Ειδήσεις Strategy Το Age of Empires: Definitive Edition ίσως έρθει και στο Steam

Το Age of Empires: Definitive Edition ίσως έρθει και στο Steam

Wednesday, 31 Jan 2018  | in Strategy | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/1d/e5/a5/Discord-FB-68-1517428447.jpg
 

Το Age of Empires: Definitive Edition ίσως έρθει και στο Steam

Η Microsoft αφήνει ανοικτό το ανδεχόμενο.

Το Age of Empires: Definitive Edition θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου στο Windows Store για PC με Windows 10, ωστόσο η Microsoft άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του και στο Steam.

"Επιλέξαμε να κυκλοφορήσουμε το Age of Empires: Definitive Edition στο Windows Store διότι περιλαμβάνει ένα σωρό Xbox Live καλούδια, όπως τα achievements, τα cloud saves, ταχύτερο multiplayer και πιο αξιόπιστο gaming δίκτυο" δήλωσε η Microsoft, η οποία σκέφτηκε να ξεκινήσει να διαθέτει την επανακυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του ιστορικού Strategy στην πλατφόρμα της παρά στο Steam. Η Valve άλλωστε κρατάει μέχρι και 30% από τα games της πλατφόρμας της. Ανάλογη τακτική έχουν ακολουθήσει και η EA και Ubisoft.

Αν και λέγεται ότι η Valve δεν επιτρέπει συνήθως ταυτόχρονο λανσάρισμα σε Steam και σε άλλες πλατφόρμες, ωστόσο στην περίπτωση του Age of Empires: Definitive Edition, το αρχικό λανσάρισμα στο Xbox Live φέρεται να είναι καθαρά απόφαση της Microsoft. "Το να έχουμε games όπως τα Quantum Break, Gears of War 4, Forza Horizon 4 και Halo Wars 2 στο Windows Store, έχει ήδη βοηθήσει στην ανάπτυξη του Store και των Windows 10, καθώς υποστηρίζουμε χαρακτηριστικά, όπως το ξεκλείδωτο frame rate, κάνοντας την συνολική εμπειρία καλύτερη. Ο ανταγωνισμός στα PC είναι ωφέλιμος και καλός για τους gamers, καθώς προωθεί την καινοτομία, κάτι που προσδίδει αξία σε κάθε προϊόν που αγοράζουν οι χρήστες" καταλήγει η Microsoft.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο του Steam
Η Microsoft δήλωσε ότι μπορεί να δούμε το παιχνίδι και σε άλλα δίκτυα, φωτογραφίζοντας έτσι το Steam. "Πριν πουλήσουμε το παιχνίδι μας σε κάποιο άλλο online κατάστημα, θέλουμε οι χρήστες να έχουν την καλύτερη εμπειρία και τα άλλα online καταστήματα να υποστηρίζουν πλήρως το Age of Empires: Definitive Edition". Θυμίζουμε άλλωστε, ότι στην περίπτωση του Quantum Break, το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά στο Windows Store και έξι μήνες μετά ακολούθησε η έκδοση του Steam. Αν αυτό ακριβώς ισχύσει και στο Age of Empires: Definitive Edition, τότε θα το δούμε στο Steam στις 20 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι το Quantum Break κυκλοφόρησε αρχικά στο Windows Store και μετά στο Steam, το οποίο και υποστηρίζε Windows 7. Με την έρευνα του Steam που λέει ότι το 70% των χρηστών έχουν Windows 7, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια μεταφορά στο Steam θα ωφελήσει την Microsoft στις πωλήσεις.

Το Age of Empires: Definitive Edition θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου για PC. Στρατηγικές και gameplay video πιθανόν να δείτε κοντά στην κυκλοφορία του, όπως επίσης και το σχετικό review. Προς το παρόν δείτε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το παιχνίδι και συζητήστε περισσότερα στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 01/02/2018 08:44
Απο τους τίτλους που είναι ήδη must αγορά.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 01/02/2018 10:31
Μακάρι να έρθει, θα το πάρω κατευθείαν!
Notification