• Ειδήσεις
  • Internet
  • Mozilla: "Με τον Chromium η Microsoft δίνει περισσότερο online έλεγχο στη Google"

Mozilla: "Με τον Chromium η Microsoft δίνει περισσότερο online έλεγχο στη Google"

Hot
Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας  

περιμένοντας το Death Stranding
 
0.0 ()
1
Mozilla: "Με τον Chromium η Microsoft δίνει περισσότερο online έλεγχο στη Google"

Mozilla: "Με τον Chromium η Microsoft δίνει περισσότερο online έλεγχο στη Google"

Παράπονα για τον παραγκωνισμό του Firefox.

Η τροποποίηση του Microsoft Edge για την προσαρμογή του στην πλατφόρμα Chromium, θα ενισχύσει την αποκλειστική εξουσία της Google στο διαδικτυακό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με blog post του διευθύνων σύμβουλου της Mozilla Chris Beard, η κίνηση της Microsoft είναι λογική από επιχειρηματική σκοπιά, καθώς ενδεχομένως να είναι πλέον οικονομικά ασύμφορο να μάχεται την ήδη συντριπτικά επικρατούσα Google. Όσον αφορά όμως στις συνέπειες για το ευρύτερο κοινό, ο Beard πιστεύει ότι η ελευθερία των χρηστών να επιλέγουν το περιεχόμενο που επιθυμούν βρίσκεται σε κίνδυνο.

"Για την ενίσχυση των κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, η παραχώρηση του ελέγχου θεμελιωδών online υποδομών σε μία μόνο εταιρία είναι καταστροφική. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του Mozilla. Δεν ανταγωνιζόμαστε τη Google επειδή είναι καλή επιχειρηματική ευκαιρία. Ανταγωνιζόμαστε τη Google γιατί η υγεία του διαδικτύου και της online ζωής στηρίζονται στον ανταγωνισμό και τη δυνατότητα επιλογής. Βασίζονται δηλαδή ση δυνατότητα των καταναλωτών να αποφασίζουμε ότι θέλουμε κάτι καλύτερο και να αναλαμβάνουμε δράση," γράφει ο Beard.

Σχετικά με τις συνέπειες για τον Mozilla Firefox και την ανάπτυξή του, ο CEO της εταιρίας δήλωσε ότι: "Αν ένα προϊόν σαν το Chromium έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς, τότε οι web developers ενθαρρύνονται να μην ανησυχούν για το αν οι υπηρεσίες και οι ιστοσελίδες τους λειτουργούν με οτιδήποτε εκτός από το Chromium. Αυτό συνέβη όταν η Microsoft είχε το μονοπώλιο στους browsers στις αρχές της δεκαετίας πριν κυκλοφορήσει ο Firefox. Και θα μπορούσα να ξανασυμβεί."

Η Google έχει την αντίθετη άποψη. "O Chrome αποτελεί προασπιστή του ανοιχτού web από το ξεκίνημά του και καλωσορίζουμε τη Microsoft στην κοινότητα του Chromium," δήλωσε η εταιρία σε σχόλιο για το Venture Beat. "Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Microsoft και την κοινότητα των web standards για να προωθήσουμε το open web, να υποστηρίξουμε την ελευθερία του χρήστη και να παραδώσουμε σπουδαίες εμπειρίες πλοήγησης."

Διαβάστε περισσότερα για την τροποποίηση του Microsoft Edge και συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification