Η Ελλάδα στην προτελευταία θέση της ψηφιακής οικονομίας

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ελλάδα στην προτελευταία θέση της ψηφιακής οικονομίας

Η Ελλάδα στην προτελευταία θέση της ψηφιακής οικονομίας

Στις τελευταίες θέσεις σε διάφορους ακόμη τομείς.

 

Στη φετινή αξιολόγηση του δείκτη DESI (Digital Economy and Sociaty Index), κοινώς του δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης σε πολλές υπηρεσίες.

Ανάμεσα σε 28 χώρες, στο δείκτη ψηφιακής οικονομίας βρισκόμαστε 27οι από τα 28 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελευταία χώρα είναι η Ρουμανία. Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση (28η) στη Συνδεσιμότητα (43,1% το 2018 και 39,8% το 2017) και από φέτος επίσης στην τελευταία θέση στις Ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες. Στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο βρισκόμαστε στην 26η θέση, στη Χρήση υπηρεσιών Internet είμαστε 22οι και στην Ενσωμάτωση Ψηφιακής τεχνολογίας 24η, μία θέση πιο κάτω από πέρυσι.

DESI

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν υποστηρίζει VDSL, ενώ η οπτική ίνα (fiber optics) έχει εγκατασταθεί σε ελάχιστες περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η επέκταση του δικτύου, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις, θα χρειαστεί αρκετά χρόνια ακόμη.

Σύμφωνα με την αναλυτική αναφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, οι Έλληνες με ποσοστό 87% είναι 8οι στην Ευρώπη στην ανάγνωση ειδήσεων από το Internet (9οι το 2017) και με ποσοστό 72% 14οι στη χρήση των Social networks (17οι το 2017).

Θετικά εξελίσσεται μόνο η αύξηση των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών και η αύξηση της κάλυψης 4G που πλέον πλησιάζει τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα τα παραπάνω μπορεί σε κάποιους να ακούγονται αδιάφορα, αλλά σκεφτείτε πόσο πιο γρήγορα θα κάναμε όλοι τις δουλειές μας αν οι υποδομές των δικτύων ήταν καλύτερες.

Διαβάστε ακόμη περισσότερα για το Facebook Dating. Συζητήστε για το Internet στο παρακάτω forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Jaded (Level 14) 22/05/2018 12:59
Πόσο χάλια πια;Υποανάπτυκτ οι τελείως.
Notification