Ειδήσεις Events Διοργανωτής του EVO κατηγορείται για παιδοφιλία και σεξουαλική παρενόχληση

Διοργανωτής του EVO κατηγορείται για παιδοφιλία και σεξουαλική παρενόχληση

Friday, 03 Jul 2020  | in Events | Γράφτηκε από τον Τάσος Μαναριώτης  
Τάσος Μαναριώτης

Τάσος Μαναριώτης  

Τελικά το πρώτο Paper Mario θα ξαναβγεί ποτέ ή τζάμπα περιμένω ;
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/db/5e/67/evo-2020-online-93-1593697186.jpg
 

Διοργανωτής του EVO κατηγορείται για παιδοφιλία και σεξουαλική παρενόχληση

Ακυρώνεται το EVO Online 2020. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 2/7/20] Ένας αγωνιζόμενος σε fighting game με το όνομα Mikey μίλησε για κάποια επανειλημμένα γεγονότα με τον διοργανωτή του EVO Joey “Mr. Wizard” Cuellar καθώς ανακαλούσε τν καιρό που πέρασε στο arcade Southern Hills Golfland στα τέλη των 90s. Ως έφηβος τότε ο Mikey έκανε παρέα με μια ομάδα μεγαλύτερων που σύχναζαν στο Arcade, μέσα σε αυτούς και ο Cuellar. Το “old boys club” όπως τους αποκαλούσε τους έβαζαν να κάνουν διάφορα “χαζά πράγματα για γέλια” σε αντάλλαγμα δωρεάν φαγητό και κέρματα για τα arcade.


Ο Mikey αναφέρει: “Του Wizard του άρεσε πολύ αυτό. Πολλές φορές αντάλλαζε εκατοντάδες κέρματα για κάνουν άτομα πράγματα όπως να βγάλουν τα ρούχα τους και να βουτήξουν στην πισίνα για συγκεκριμένο χρόνο. Το 99% των περιπτώσεων ήταν νεαρά αγόρια. Την μία φορά που θυμάμαι να μην ήταν νεαρό αγόρι την άφησε να κάνει την βουτιά όποτε ήθελε, με ότι ρούχα ήθελε κα μόνο για λίγα δευτέρα. Ενώ για όλα τα αγόρια ήταν 10-15 λεπτά στα οποία έπρεπε να είμαστε με τα εσώρουχα μας (γιατί έτσι θα ήταν πιο κρύο) και οι δοκιμασίες γινόντουσαν πάντα τότε και δεν είχαμε προετοιμάσει αλλαξιά ρούχων, πετσέτα ή κάτι τέτοιο.”

Ο Mikey ανέφερε και άλλες ιστορίες με αναφορές στον Cuellar. Σε post στο Twitter η EVO έγραψε “Γνωρίζουμε για τις κατηγορίες ενάντια στον Joey Cuellar. Η συμπεριφορά σε αυτές τις αναφορές πάει ενάντια στην αποστολή του EVO να φτιάξει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους παίκτες και τους παρευρισκόμενους. Ως ένδειξη αυτού, ο Joey τέθηκε σε διοικητική άδεια όσο τρίτοι ερευνούν τις κατηγορίες.”

 

 


Άλλα μέλη της κοινότητας των fighting games εμφανίστηκαν ώστε να στηρίξουν τον Mikey και πολλοί αναφέρουν πως έχουν ακούσει αντίστοιχες ιστορίες από ανθρώπους στον κύκλο του Cuellar. Φαίνεται πως αποτελούσε ανοιχτό μυστικό στην κοινότητα

 

 

[UPDATE: 3/7/20 - Ακυρώνεται το EVO Online 2020] Το EVO 2020 θα γινόταν φέτος με τη μορφή online τουρνουά, όμως ακυρώθηκε με πρόφαση τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον πλέον πρώην διευθύνων σύμβουλο της EVO Joey Cuellar.

Σε μία δημοσίευση στο Twitter ανακοινώθηκε ότι ο Tony Cannon αναλαμβάνει τα καθήκοντα του διευθύνων συμβούλου και πως ο ίδιος "βάζει προτεραιότητα να θεσπίσει μεγαλύτερη ανάληψη ευθυνών σε όλο το EVO, τόσο εσωτερικά όσο και στις διοργανώσεις".

 

 

Μετά την ακύρωση του τουρνουά όσοι παίκτες αγόρασαν την είσοδό τους σε αυτό θα αποζημιωθούν. Επιπλέον θα γίνει μία δωρεά στο Project HOPE από τους διοργανωτές. Η ανακοίνωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εκδότες να αποχωρήσουν από την EVO ακούγοντας αυτές τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Bandai Namco (Tekken 7), NetherRealm (Mortal Kombat 11) και Capcom (Street Fighter V).

Οι παρουσιαστές James Chen και Maximillian Dood ανακοίνωσαν επίσης πως δεν θέλουν να πάρουν μέρος στο EVO 2020, καθώς ο Cuellar ήταν αναμειγμένος με την οργάνωση πριν την ακύρωση του τουρνουά.

Ο Cuellar αναφέρθηκε στο θέμα μέσω μίας σύντομης δήλωσης του στο Twitter πριν την ακύρωση του event, στην οποία φαινόταν ότι προσπαθούσε να αποστασιοποιηθεί από τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα δήλωσε: "΄Ημουν νέος και απερίσκεπτο και έκανα πράγματα για τα οποία δεν είμαι περήφανος". Στη συνέχεια ωστόσο προσθέτει ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχει μεγαλώσει και ωριμάσει.

 

 


Διαβάστε για το EVO Online 2020 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification