινοτομία της φορητότητας δεν θα αλλάξει κιόλας τον κόσμο". Το 11% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται στο να αξιοποιήσει την δυνατότητα αυτή της κονσόλας και το 23% αμφέβαλλε σχετικά με το αν το Switch θα έχει απήχηση στον κόσμο.

Σχετικά με τα PS4 Pro και Project Scorpio, το 41% δήλωσε θετικό στην κυκλοφορία τους και τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν, το 36% ήταν ουδέτερο και το 5% αρνητικό. Όσο για το VR gaming, το 61% των developers δήλωσαν ότι δεν αναπτύσσουν VR games αυτή τη στιγμή, το 24% αναπτύσσει games για το HTC Vive, το 23% για το Oculus Rift και το 13% για το PlayStation VR. Πέρυσι το Oculus Rift είχε 19% και τα HTC Vive και PlayStation VR από 6% έκαστο. Το HTC Vice ξεπέρασε το Oculus Rift στις προτιμήσεις των developers για τα μελλοντικά τους games, με 45% έναντι 30%.

Διαβάστε για τα Independent Games Festival Awards 2017 και τα Game Developers Choice Awards.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 14/01/2017 16:18
Διίστανται οι απόψεις και είναι πολύ λογικό.Οι πωλήσεις θα δείξουν στο τέλος τι κατάφερε τελικά η Nintendo.
Notification