Ειδήσεις Internet Το Twitter ζητά να αλλάξετε τους κωδικούς σας

Το Twitter ζητά να αλλάξετε τους κωδικούς σας

Friday, 04 May 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f0/8c/35/twitter-passwords-82-1525437725.jpg
 

Το Twitter ζητά να αλλάξετε τους κωδικούς σας

Επειδή μερικοί δεν αποθηκεύτηκαν κρυπτογραφημένοι.

 

Το Twitter καλεί τους χρήστες του να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Το Twitter εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία παροτρύνει τους περισσότερους από τους 330 εκατομμύρια χρήστες του να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν, ύστερα από ένα bug που προέκυψε στην υπηρεσία. Ενώ η έρευνα του Twitter έδειξε πως δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι προέκυψε παραβίαση ή κατάχρηση των μη κωδικοποιημένων κωδικών πρόσβασης, η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους, τόσο site του Twitter όσο και οπουδήποτε αλλού μπορεί να χρησιμοποίησαν αυτό τον κωδικό πρόσβασης και περιλαμβάνουν τις third-party εφαρμογές του όπως τα Twitterrific και TweetDeck.

 

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το bug προέκυψε λόγω ενός προβλήματος στην διαδικασία hashing που καλύπτει τους κωδικούς πρόσβασης αντικαθιστώντας τους με τυχαία σειρά χαρακτήρων που αποθηκεύονται στο σύστημα του Twitter. Αλλά λόγω ενός σφάλματος στο σύστημα οι κωδικοί αποθηκεύονταν σε απλό κείμενο σε εσωτερικό αρχείο καταγραφής αντί να αποκρύπτονται μέσω της παραπάνω διαδικασίας. Ισχυρίζονται πως εντόπισαν το bug και κατήργησαν τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ εξετάζουν περεταίρω το ζήτημα ώστε να μην προκύψει ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον. Δεν αποκαλύφθηκε ο αριθμός των χρηστών των οποίων ο κωδικός ενδέχεται να υπέστη βλάβη ή το χρονικό διάστημα για το οποίο οι κωδικοί υπήρξαν αφύλακτοι.

Διαβάστε επίσης για το hacking στο Twitter του PlayStation και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification