• Ειδήσεις
  • Racing
  • Ο δημιουργός της σειράς Gran Turismo, Kazunori Yamauchi μιλάει για το μέλλον της

Ο δημιουργός της σειράς Gran Turismo, Kazunori Yamauchi μιλάει για το μέλλον της

Hot
Ο δημιουργός της σειράς Gran Turismo, Kazunori Yamauchi μιλάει για το μέλλον της

Ο δημιουργός της σειράς Gran Turismo, Kazunori Yamauchi μιλάει για το μέλλον της

Θέλει παράλληλα με τα Gran Turismo να κάνει και κάτι διαφορετικό. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 18/2/21] O δημιουργός του Gran Turismo ενδιαφέρεται περισσότερο στο να πετύχει υψηλότερα framerates παρά καλύτερη ανάλυση.

Ο Kazunori Yamauchi, ο θρυλικός designer και επικεφαλής της Polyphony Digital, πρόσφατα παρευρέθη σε ένα FIA event όπου και ερωτήθηκε για το μέλλον του Gran Turismo. Σύμφωνα με τον ίδιο η ομάδα ενδιαφέρεται να καταφέρει υψηλότερα framerates από τα 60fps, περισσότερο από το να καταφέρει 8Κ ανάλυση. Αναφέρει: “Πιστεύω ότι η ανάλυση στα 4Κ είναι αρκετή. Ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα πλεονεκτήματα των υψηλότερα framerates, παρά αυτά της διαστημικής ανάλυσης. Θα ήθελα να φτάσουμε τα 120fps ή ακόμα και τα 240fps. Πιστεύω ότι αυτό θα ανέβαζε την ποιότητα της εμπειρίας.”

Η Sony έχει ανακοινώσει επίσημα ότι το PS5 θα υποστηρίζει ανάλυση 8Κ. Τόσο υψηλές αναλύσεις όμως θα περιόριζαν τα framerates.

[UPDATE: 19/4/21 – Παράλληλα με τη σειρά θέλει να κάνει και κάτι διαφορετικό] Ο Yamauchi μιλώντας σε συνέντευξή του με το KPMG, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο Yamauchi δήλωσε: "Θέλω να συνεχίσω τα Gran Turismo, όμως την ίδια στιγμή θέλω να κάνω επίσης κάτι διαφορετικό. Ο σκηνοθέτης συνέχισε λέγοντας ότι παρόλο που τα video games αποτελούν το ψηφιακό δίδυμο της πραγματικότητας, δεν χρειάζεται κάτι αληθινό για να νιώσει την αίσθηση της πραγματικότητας και εξήγησε: Θα ήθελα να αναλάβω την δοκιμασία του να δημιουργήσω ένα κόσμο, ο οποίος θα έχει πιο αληθινή αίσθηση από τον πραγματικό κόσμο, είτε μέσω του Gran Turismo, είτε όχι".

Ο Yamauchi έδωσε επίσης ένα παράδειγμα για το πως τα video games μπορούν να δημιουργήσουν στιγμές, οι οποίες δεν είναι πια εφικτές στον πραγματικό κόσμο: "Στην δεκαετία του 70’ οι λόφοι και οι πεδιάδες, όπως ο κόσμος του Totoro, έφταναν μέχρι την πατρίδα μου, την πόλη Kashiwa. Επειδή μου άρεσε να συλλέγω έντομα και να σκαρφαλώνω βουνά όταν ήμουν παιδί, περνούσα όλη την ημέρα στο δάσος και έπαιζα στο ποτάμι. Αυτό όμως δεν είναι πια εφικτό στην Ιαπωνία. Οπότε γιατί να μην δημιουργήσουμε μία ψηφιακή φύση με την πολυπλοκότητα και σοβαρότητα που υπάρχει όταν βγαίνουμε στην φύση και την αίσθηση ότι δεν είναι όλα στο χέρι μας; Αυτό φαντασιώνομαι".

Το Gran Turismo 7 θα κυκλοφορήσει το 2022 για το PS5.

Διαβάστε το review του Gran Turismo Sport και συζητήστε για την Polyphony Digital στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 22/04/2021 10:42
Ιστορική σειρά για το PlayStation. Σίγουρα είναι από τα games που θα αγοράσω όταν αποκτήσω PS5. Έχω το GT Sport στο PS4 και μου φάνηκε πάρα πολύ ωραίο, αν και έχω ακούσει είναι από τα χειρότερα της σειράς. Το κάτι διαφορετικό που θέλει ο Yamauchi πιστεύω πως θα αρέσει στον κόσμο.
Notification