Ειδήσεις Software Το user interface του PS5

Το user interface του PS5

Thursday, 15 Oct 2020  | in Software | Γράφτηκε από τον Τάσος Μαναριώτης   | (2 σχόλια)
Τάσος Μαναριώτης

Τάσος Μαναριώτης  

Τελικά το πρώτο Paper Mario θα ξαναβγεί ποτέ ή τζάμπα περιμένω ;
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c7/27/8e/PS5-interface-56-1592233851.jpg
 

Το user interface του PS5

Η Sony αποκάλυψε την νέα του ολική αναδιαμόρφωση με νέο βίντεο. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 15/6/20] Ο Matt MacLaurin, αντιπρόεδρος στο τμήμα UX Design του PlayStation, γνωστοποίησε κάποιες πληροφορίες για το PlayStation, μέσω κάποιων απαντήσεων που απέστειλε σε ενδιαφερόμενους μέσω του LinkedIn, μετά από την ανάρτηση μιας εικόνας.

Καταρχήν, ο Matt MacLaurin δήλωσε για την δουλειά της ομάδας του: “Θα δείτε την δουλειά μας σύντομα. Λίγο πιο πρακτικό αλλά 100% αναδιαμορφωμένο από το user interface του PS4 και με κάποιες πολύ διαφορετικές ιδέες”. Επίσης όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει κάποια σχετική πληροφορία για το πως έγινε αυτή η αλλαγή στο user interface, o MacLaurin είπε πως θα μιλήσει για αυτό μετά την κυκλοφορία.

Κάποια άλλα λόγια του Matt MacLaurin ήταν “Είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος της κονσόλας, πιο διακριτική παρά φανταχτερή αλλά δεν έχουμε αφήσει κάποιο pixel ανέγκιχτο. Το user interface είναι πρώτα απ’ όλα πρακτικό αλλά μια τελείως νέα οπτική γλώσσα και μια νέα αρχιτεκτονική.” Αφότου επιβεβαίωσε πως θα δούμε σύντομα πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημα, ρωτήθηκε για τις special editions και όπως είπε ο ίδιος: “Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει μια special edition για όλους. Ελπίζω για μια special edition στο Horizon Forbidden West”.

[UPDATE: 15/10/20 – Η Sony αποκάλυψε το νέο user interface και user experience στο τελευταίο State of Play βίντεο] H Sony αποκάλυψε το νέο user interface και το νέο user experience που θα βιώνουν οι χρήστες μόλις ανοίγουν το PS5.

Σύμφωνα με την Sony, το νέο UI έχει κατασκευαστεί από την αρχή και θα τρέχει σε ανάλυση 4K και HDR ώστε οι χρήστες του PS5 να επωφεληθούν από το νέο υλικό ώστε να βιώσουν μια ευκολότερη και καθαρή εμπειρία. Οι σχεδιαστικές φιλοσοφίες που φαίνεται να τηρεί η εταιρεία αυτή τη φορά κινούνται γύρω από τα μοτίβα «της διασκέδασης, του ενδιαφέροντος, της προσωπικότητας και της κοινωνικότητας» για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Με το πάτημα του κουμπιού που βρίσκεται στο DualSense του PS5, θα μεταφερθείτε στο Κέντρο ελέγχου (χωρίς να φύγετε από το παιχνίδι στο οποίο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή). Σύμφωνα με τη Sony, αυτό παρέχει "άμεση πρόσβαση σε σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε από το σύστημα" - είτε πρόκειται για τη λίστα φίλων σας, τα τρόπαια σας ή τα μηνύματά σας. Στο Digital Foundry, αναφέρεται ότι θα μπορείτε να συμμετέχετε σε παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω του Κέντρου Ελέγχου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Sony παρουσιάζει επίσης τα "Activities" που βρίσκονται στην οθόνη του Κέντρου Ελέγχου. Στα tasks που εμφανίζονται μέσω των screen cards στο κεντρικό μενού επισημαίνονται τα "gameplay opportunities", δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψετε πίσω σε πράγματα που τυχών χάσετε και δεν είδατε και επιπλέον σας επιτρέπει να μεταβείτε απευθείας σε levels ή challenges που θέλετε να παίξετε από συγκεκριμένα games.

Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετούν στην οθόνη τους ένα σύστημα "hints και guides" σε περίπτωση που κολλήσουν σε οποιοδήποτε σημείο. Αυτό το σύστημα βοήθειας για τα games θα είναι διαθέσιμο όμως μόνο στους συνδρομητές του PS Plus. Ενώ, όταν οι χρήστες πατήσουν το Create button, το οποίο αναπαρίσταται μέσα από την λειτουργία "Photo Mode in Destruction AllStars" θα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο με την δυνατότητα να τις στείλουν στα groups που έχουν με τους φίλους τους.

Στην κεντρική οθόνη στο Explore tab οι χρήστες θα μπορούν να ενημερωθούν άμεσα με τις τελευταίες ειδήσεις που ανακοινώνει η Sony, ενώ το PS Store είναι φουλ ενσωματωμένο με το σύστημα και όχι ξεχωριστή εφαρμογή όπως με το PS4.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου το 2020.

Δείτε τα δύο μοντέλα PS5 σε φωτογραφίες και συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 16/10/2020 08:07
Το user interface φαίνεται πολύ όμορφο σχεδιαστικά,πρα κτικό και αρκετά προσεγμένο .
#2 djgiogr (Level 14) 16/10/2020 09:01
Πολύ ωραίο το interface. Καθόλου κουραστικό και με γρήγορη ανταπόκριση.
Notification