Ειδήσεις Internet To Facebook χρηματοδοτεί με 130 εκατομμύρια ευρώ την επιτροπή εποπτείας η οποία θα υπερισχύει της πολιτικής του

To Facebook χρηματοδοτεί με 130 εκατομμύρια ευρώ την επιτροπή εποπτείας η οποία θα υπερισχύει της πολιτικής του

Tuesday, 18 Feb 2020  | in Internet | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/22/d2/f9/epitropi20epopteias-34-1582019077.jpg
 

To Facebook χρηματοδοτεί με 130 εκατομμύρια ευρώ την επιτροπή εποπτείας η οποία θα υπερισχύει της πολιτικής του

Κάτι σαν το "Ανώτατο Δικαστήριο" για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Με περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, το Facebook έχει εμφανές πρόβλημα διαχείρισης.

Είτε μιλάμε για τους ψεύτικους Ρώσικους λογαριασμούς που προσπάθησαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, είτε μιλάμε για έναν εκτελεστή που μετέδιδε ζωντανά στο Facebook το μακελειό και τις δολοφονίες του στη Νέα Ζηλανδία, μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο διαχείρισης του Facebook τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία γνωρίζει καλά το μέγεθος του προβλήματος. Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg έγραψε το 2018: “Ένα από τα πιο επίπονα μαθήματα που πήρα ήταν ότι όταν συνδέεις δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα δεις όλη την ομορφιά και την ασχήμια της ανθρωπότητας.”

Ως αποτέλεσμα, το Facebook θα εδραιώσει μια επιτροπή εποπτείας που θα είναι πάνω από τον έλεγχο της εταιρείας και θα υπερισχύει πάνω στην πολιτική του ίδιου του Facebook όσον αφορά την διαχείριση του περιεχομένου. Το Facebook έχει ήδη χρηματοδοτήσει ποσό 130 εκατομμυρίων δολαρίων για την επιτροπή εποπτείας και αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της μέσα στο 2020.

 

Διαβάστε επίσης για την προσπάθεια του Facebook να διαβάσει τη σκέψη μας με ΑR γυαλιά και συζητήστε περισσότερα για το social network στι σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification