Ειδήσεις Adventures Shadow of the Tomb Raider: Στα 75-100 εκατομμύρια δολάρια το κόστος ανάπτυξής του

Shadow of the Tomb Raider: Στα 75-100 εκατομμύρια δολάρια το κόστος ανάπτυξής του

Saturday, 12 May 2018  | in Adventures | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a2/12/cb/shadow-of-the-tomb-raider-80-1526124533.jpg
 

Shadow of the Tomb Raider: Στα 75-100 εκατομμύρια δολάρια το κόστος ανάπτυξής του

Δεν εμπεριέχεται σε αυτά η προώθησή του.

 

Η Eidos Montreal αποκάλυψε το κόστος παραγωγής του νέου Tomb Raider.

Την σημερινή εποχή, τα budgets των διάφορων video games έχουν τιναχθεί στα ύψη και το Shadow of the Tomb Raider δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Eidos Montreal, θυγατρική εταιρεία της Square Enix, αποκάλυψε πως η ανάπτυξης της νέας περιπέτειας της Lara Croft θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 75-100 εκατομμύρια δολάρια, όπως περίπου και τα περισσότερα triple A games. Το εντυπωσιακό είναι πως το παραπάνω ποσό αφορά μόνο την ανάπτυξή του, αφού η προώθηση μπορεί να επιβαρύνει την εταιρεία κατά 35 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον.

Τα τεράστια κόστη παραγωγής είναι φυσικά ρίσκο για τις εταιρείες, εφόσον οι ίδες λαμβάνουν τα μισά χρήματα από τις πωλήσεις των games μέσα από τα ράφια των καταστημάτων. Οι υψηλοί μισθοί των εργαζομένων στις μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τον τεράστιο αριθμό εργαζομένων (αρκετές εταιρείες περιέχουν εκατοντάδες μέλη) οδηγούν το κόστος σε πολύ υψηλά επίπεδα, πράγμα που δείχνει το πόσο μεγάλη σημασία έχουν για τους developers οι πωλήσεις που θα σημειώσει το εκάστοτε video game.

Διαβάστε περισσότερα για το Shadow of the Tomb Raider και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification