Ειδήσεις Internet Τα Facebook Messenger και Instagram συγχωνεύτηκαν

Τα Facebook Messenger και Instagram συγχωνεύτηκαν

Friday, 02 Oct 2020  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μανώλης Σαρικλόγλου   | (1 σχόλιο)
Μανώλης Σαρικλόγλου

Μανώλης Σαρικλόγλου  

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από μικρή ηλικία. Φοιτητής Στατιστικής αγαπάω την τεχνολογία, τα videogames και το data analysis. Κάποια από τα hobby μου είναι το ποδόσφαιρο, series/movies και το καλό ουίσκι! Cheers!
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/32/fc/8d/facebook-instagram-kentriki-43-1601654994.jpg
 

Τα Facebook Messenger και Instagram συγχωνεύτηκαν

Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ των δύο πλατφόρμων.

Το Facebook Messenger και το Instagram συγχωνεύτηκαν μετά από 18 μήνες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενσωματώσει τις δύο πλατφόρμες.

Η παλιά υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων του Instagram, το Instagram Direct, αντικαταστάθηκε από το Messenger, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν συνομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ των δύο πλατφορμών για πρώτη φορά. Είναι το πρώτο βήμα προς έναν στόχο που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2019 για τη συγχώνευση όχι μόνο αυτών των δύο πλατφορμών, αλλά και για την ενσωμάτωση του WhatsApp και για την ενεργοποίηση κρυπτογράφησης για όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ των τριών εφαρμογών.

Οι επικεφαλής του Instagram και Messenger, Adam Mosseri και Stan Chudnovsky δήλωσαν: "Συνδέουμε την εμπειρία του Messenger και Instagram για να προσφέρουμε μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες του Messenger στο Instagram. Οι χρήστες του Instagram μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να ενεργοποιήσουν αμέσως αυτή την νέα λειτουργία".

Τα στελέχη γράφουν: "Στην έρευνά μας, τέσσερα στα πέντε άτομα που χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στις ΗΠΑ λένε ότι το να περνάς περισσότερο χρόνο για να συνδεθείς με φίλους και συγγενείς σε αυτές τις εφαρμογές είναι σημαντικό για αυτούς, αλλά ένας στους τρεις ανθρώπους μερικές φορές δυσκολεύεται να θυμηθεί πού έγραψε ένα συγκεκριμένο κομμάτι συνομιλίας. Με αυτήν την ενημέρωση, θα είναι ακόμη πιο εύκολο να παραμείνετε συνδεδεμένοι χωρίς να σκεφτείτε ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας".

Το Facebook ανακοίνωσε ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν αμέσως σε "μερικές χώρες" και "σύντομα παγκοσμίως".

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε: "Εξακολουθούμε να δουλεύουμε πώς θα λειτουργούν οι επικοινωνίες μεταξύ εφαρμογών με το WhatsApp. Το WhatsApp θα συνεχίσει να παραμένει μια ξεχωριστή, κρυπτογραφημένη εφαρμογή αυτήν τη στιγμή".

Τέλος, Mark Zuckerberg δήλωσε: "Αν το κάνουμε αυτό καλά, μπορούμε να δημιουργήσουμε πλατφόρμες για ιδιωτική κοινή χρήση που θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο σημαντικές για τα άτομα από τις πλατφόρμες που έχουμε ήδη δημιουργήσει και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε τους χρήστες να μοιράζονται και να συνδέονται μεταξύ τους πιο ανοιχτά".

Διαβάστε Το Facebook αγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης του The Order: 1886

Διαβάστε επίσης για το unsend στα μηνύματα του Facebook και συζητήστε για το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 03/10/2020 08:25
Πιστεύω ότι είναι πολύ βολικό για όλους τους χρήστες.
Notification