• Ειδήσεις
  • MMORPG
  • Αμερικανός πολιτικός κατηγορεί την Blizzard για ανοχή σε ακραίους ρατσιστές

Αμερικανός πολιτικός κατηγορεί την Blizzard για ανοχή σε ακραίους ρατσιστές

Hot
Αμερικανός πολιτικός κατηγορεί την Blizzard για ανοχή σε ακραίους ρατσιστές

Αμερικανός πολιτικός κατηγορεί την Blizzard για ανοχή σε ακραίους ρατσιστές

Αφορμή χαρακτήρας ντυμένος σαν μέλος της ΚΚΚ.

O αμερικανός πολιτικός Lou Correa, δεν ενθουσιάστηκε βλέποντας το ρατσιστικό Halloween πάρτι μέσα στο World of Warcraft. Ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου για την Καλιφόρνια, ανάρτησε ένα tweet, για να εκθέσει δημοσίως την Blizzard, κατηγορώντας την ότι επιτρέπει ρατσιστές και ναζιστές in game. Ο ίδιος ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα screenshot που τράβηξε συνεργάτης του,  στο οποίο εμφανίζεται ένας παίκτης ντυμένος με τρόπο που παραπέμπει στην Ku Klux Klan. Ο παίκτης έχει επίσης αριστερά και δεξιά του δύο χαρακτήρες με σκουρόχρωμο δέρμα, ο ένας εκ των οποίων ονομάζεται όπως ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Jesse Jackson. Επίσης ο χαρακτήρας λέει “Επόμενη στάση : Charlottesville”, αναφερόμενος λογικά στο περιστατικό στους αγώνες ράλι της Ιταλίας το 2017.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο παίκτης είναι μέλος της The Enclave clan, μια από της παλαιότερες clans η οποία ανέκαθεν προκαλούσε ερωτηματικά.

Σε ένα e-mail ο Lou Correa αναφέρει επίσης, “Το δημιουργημένο από τους χρήστες περιεχόμενο που μπορεί κανείς να βρει μέσα στο World of Warcraft, είναι μονάχα ένα παράδειγμα του πόσο βαθιά έχουν εισχωρήσει οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα online games.”

Συνέχισε λέγοντας, “Επιτρέποντας στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές να εγκαθίστανται, οι εταιρίες ακούσια δίνουν  καταφύγιο και χώρο για την επιστράτευση και τον προσηλυτισμό ανθρώπων όπως επίσης υποβαθμίζουν την ψυχαγωγία των υπόλοιπων χρηστών. Ζητάω από την βιομηχανία να διαχειρίζεται καλύτερα τα communities. Οι παίκτες θέλουν να παίξουν video games και όχι να μάχονται ναζιστές. Διώξτε τους κακούς ηθοποιούς, για το καλό όλων.”

Διαβάστε περισσότερα για την ανακοίνωση του World of Warcraft: Shadowlands expansion.

Διαβάστε για τις δύο νέες φυλές του World of Warcraft και συζητήστε για τα Shadowlands στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification