Ειδήσεις Software Windows 10: Νέο update της Microsoft που ελέγχει τους NVMe SSD για σφάλματα

Windows 10: Νέο update της Microsoft που ελέγχει τους NVMe SSD για σφάλματα

Friday, 02 Oct 2020  | in Software | Γράφτηκε από τον Φίλιππος Κανελλόπουλος   | (1 σχόλιο)
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ed/52/d0/Microsoft-Build-20226-1-8-1601630344.jpg
 

Windows 10: Νέο update της Microsoft που ελέγχει τους NVMe SSD για σφάλματα

Έχει ήδη ξεκινήσει στους testers.

Η Microsoft ανακοίνωσε το νέο update με τίτλο Microsoft Insider Build 20226 το οποίο θα ελέγχει τους NVMe SSD για τυχόν σφάλματα.

Το Build 20226 το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του ήδη σε testers περιλαμβάνει τον ''έλεγχο της κατάστασης του αποθηκευτικού χώρου του χρήστη'', όπως η ίδια η Microsoft δήλωσε στο Windows Insider blog. H ανάκτηση δεδομένων από σκληρό ο οποίος έχει πρόβλημα εκτός από εκνευριστική, τις περισσότερες φορές είναι και κοστοβόρος διαδικασία και ενώ το back up θα έπρεπε να γίνεται πολύ συχνά, η πρότερη ενημέρωση για επικείμενο πρόβλημα, μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Το σύστημα cloud saving στα games βοηθάει την κατάσταση ώστε να μην χάσετε την πρόοδο σας, αλλά κάποια games δεν χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο και μπορεί να χάσετε ώρες παιχνιδιού. Οπότε η προειδοποίηση για κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό σας μπορεί να σας δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να σώσετε την πρόοδό σας. Ο έλεγχος αυτός πολλές φορές είναι διαθέσιμος και από τους ίδιους τους κατασκευαστές των drives αλλά προϋποθέτει την δική σας ενασχόληση με την κατάσταση των drives, αυτοβούλως και τακτικά, το οποίο κακά τα ψέματα δεν συμβαίνει πάντα.

Σίγουρα πρόκειται για ένα ευπρόσδεκτο feature αφού πολλές φορές τα Windows μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στους SSD. H προειδοποίηση που θα λάβετε σε τυχόν πρόβλημα είναι η εξής: ''Συνιστάται το άμεσο back up των δεδομένων σας''. Το Build 20226 περιλαμβάνει και updates στο Your Phone όπως και μια πληθώρα αλλαγών, βελτιώσεων και fixes στο λογισμικό.

Διαβάστε για το bug στα Windows 10 που μπορεί να κρασάρει το laptop σας και συζητήστε για το λογισμικό της Microsoft στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 03/10/2020 08:13
Είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να μας σώσει πριν κάποιος σκληρός αρχίσει να δυσλειτουργεί.
Notification