Ειδήσεις MMORPG Conan Exiles

Conan Exiles

Wednesday, 02 May 2018  | in MMORPG | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (11 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/62/87/db/conanexiles-1-48-1467053352.jpg
 

Conan Exiles

Ο Conan στη σημερινή εποχή σε τρία χιουμοριστικά live action τρέιλερ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/1/16] Η Funcom, δημιουργός του MMORPG Age of Conan, επιστρέφει με το Conan Exiles.

Αυτή τη φορά ωστόσο δεν έχουμε να κάνουμε με ένα MMORPG, αλλά με ένα MMO Survival, τα οποία έχουν γίνει της μόδας τελευταία. Παραδόξως, κανένα πολυαναμενόμενο MMO Survival δεν έχει κυκλοφορήσει, καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα (DayZ, Ark: Survival Evolved, Rust και H1Z1) βρίσκονται σε early access.

Το Conan Exiles θα επιχειρήσει να εισέλθει σε αυτή την αγορά (που χωρίς να έχουμε αριθμό πωλήσεων δεν μπορούμε ακόμη να την πούμε "κορεσμένη") εκμεταλλευόμενη το lore που έχει δημιουργήσει. Το Conan Exiles θα κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες, υποστηρίζοντας private και public servers.

Αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η Early Access του Conan Exiles για PC. Εντύπωση προκαλεί το ότι η Funcom ετοιμάζει ταυτόχρονα άλλα δύο games βασισμένα στο σύμπαν του Age of Conan. Φέτος θα μας ανακοινώσει περισσότερα και για τα υπόλοιπα.

[UPDATE: 27/6/16 - Το 2017 η Early Access] Το Conan Exiles, το sandbox Survival MMO της Funcom, θα διατεθεί στο Steam μέσω Early Access μέσα στο 2017 τελικά.

Ο Joel Bylos, επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Funcom, δήλωσε ότι η διάθεση του Conan Exiles στο Early Access του Steam θα γίνει τον Ιανουάριο του 2017 και όχι τον Σεπτέμβριο του 2016 όπως αρχικά αναμενόταν. Η εταιρεία ανάπτυξης αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο ώστε να παρουσιάσει ένα σταθερό build του παιχνιδιού και ταυτόχρονα να διασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την ανάπτυξή του.

Το Conan Exiles αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One.

[UPDATE 2: 22/11/16 - Νέο τρέιλερ και περίοδος early access] H Funcom ανακοίνωσε ότι το open world Survival Conan Exiles θα λανσάρει το Steam Early Access του στις 31 Ιανουαρίου 2017. Στο Xbox One game preview το παιχνίδι θα έρθει την Άνοιξη του 2017.

Στο Conan Exiles είστε εξόριστος. Η κοινωνία σας έχει αποβάλλει και ως μόνος και καταπιεσμένος καλείστε να ζήσετε σε μία χώρα γεμάτη βαρβάρους. Θα χρειαστεί να πολεμήσετε και να κυριαρχήσετε ενάντια σε άλλους παίκτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Funcom: "Ο κόσμος του Conan Exiles θα είναι μεγάλος και συνεχής, γεμάτος με ερείπια αρχαίων πολιτισμών. Το MMORPG της Funcon θα περιλαμβάνει αναζήτηση για resources (φαϊ, νερό), crafting, καθώς θα μπορείτε να χτίσετε απλό όπλα, εργαλεία και armor, μέχρι ολόκληρες πόλεις. Θυσιάζοντας τις...καρδιές των εχθρών σας στα altars του Θεού σας θα μπορείτε να αποκτήσετε δύναμη και δόξα. Κάνοντας summon το avatar του Θεού σας θα έχετε την ευκαιρία να καταστρέψετε τα σπίτια των εχθρών σας" (προφανώς αυτό υπονοεί και τον τρόπο που θα γίνονται τα sieges).

Το Conan Exiles θα αποτελέσει ένα sandbox MMORPG στη Γη του Κόναν του Βάρβαρου. Η περιγραφή του μέχρι τώρα μας θυμίζει σε αρκετά σημεία το ελληνικό MMORPG Darkfall. Μένει μόνο να μάθουμε πως θα είναι το PvP του.

[UPDATE 3: 6/1/17 - Δημιουργία πόλεων] Η Funcom έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο developer diary για το υποσχόμενο sandbox Survival MMO που αναπτύσσει.

Στο Conan Exiles θα μπορείτε να χτίσετε ολόκληρες πόλεις, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω. Το χτίσιμο γενικότερα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του gameplay του παιχνιδιού, αφού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κτήρια, χωριά και πόλεις με τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία και building blocks. Θα υπάρχει επίσης crafting,  ενώ θα μπορείτε να έχετε σκλάβους για να αναλάβουν για εσάς διάφορες εργασίες.

Εν τω μεταξύ, οτιδήποτε χτίζετε μπορεί να καταστραφεί από χτυπήματα ή ακόμα και με την χρήση εκρηκτικών. Αυτό σημαίνει ότι κανένα settlement σας δεν θα είναι ασφαλές, αφού μπορεί να δεχθείτε επίθεση από άλλους παίκτες. Αυτός θα είναι και ένας από τους πυλώνες πάνω στον οποίο θα βασίζεται το Survival κομμάτι του Conan Exiles, μιας και σας επιτρέπει να επιτεθείτε σε οποιαδήποτε αντίπαλη ομάδα. Όπως αναφέρουν οι developers, το σύστημα του χτισίματος είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και θα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από building blocks για να χρησιμοποιήσετε.

[UPDATE 4: 23/1/17 - Gameplay και servers] Στο παρακάτω τρέιλερ θα δείτε ένα δείγμα από bosses του παιχνιδιού και πολλές πληροφορίες για το gameplay. Στο πέρασμά σας θα βρεθούν Τιτάντες, χταπόδια, μέχρι και γιγάντια φίδια με τρομακτική όψη που τυλίγονται γύρω σας και σας πνίγουν. Ως εξόριστοι θα πρέπει να επιβιώσετε στην έρημο, η οποία ανά διαστήματα έχει ορισμένες τροπικές οάσεις.

Όσο εξερευνάτε το μέρος όπου βρισκεστε θα βρείτε μπροστά σας και άλλους παίκτες. Κάποιοι θα είναι απειλητικοί, οπότε θα χρειαστεί να μπείτε σε μια συμμαχία παικτών για να επιβιώσετε. Θα υπάρχει μέχρι και σύστημα για fatalities ώστε να μπορείτε ακόμα και να πετσοκόψετε τον αντίπαλό σας στα δύο.

Το σύστημα χτισίματος πόλεων και φρουρίων από τις συμμαχίες παικτών μαρτυρά ότι θα έχουμε sieges. Θα μπορούμε να κάνουμε επίθεση για να καταλάβουμε φρούρια ή αντίστοιχα να χτίσουμε τα δικά μας και να τα υπερασπιστούμε από αντίπαλες ομάδες παικτών που θέλουν να καταλάβουν την περιοχή μας.

Στον τομέα του crafting, θα μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας armor και τα δικά σας όπλα, να χτίσετε altars για τους θεούς σας και να κάνετε θυσίες για αυτούς. Με τις θυσίες θα μπορέσετε να κάνετε summon είδωλά τους τα οποία θα έχουν την μορφή τεράστιων αγαλμάτων. Εκεί οι μάχες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και μένει να δούμε τις ικανότητες και τα hit points αυτών των αγαλμάτων. Σίγουρα θα είναι σκληροτράχηλοι αντίπαλοι. Θα μπορούν να καταπατήσουν τόσο αντίπαλους παίκτες, όσο και να καταστρέψουν κτίρια. Θα υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισοί τους, ενώ αν βαριέστε θα βρείτε ακόμα και servers χωρίς τα avatars των θεών, δηλαδή μόνο με μάχες μεταξύ παικτών και τεράτων.

Servers με όλες τις επιλογές
Θα συναντήσουμε τόσο Public, όσο και Private servers, με single-player ή Multiplayer. Στους Private servers θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε ακόμα και το PvP, τα avatars θεών, τις αμμοθύελες, την αλλαγή ημέρας/νύκτας, να αλλάξετε τα resources κ.ο.κ.. Αυτές οι παραλλαγές ευνοούν όλα τα είδη παικτών, ακόμα κι εκείνα που θέλουν την ησυχία τους. Οι αλλαγές θα γίνονται ακόμα και αφού ανοίξουν οι servers και ορισμένες εξ αυτών δεν θα χρειάζονται καν restart.

Στα PC θα υπάρξει πλήρης υποστήριξη από mods και στόχος της Funcom είναι να τα ξεκινήσει από την early access. Θα υπάρξει Unreal Engine editor ώστε οι modders να δημιουργήσετε από αντικείμενα, μέχρι τέρατα ή ακόμα και αλλαγές στο gameplay. Όλα αυτά με σύνδεση στο Steam Workshop για πιο εύκολο download και εγκατάσταση κάθε mod.

[UPDATE 5: 1/3/17 - Περίοδος κυκλοφορίας και updates]
 Η Funcom ανακοίνωσε τα σχέδια της αναφορικά με την πορεία της εξέλιξης και την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του Conan Exiles. Οι 480.000 πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε έναν μήνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες που είχε η Funcom σε βάθος ενός ολόκληρου χρόνου. Μαζί με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η εταιρεία ανάπτυξης του Conan Exiles μοιράστηκε κατά την διάρκεια της οικονομικής της αναφορά για το ’16 τα σχέδια της για την κυκλοφορία του MMORPG.

Οι developers σκοπεύουν να πραγματοποιούν συχνά patches περίπου ανά δύο εβδομάδες, ενώ τα μεγαλύτερα updates θα αφορούν νέο περιεχόμενο όπως όπλα και mounts. Τα συνολικά updates της Early Access έκδοσης υπολογίζονται να είναι από τέσσερα ως έξι. Τα δύο ως τρία πρώτα θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’17, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Μέσα στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου το Conan Exiles θα κυκλοφορήσει στο Xbox One μέσω του Preview Program, ενώ η ολοκληρωμένη κυκλοφορία που θα συνοδευτεί κι από το τελευταίο update αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ’18 για τα PC, PS4 και Xbox One.

[UPDATE 6: 27/3/17 - Fixes και updates] H Funcom ανακοίνωσε πως σύντομα θα φτιαχτούν πολλά από τα θέματα του Conan Exiles. Υπάρχουν διάφορα bugs που χαλάνε την gaming εμπειρία όπως για παράδειγμα παλιά κτήρια θα εξαφανίζονται, δεν θα μπορούν πλέον οι glitchers να φτιάχνουν σπίτια μέσα σε λόφους κ.α. Σημαντική αλλαγή είναι η προσθήκη βαφής για τα ρούχα και τα όπλα, όπως επίσης και οκτώ νέα όπλα για να κυνηγήσετε. Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις αλλαγές κάνοντας κλικ εδώ.

[UPDATE 7: 4/4/17 - Αμοιβή για την εύρεση exploits] Στην προσπάθειά της να εξαλείψει τυχόν exploits για το Conan Exiles, η Funcom δίνει αμοιβή σε όσους ενημερώσουν την εταιρεία για σχετικά “παραθυράκια” που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες για να έχουν άδικο πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Funcom, μπορείτε να κερδίσετε από περίπου 94 ευρώ (100 δολάρια) έως και 470 ευρώ (500 δολάρια). Όσοι ενδιαφέρεστε, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το σχετικό site και να συμπληρώσετε αναλυτικά την φόρμα, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το Paypal mail σας για να λάβετε την αμοιβή. Το ύψος της αμοιβής θα καθοριστεί από την σοβαρότητα του exploit.

Ταυτόχρονα, μέσω του νέου update προστέθηκαν καταπέλτες που σας επιτρέπουν να κάνετε siege επιθέσεις σε αντίπαλα κτήρια. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

[UPDATE 8: Τρείλερ για την έξοδο από Early Access] Το νέο τρέιλερ του Conan Exiles παρουσιάσει την τελική μορφή του παιχνιδιού λίγο πριν την κυκλοφορία του.

Στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάστηκε από την Funcom βλέπουμε διάφορα στοιχεία του επερχόμενου Survival που βρισκόταν στο Steam Early Access για περισσότερο από έναν χρόνο. Στις 8 Μαΐου ωστόσο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στο PS4 με βελτιωμένο πλέον σύστημα μάχης, περισσότερα χαρακτηριστικά και νέο invasion system.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Funcom δήλωσε για την κυκλοφορία του: “Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι το Early Access είναι κάτι παραπάνω από το απλά να αφαιρέσουμε την ταμπέλα του Early Access και να λέμε πως τελειώσαμε. Η κυκλοφορία του Conan Exiles φέρνει μία τεράστια επέκταση του κόσμου του παιχνιδιού, νέα χαρακτηριστικά που αλλάζουν σημαντικά το παιχνίδι όπως monster invasions και νέο σύστημα μάχης προσανατολισμένο στην δράση, καθώς και άλλες πολλές σημαντικές προσθήκες που πραγματικά το βελτιστοποιούν. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η 8η Μαΐου είναι η ημερομηνία για να μπείτε στην περιπέτεια”.

 

[UPDATE 9: 2/5/18 - Τρία live action trailers] Ο Conan ο Βάρβαρος προσπαθεί να ζήσει στην σημερινή εποχή στα τρία χιουμοριστικά live action τρέιλερ που έδωσε στη δημοσιότητα η Funcom.

Στο πρώτο εξ αυτών, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Conan παλεύει να φτιάξει ένα… τραπέζι βασανιστηρίων ακολουθώντας ένα βιβλίο οδηγιών και χρησιμοποιώντας ένα δραπανοκατσάβιδο. Έπειτα τον βλέπουμε να τα βάζει με μια ηλεκτρική ρομποτική σκούπα, ενώ στο τελευταίο τρέιλερ έρχεται αντιμέτωπος με ένα αεροπλάνο ή όπως το βλέπει ο ίδιος, με έναν… ιπτάμενο δαίμονα.

Δείτε τα παρακάτω:

Το Conan Exiles θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαΐου για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε το preview του Conan Exiles και δείτε την Collector’s Edition. Συζητήστε για το Survival MMO στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 geololj (Level 28) 28/01/2016 20:59
Ενδιαφέρουσα ιδέα η δημιουργία ενός Survival στον κόσμο του Conan. Περιμένω βέβαια να δω και gameplay, μιας και το τρέιλερ δεν δείχνει τίποτα.
#2 +1 landogar (Level 13) 28/01/2016 22:22
Καιρός ήταν να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό.
#3 +1 redman40 (Level 12) 29/01/2016 08:46
Αν δεν σεβαστούν τον χαρακτήρα του Robert Howard θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Σαν οπαδός του Conan θα το παίξω αναγκαστικά.
#4 +1 drakul (Level 16) 30/01/2016 21:03
επειδη το age of conan απετυχε ελπιζω αυτο να ειναι καλο.
#5 +1 Papanastasiou (Level 7) 28/06/2016 00:04
για να δουμε και αυτο το εγχειρημα!φαινε ται ενδιαφερον και μακαρι να βγει κατι καλο
#6 +1 Zaratoth (Level 28) 28/06/2016 09:33
Λογική η καθυστέρηση. Αυτό που έδειξαν ήταν μέτριο στην καλύτερη. Ελπίζω να το φτιάξουν.
#7 +1 ashbringer (Level 25) 22/11/2016 18:19
Όλοι οι φαν του Κόναν περιμένουμε για αυτή τη νέα περιπέτεια.Ελπί ζω να το προσέξουν και να μην έχουμε άλλα ευτράπελα όπως με προηγούμενες κυκλοφορίες παιχνιδιών που αφορούσαν τον κόσμο του ήρωα.
#8 +1 Dovahkiin (Level 22) 06/01/2017 19:11
Σίγουρα φαίνεται αρκετά υποσχόμενο και ενδιαφέρον. Δεν έχω παίξει άλλο survival τέτοιας μορφής, αλλά αυτό θα το δοκιμάσω. Ελπίζω να μη μας απογοητεύσει.
#9 ashbringer (Level 25) 23/01/2017 07:47
Servers με αρκετές επιλογές πολύ ενδιαφέρον διότι οι παίκτες όλων των κατηγοριών θα μπορούν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.
#10 vasileiosathens (Level 5) 24/01/2017 14:06
Σαν ιδέα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουν.
#11 Dovahkiin (Level 22) 01/03/2017 17:03
Θα αργήσει λίγο να κυκλοφορήσει η τελική του μορφή, αλλά δεν πειράζει. Υπομονή. Εξάλλου το καλό πράγμα (ελπίζω να είναι και σ' αυτήν την περίπτωση) αργεί να γίνει!
Notification