Ειδήσεις Events 75.000.000 ευρώ επιδότηση για video games και multimedia

75.000.000 ευρώ επιδότηση για video games και multimedia

Wednesday, 24 Jan 2018  | in Events | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (5 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/42/8e/20/lefteris-kretsos-30-1516824428.jpg
 

75.000.000 ευρώ επιδότηση για video games και multimedia

Και νέα events για τους Έλληνες game developers.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, ανακοίνωσε στα μέσα το πλάνο της Ελλάδας ως προς την βιομηχανία των video games της χώρας μας για το 2018.

Τα video games θα συνεχίσουν να εντάσσονται στην ενότητα "Οπτικοακουστικά μέσα", όπου συμπεριλαμβάνεται και οι κλάδοι του κινηματογράφου, των τηλεοπτικών σειρών, του animation, των καρτούν και των multimedia γενικότερα. Για όλους αυτούς τους κλάδους, θα υπάρξει χρηματοδότηση 75.000.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η χρηματοδότηση αυτή ισχύει για επενδύσεις που θα γίνουν αρχικά από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και στη συνέχεια αφού κατατεθούν τα δικαιολογητικά θα υπάρξει αποπληρωμή του 25% του ποσού που θα δαπανηθεί.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των video games στην Ελλάδα. Το 2017 θυμίζουμε ότι το κράτος μας διεξήγαγε το πρώτο Athens Games Festival στη Helexpo, στο Μαρούσι, όπου είδατε τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης να παρουσιάζουν τα νέα τους games, ενώ κάλυψε και τα αεροπορικά έξοδα στο event White Nights Moscow, όπου συμμετείχαν τρεις ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης. Η Nerf US, η Floating Island και η Loresoft του GameWorld.

Για φέτος ανακοινώθηκαν οι εξής δράσεις:
- Το Global Game Jam Athens, που θα πραγματοποιηθεί στη Διπλάρειο Σχολή στην Αθήνα, 26-28 Ιανουαρίου.
- Εκπαίδευση νέων 18-40 ετών για το game development και το animation, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο.
- Η διοργάνωση ελληνικών αποστολών με εταιρείες game development σε επιχειρηματικά συνέδρια στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα θα υπάρξει εκπροσώπηση για το White Nights Πράγας 13-14/2/18, το World Mobile Congress, 26-2 έως 1/3 2018 στη Βαρκελώνη, το Nordic Game Festival 23-25/5/18 και το Annecy International Animated Film Festival, 11-16/6/18.
- Το 1ο International Summer School για A.I. και video games, 28-5 έως 1/6 στα Χανιά.
- Την συνεργασία με το Cyprus Comic Con 2019, το οποίο θα φιλοξενήσει περίπτερο με Έλληνες game developers.
- Το event Athens Games Festival 2018, που θα φιλοξενήσει ξανά ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης και θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στο κοινό βρέθηκαν εκπροσώποι από ΜΜΕ, game developers αλλά και φορείς. Προτάθηκε ακόμη και η εντατικότερη εκπαίδευση των μαθητών στο κομμάτι του game development, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος τόνισε την σημασία των video games έναντι των υπολοίπων οπτικοακουστικών μέσων. "Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν οι υπόλοιποι κλάδοι, αλλά θεωρώ τα video games ίσως τον πιο σημαντικό κλάδο αυτή την στιγμή, με την έννοια του ότι είναι άμεσα εξαγώγιμος" τόνισε χαρακτηριστικά.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 general656 (Level 21) 25/01/2018 05:56
Προσωπικά μιλώντας, μια πολύ κακή επένδυση.

Στο Steam υπάρχουν 10-20 χιλιάδες παιχνίδια που βγήκαν μόνο τα 2-3 τελευταία χρόνια. Το να παράγεις μια βιομηχανία στο εσωτερικό της Ελλάδας που
α) Δεν είναι καθόλου πρωτότυπη
β) Δεν βγάζει καθόλου λεφτά
γ) Κατακλείεται από μεγάλες εταιρίες γιγάντων της βιομηχανίας τύπου CD Projekt, Ubisoft, EA κλπ.
δ) Είναι ήδη υπερκορεσμένη
(και αυτά είναι μόνο τα βασικά) είναι μεγάλο λάθος. Αυτά τα 70 εκατ. θα μπορούσαν να πάνε σε καλύτερα πεδία και πιο ευνοηκές βιομηχανίες για την Ελλάδα. Το να υπάρχουν "Ελληνικά Βιντεοπαιχνίδια " μπορεί να ενισχύει την εθνική συνείδηση, αλλά δεν είναι καθόλου καλή οικονομική απόφαση. Δεν χρειάζεται να έχεις και βαθιά οικονομικές γνώσεις για να το καταλάβεις αυτό. Δεν θα φέρει απόσβεση μια τέτοια αποφαση στο άμεσο μέλλον.
#2 the_prophet1987 (Level 22) 25/01/2018 12:25
Εδώ που τα λέμε κανένας κλάδος που πιθανόν να χρηματοδοτηθεί δε θα φέρει απόσβεση εκτός απο τον τουρισμό στην Ελλάδα.Αλλά για να το κάνουν πάει να πεί οτι έχουν λεφτά και για εκεί που πραγματικά χρειάζονται.Μέν ει να το δούμε στη πράξη αυτό.
Απο την άλλη χαίρομαι που παίρνουν στα σοβαρά το gaming και του δίνουν πλέον το σεβασμό και την σημασία που πρέπει!
#3 +1 ashbringer (Level 25) 25/01/2018 17:42
Πολύ σημαντικά νέα για τον χώρο του gaming.Μακάρι όλα αυτά να υλοποιηθούν όπως πρέπει και η βιομηχανία να αναπτυχθεί και να φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.
#4 SharpyKnife (Level 8) 29/01/2018 19:21
Εδω κοβουν συνταξεις/μισθο υς, πετανε τον κοσμο εξω απο το σπιτι του και αυτοι ασχολουνται με μαλακιες.
#5 Manos (Level 37) 06/02/2018 12:48
Quoting general656:
Προσωπικά μιλώντας, μια πολύ κακή επένδυση.

Στο Steam υπάρχουν 10-20 χιλιάδες παιχνίδια που βγήκαν μόνο τα 2-3 τελευταία χρόνια. Το να παράγεις μια βιομηχανία στο εσωτερικό της Ελλάδας που
α) Δεν είναι καθόλου πρωτότυπη
β) Δεν βγάζει καθόλου λεφτά
γ) Κατακλείεται από μεγάλες εταιρίες γιγάντων της βιομηχανίας τύπου CD Projekt, Ubisoft, EA κλπ.
δ) Είναι ήδη υπερκορεσμένη
(και αυτά είναι μόνο τα βασικά) είναι μεγάλο λάθος. Αυτά τα 70 εκατ. θα μπορούσαν να πάνε σε καλύτερα πεδία και πιο ευνοηκές βιομηχανίες για την Ελλάδα. Το να υπάρχουν "Ελληνικά Βιντεοπαιχνίδια" μπορεί να ενισχύει την εθνική συνείδηση, αλλά δεν είναι καθόλου καλή οικονομική απόφαση. Δεν χρειάζεται να έχεις και βαθιά οικονομικές γνώσεις για να το καταλάβεις αυτό. Δεν θα φέρει απόσβεση μια τέτοια αποφαση στο άμεσο μέλλον.


Το να χρηματοδοτήσεις μια βιομηχανία που δημιουργει προϊόντα που εξάγονται άμεσα σε οποιαδήποτε χώρα με πολύ εύκολες συνθήκες (π.χ. εργασία ακόμα κι από το σπίτι) μπορεί να αποφέρει μεγάλα έσοδα στη χώρα, αρκεί να υπάρχουν καλές ιδέες.
1)Για να υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη χρηματοδότηση.
2)Για να βγάλεις χρήματα χρειάζεσαι συνδυασμό καλού προϊόντος, Marketing, Kickstarter που θέλει κεφάλαιο και πάει λέγοντας. Έχουν βγει αρκετά καλά games στη χώρα μας τα οποία δεν προωθήθηκαν όπως θα έπρεπε, διαφορετικά θα πουλούσαν πολλαπλάσιο απ' όσο πούλησαν.
3)Οι indie developers δεν καταλαβαίνουν από ανταγωνισμό αν έχουν κάτι καλό. Η Bluehole έσπασε όλα τα ρεκόρ γιατί είχε πρωτότυπη ιδέα και κεφάλαιο. Άλλα games από ομάδες ελάχιστων ατόμων, όπως τα Fez, Braid, World of Goo κτλ. έκαναν πολύ καλές πωλήσεις.
4)Τώρα πάει προς το να γίνει κορεσμένη στο Steam, αλλά τα πρωτότυπα games πάντα πουλάνε.

Σίγουρα τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε και αλλού, με την διαφορά ότι περισσότερο εμπιστεύομαι τους developers παρά επιχειρηματίες που θα επιχειρούσαν να φτιάξουν π.χ. μια βιομηχανία γιατί στην πορεία εύκολα θα βλέπαμε κάτι περίεργα τιμολόγια ή κάποια που δεν θα κόβονταν. Εδώ στο Steam τα πάντα ελέγχονται με το έμβασμα που μπαίνει στο ταμείο της εκάστοτε εταιρείας κάθε μήνα.
Notification