Ειδήσεις Internet Το Twitch στέλνει DMCA takedown notices και διαγράφει βίντεο σε κανάλια

Το Twitch στέλνει DMCA takedown notices και διαγράφει βίντεο σε κανάλια

Monday, 02 Nov 2020  | in Internet | Γράφτηκε από τον Χριστιάνα Θάνου   | (1 σχόλιο)
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/29/19/4f/twitch-dmca-99-1603272504.jpg
 

Το Twitch στέλνει DMCA takedown notices και διαγράφει βίντεο σε κανάλια

Streamers κάνουν παράπονα για τις αξιώσεις. [UPDATE]

Τον Ιούλιο το Twitch έστειλα πολλά DMCA takedown notices σε streamers, λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Εδώ και λίγες ώρες, η δημοφιλής πλατφόρμα ξεκίνησε έναν νέο γύρο από προειδοποιήσεις σε κανάλια για τον ίδιο λόγο, ενώ διέγραψε και όσα βίντεο είχαν να κάνουν με πνευματικά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα την χρήση μουσικής σε games.

Ευτυχώς δεν διεγράφησαν κανάλια για τους παραπάνω λόγους. Απλά ορισμένες εταιρείες λογικά διεκδικούν τα δικαιώματα της μουσικής τους στα games και το Twitch αναγκάζεται να διαγράψει βίντεο. Βέβαια, τα emails που αναφέρουν το "DMCA takedown notice" προειδοποιούν "για πρώτη και τελευταία φορά". Αν ωστόσο οι streamers συνεχίζουν να κάνουν streaming και πέσουν σε μουσική με πνευματικά δικαιώματα τότε τι θα συμβεί; Θα χάσουν το λογαριασμό τους;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και το YouTube στέλνει ανάλογα emails, ωστόσο είναι πολύ πιο ελαστικό και δεν ρίχνει bans σε κανάλια για πολλαπλές προειδοποιήσεις μουσικής στα βίντεο.

[UPDATE: 2/11/20 - Streamers κάνουν παράπονα για τις αξιώσεις] Σε νέο κύμα προειδοποιήσεων το Twitch συμβουλεύει τους streamers να διαγράψουν τα βίντεο τους εάν δεν είναι σίγουροι ότι δεν περιέχουν περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Ένας streamer παρουσίασε το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο όταν οι αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων είναι μη ρεαλιστικές, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Twitch αντιμετωπίζει προβλήματα με πνευματικά δικαιώματα φέτος ενώ πριν από λίγες ημέρες έστειλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε όλους τους streamers που είχαν βίντεο με περιεχόμενο που δεν τους ανήκει. Πλέον η πλατφόρμα στέλνει copyright notices σε κάθε έναν ξεχωριστά, κάτι που για μερικούς που ψάχνουν μία μόνιμη λύση δεν αποτελεί βοήθεια.

Ο Jake'n'Bake, ο οποίος έλαβε προειδοποιητικό μήνυμα από το Twitch αναφέρει ότι του έγινε αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων για ένα τραγούδι που ακούγεται για μερικά δευτερόλεπτα σε κάποιο βίντεο του προ διετίας, χωρίς μάλιστα να έχει βάλει ο ίδιος το τραγούδι να παίζει. Ο streamer ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε εξωτερικό IRL stream και κάποιο μαγαζί έπαιζε το τραγούδι στο background. Για αυτό τον λόγο κινδυνεύει να χάσει όλα του τα βίντεο από την πλατφόρμα.

Ως εκ τούτου οι streamers που θέλουν να έχουν μουσική στα κανάλια τους δεν μπορούν να βρουν μία νόμιμη οδό, καθώς όσοι έχουν τα εν λόγω πνευματικά δικαιώματα δεν έχουν την διάθεση να επικοινωνήσουν με τον μέσο streamer για να βρεθεί μία λύση. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Herman Li έφαγε ban από την πλατφόρμα επειδή έπαιζε μουσική από την ίδια του την μπάντα. Δεν έγινε γνωστός ο λόγος του ban όμως από ότι φαίνεται το κανάλι του έχει επανέλθει πλέον σε λειτουργία.

 

Το Facebook από την άλλη έχει εξασφαλίσει συμφωνίες με μία σειρά από μεγάλες μουσικές εταιρείες για την εξασφάλιση των αδειών για τους streamers, κάτι που δεν έχει πράξει το Twitch πέραν των Twitch Soundtracks, τα οποία παρέχονται για μουσική υπόκρουση στα live streams και όχι στα αποθηκευμένα βίντεο. Η πλατφόρμα δέχεται πιέσεις από την μουσική βιομηχανία και μένει να δούμε την κατάληξη της υπόθεσης.

Δείτε ακόμη τις διαμαρτυρίες εργαζομένων του Twitch για σεξισμό και ρατσισμό.

Διαβάστε για την επιστροφή του Ninja στο Twitch και συζητήστε για το Twitch στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 22/10/2020 08:05
Δεν νομίζω ότι οι streamers θα χάσουν τον λογαριασμό τους .πιστεύω ότι θα τους αφαιρεθούν κάποια δικαιώματα .
Notification