Ειδήσεις Internet Το Twitch σας στέλνει copyright claims σε παλιότερα βίντεο

Το Twitch σας στέλνει copyright claims σε παλιότερα βίντεο

Monday, 08 Jun 2020  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/14/c3/89/twitch-dmca-32-1591647414.jpg
 

Το Twitch σας στέλνει copyright claims σε παλιότερα βίντεο

Σας προτείνει να τα αφαιρέσετε.

Το Twitch έστειλε τις τελευταίες ημέρες μαζικά copyright claims σε παλιότερα βίντεο που είχαν κυρίως μουσικά κομμάτια, τα οποία προστατεύονταν από πνευματικά δικαιώματα.

Τα DMCA takedown requests, όπως ονομάζονται, στάλθηκαν σε πολλούς χρήστες, οι οποίοι αντίστοιχα παραπονέθηκαν στο support του Twitch, διότι τα βίντεό τους που δέχθηκαν αίτηση για να κατέχουν ήταν αρκετά παλιά. Τα βιντεοκλίπ αφορούν κυρίως τις περιόδους από το 2017 έως το 2019. Οι moderators του Twitch σας προτείνουν να τα αφαιρέσετε. Ο λόγος που το Twitch έκανε κάτι τέτοιο είναι διότι έλαβε αντίστοιχα emails από εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο Ryan Morrison, γνωστός ως "Video Game Attorney", ο οποίος γνωρίζει τα δικηγορικά θέματα, δήλωσε ότι αν μας έρθει τέτοια ειδοποίηση (DMCA takedown notice) τότε θα πρέπει να μην την αρνηθούμε, "αν δεν μιλήσετε πρώτα με δικηγόρο, γιατί αν τα βίντεο παραμείνουν τότε μπορεί να δεχθείτε μέχρι και μήνυση". Η άρνηση σε αιτήσεις πνευματικών δικαιωμάτων συνήθως όντως δεν οδηγεί πουθενά, όπως έχουμε μάθει και από το YouTube. Τέλος, ο Morrison πρόσθεσε ότι είναι λάθος να νομίζετε ότι επειδή αγοράσατε το παιχνίδι, έχετε το δικαίωμα να κάνετε livestream με την μουσική του, διότι αυτό εμπίπτει σε διαφορετικά δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμη για το TwitchCop emote που αφαιρέθηκε λόγω της δολοφονίας του George Floyd. Συζητήστε για το Twitch στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification