Ειδήσεις Strategy Dirty Land: Thrill of the Sale

Dirty Land: Thrill of the Sale

Monday, 28 Sep 2020  | in Strategy | Γράφτηκε από τον Γιάννης Παπαργυρίου   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0a/fe/6c/Dirty20Land-48-1601314662.jpg
 

Dirty Land: Thrill of the Sale

Real Estate simulator.

Στο Dirty Land: Thrill of the Sale υποδύεστε έναν χαμηλόμισθο πωλητή ενός ύποπτου μεσιτικού γραφείου ο οποίος τηλεφωνεί σε ανθρώπους που μάλλον τον μισούν για να τους πουλήσει γη που μάλλον δεν αξίζει τίποτα κι αν δεν καταφέρετε να μπει το όνομά σας στον πίνακα με τους κορυφαίους πωλητές στο τέλος του μήνα, απολύεστε.

Το Dirty Land: Thrill of the Sale αναπτύσσεται από την indie Καναδική εταιρεία Naturally Intelligent, η οποία επιχειρεί να χρηματοδοτήσει την ιδέα της μέσω Kickstarter. Στην καρδιά του παιχνιδιού βρίσκονται τα στοιχεία. Αυτά τα μικρά τετράγωνα χαρτάκια έχουν ονόματα και τηλέφωνα σημειωμένα πάνω τους, στοιχεία ανθρώπων που ίσως μπορούν αλλά μάλλον δεν θα θέλουν να αγοράσουν γη από εσάς. Κι επειδή είστε ο νέος του γραφείο στον πάτο της πυραμίδας, αναλαμβάνετε τα χειρότερα στοιχεία.

Τα στοιχεία περιέχουν επίσης μια μικρή ιδέα για το άτομο στο οποίο προσπαθείτε να πουλήσετε. Μπορεί να είναι κάποιος πλούσιος αλκοολικός, που σημαίνει ότι αν τον κεράσετε μερικά ποτά μπορεί να καταφέρετε μια πώληση. Μπορεί να είναι μια εύκολη περίπτωση αλλά να μην έχει χρήματα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να ξέρετε σε ποιόν πουλάτε. Δεν θέλετε να εξαντλήσετε τον πενιχρό σας προϋπολογισμό σε μπύρες για κάποιον που μπορεί να μην υπογράψει καν τη συμφωνία, αλλά θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για να τα καταφέρετε.

Το παιχνίδι θυμίζει πολύ το Papers, Please και εκτυλίσσεται σε βάθος κάποιων ημερών, συνεπώς έχετε χρονικούς περιορισμούς. Υπάρχει όριο στο πόσα μπορείτε να κάνετε μέσα σε μια μέρα, από το να τηλεφωνήσετε σε κάποιον και να τους συναντήσετε σε κάποιο παρακμιακό μπαρ για να τους ξεγελάσετε ώστε να αγοράσουν ένα οικόπεδο μέχρι το να πάτε σπίτι και να κάνετε την οικογένειά σας ευτυχισμένη. Ανά περιπτώσεις, η σύζυγός σας θα καλεί στο γραφείο και θα σας ζητάει να έρθετε σπίτι νωρίς.

Μπορείτε να πιείτε καφέ που θα σας βοηθήσει να δουλέψετε περισσότερες ώρες, αλλά ο καφές είναι μόνο για όσους κλείνουν συμφωνίες. Αν δε μπορείτε να κάνετε πωλήσεις, σας απαγορεύεται να βάλετε ένα φλιτζάνι. Μπορείτε επίσης να πείσετε κάποιον συνάδελφο να σας δανείσει 20 δολάρια μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά θα τα ζητήσει πίσω με τόκο, οπότε θα χρειαστεί να ζυγίσετε εάν αυτό είναι καλή ιδέα ή όχι. Θέλει πράγματι το καλό σας;

Υπάρχουν πολλά που θα χρειαστεί να διαχειριστείτε στο Dirty Land: Thrill of the Sale. Θα κληθείτε να μοιράσετε το χρόνο σας, να βεβαιωθείτε ότι το όνομά σας παραμένει στον πίνακα, να ακολουθείτε στοιχεία, να ξεγελάτε πιθανούς πελάτες με αλκοόλ και φαγητό, να αντιμετωπίσετε τους γλοιώδεις συναδέλφους σας και να προσπαθήσετε να κερδίσετε αρκετά χρήματα ώστε να κρατήσετε τις εισπρακτικές μακριά σας. Εάν αυτό σας ακούγεται ζοφερό, αυτός ακριβώς είναι κι ο σκοπός του. Πρόκειται για ένα παιχνίδι απόγνωσης κι επιβίωσης, ακριβώς σαν τις ταινίες που ενέπνευσαν την ανάπτυξή του. Είναι ανελέητα μίζερο και το χαίρεται. Η ατμόσφαιρα είναι ανάλογη κι ενισχύει την μελαγχολία του παιχνιδιού. Οι βρώμικες τοποθεσίες, οι άσχημοι χαρακτήρες και η υποτονική τζαζ μουσική θυμίζουν την αισθητική ταινιών από τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Το Dirty Land: Thrill of the Sale δεν έχει ακόμα λάβει ημερομηνία κυκλοφορίας, καθώς εκκρεμεί ακόμη η χρηματοδότησή του μέσω Kickstarter.

Διαβάστε το review του Papers, Please και συζητήστε για το Dirty Land: Thrill of the Sale στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 01/10/2020 09:42
Θα μπούμε στο πετσί του πωλητή για τα καλά .Πολύ καλή ιδέα.
Notification