Ειδήσεις Internet Η Αλγερία έκοψε την πρόσβαση στο Internet τις πρωινές ώρες λόγω εξετάσεων

Η Αλγερία έκοψε την πρόσβαση στο Internet τις πρωινές ώρες λόγω εξετάσεων

Friday, 22 Jun 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/35/76/51/algeria-no-internet-26-1529698246.jpg
 

Η Αλγερία έκοψε την πρόσβαση στο Internet τις πρωινές ώρες λόγω εξετάσεων

Ώστε να μην αντιγράψουν οι μαθητές.

Ενώ οι εξετάσεις μαθητών στην Αλγερία βρίσκονται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση της χώρας έκοψε το Internet αυτή την εβδομάδα, για συγκεκριμένες ώρες, ώστε οι μαθητές να μην αντιγράψουν.

Οι υπάλληλοι των εταιρειών της χώρας διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση αυτή που τους επηρεάζει στις δουλειές τους. Δεν έχουν καν πρόσβαση από το κινητό τους μέσω 3G. Οι εταιρείες τηλεφωνίας ακολούθησαν τις εντολές της κυβέρνησης που αφορούσαν διακοπή του Internet για συγκεκριμένες ώρες, τόσο καθημερινές, όσο και στα σαββατοκύριακα. Στον αντίποδα οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ότι έτσι κάνουν λιγότερη δουλειά.

Το 2016, ο Υπουργός Παιδείας της Αλγερίας αναγκάστηκε να δώσει νέα θέματα στις εξετάσεις και το 2017 να εγκαταστήσει ανιχνευτές κινητών. Επειδή όμως τα μέτρα αυτά δεν έπιασαν, πλέον η αντίδραση ήταν άμεση και δραστική. Μελλοντικά υπάρχει περίπτωση αμφότεροι μαθητές και καθηγητές να παραδίδουν κινητά και tablets πριν την εξέταση.

Ο Lotfi Nezzar, γιος ενός πρώην Υπουργού Άμυνας της Αλγερίας και σημερινός ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής Internet, κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι είναι θέμα του Υπουργού να λύσει τις αντιγραφές που γίνονται. Επίσης, ανέφερε ότι η εικόνα αυτή έχει βλάψει την συνολική εικόνα της χώρας προς τα διεθνή μέσα. Μπαίνει μάλιστα στη λίστα που έχει ήδη Συρία, Ιράκ, Μαυριτανία, Ουζμπεκιστάν και πολιτείες της Ινδίας, οι οποίες έχουν ήδη απαγορεύσει την πρόσβαση στο Internet.

Συζητήστε περισσότερα για το Internet στο παρακάτω forum topic. Δείτε ακόμη τον νέο Ευρωπαϊκό νόμο που λογοκρίνει περιεχόμενο που ανεβάζετε στο Internet.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification