Ειδήσεις Internet Πρόστιμο 500.000 λιρών από την Μ. Βρετανία στο Facebook για τα δεδομένα χρηστών

Πρόστιμο 500.000 λιρών από την Μ. Βρετανία στο Facebook για τα δεδομένα χρηστών

Wednesday, 11 Jul 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d9/76/6c/facebook-cambridge-analytica-99-1531293848.jpg
 

Πρόστιμο 500.000 λιρών από την Μ. Βρετανία στο Facebook για τα δεδομένα χρηστών

Που δόθηκαν στην Cambridge Analytica.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μέσων ενημέρωσης του κοινοβουλίου της Μ. Βρετανίας διερεύνησε το σκάνδαλο με το οποίο η Cambridge Analytica ξεκίνησε να συλλέγει τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook απ' το 2014 μέχρι πρότινος και αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 500.000 λιρών (567.000 ευρώ) στο Facebook, με την αιτιολογία του ότι "Απέτυχε να αποκρύψει τα δεδομένα χρηστών".

Το Facebook θα υποστεί όπως όλα δείχνουν το πρώτο του πρόστιμο για την περίφημη υπόθεση που αφορά τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, εκτός κι αν προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για την μείωση ή την απόρριψη του προστίμου. Το συγκεκριμένο ποσό είναι και το ανώτατο που μπόρεσε να επιβάλει η επιτροπή μέσω ενημέρωσης της Μ. Βρετανίας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Βέβαια σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του Facebook, το πρώτο τρίμηνο του 2018 τα έσοδα ανέρχονταν σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, συνεπώς χρήματα σαν κι αυτά βγαίνουν...κάθε λίγα λεπτά, κυρίως από τις διαφημίσεις που βάζει ο κόσμος καθημερινά στο δημοφιλές social network.

H Cambridge Analytica σταμάτησε να λειτουργεί τον Μάιο, αφότου το σκάνδαλο με το Facebook πήρε μεγάλες διαστάσεις, αναγκάζοντας τον Mark Zuckerberg να καταθέσει ενόρκως στο Κογκρέσο μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα για το Facebook Dating, την νέα υπηρεσία γνωριμιών που ετοιμάζεται και συζητήστε για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στο σχετικό forum topic και για το Facebook Dating στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification