Metal Gear Survive

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
22
Metal Gear Survive

Metal Gear Survive

Δημοσιεύτηκε launch τρέιλερ με σκηνές από επίθεση ζόμπι, customization, εξερεύνηση και co-op mode. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 17/8/16] Η Konami δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάτσει με σταυρωμένα χέρια μετά την φυγή του Hideo Kojima, καθώς πριν από λίγα λεπτά ανακοίνωσε το νέο Metal Gear.

To Metal Gear Survive θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One και με βάση τα όσα ανέφερε η Konami θα διαφοροποιείται σε σχέση με τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς Metal Gear Solid. Πιο συγκεκριμένα αυτή την φορά θα δούμε ένα co-op stealth game τεσσάρων παικτών με έμφαση στο multiplayer.

Όσον αφορά το σενάριο, το Metal Gear Survive λαμβάνει χώρα αμέσως μετά τα γεγονότα του Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, καθώς τα μέλη της στρατιωτικής οργάνωσης Militaires Sans Frontieres μεταφέρονται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, όπου καλούνται να πολεμήσουν μια σειρά περίεργων πλασμάτων. Το όλο concept θυμίζει ένα Metal Gear α λα Left 4 Dead, αλλά όπως είναι φυσικό την δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

[UPDATE] Όπως δήλωσε η Konami στο Polygon, το επερχόμενο Metal Gear Survive θα κοστίζει λιγότερο από 60 ευρώ (η συνηθισμένη προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης των video games). H ιαπωνική εταιρεία απέφυγε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις, δεν αποκλείεται όμως να δούμε το Metal Gear Survive να πωλείται κοντά στα 30 ευρώ, όσο δηλαδή κόστιζε το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. H χαμηλή τιμή πώλησης μας προδιαθέτει αναμφισβήτητα αρνητικά για την δυναμική του συγκεκριμένου project και ενδεχομένως για την συνολική διάρκεια του Metal Gear Survive.

[UPDATE 2: 19/8/16 - Screenshots] Η Κοnami έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα screenshots από το επερχόμενο Metal Gear Survive. Μπορείτε να δείτε όλα τα screenshots στην gallery που ακολουθεί.

[UPDATE 3: 15/6/17 - Ανακοίνωση νέας ημερομηνίας κυκλοφορίας] Το Metal Gear Survive θα κυκλοφορήσει το 2018. Η ανακοίνωση έγινε στην Ε3 όπου μάθαμε πως το επερχόμενο spin-off το οποίο δεν θα αποτελεί δημιούργημα του Kojima, θα έρθει τον επόμενο χρόνο στα ράφια των καταστημάτων.

[UPDATE 4: 23/8/17 - Base Camp και screenshots από Gamescom] Η Konami έδωσε στη δημοσιότητα νέα screenshots του Metal Gear Survive, καθώς και πληροφορίες για το Base Camp.

Το τελευταίο θα λειτουργεί ως ενός είδους social hub τόσο για το single-player, όσο και για το multiplayer. Με την συλλογή resources, θα μπορείτε να αναβαθμίσετε το Base Camp σας, καθώς και να ξεκλειδώσετε abilities και upgrades τόσο για τον χαρακτήρα σας, όσο και για την βάση σας. Δείτε τα σχετικά screenshots στην gallery του άρθρου.

[UPDATE 5: 26/10/17 - Always online] Σύμφωνα με καταχώρηση που βρήκαν χρήστες του Neogaf στο επίσημο site του Metal Gear Survive, το spin-off της Konami θα απαιτεί να είστε μόνιμα συνδεδεμένοι στο internet ακόμα και για το single-player campaign.

metal gear survive always online

[UPDATE 6: 9/1/18 - Νέο single-player τρέιλερ] Ένα νέο single-player τρέιλερ κυκλοφόρησε για το Metal Gear Survive. Το βίντεο διάρκειας 6 λεπτών περιέχει μεταξύ άλλων μάχες με ζόμπι, διασώσεις, crafting και άμυνα του base camp.

Στο νέο τρέιλερ επίσης θα διακρίνετε πως η περίεργη διάσταση των ζόμπι είναι στην ουσία ομιχλώδεις εκδοχές του Αφγανιστάν και της Αφρικής από το Phantom Pain. Το όλο σύστημα της επιβίωσης και των διασώσεων θυμίζει έναν συνδυασμό του survivor system του Dead Rising με το staff system του Phantom Pain.

Δείτε το νέο τρέιλερ:

[UPDATE 7: 17/1/18 - Σύστημα με classes] Στο Metal Gear Survive, τα χαμένα μέλη της Mother Base θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να επιβιώσουν ενάντια στα zombies και τους άλλους εχθρούς. Τοι gameplay θα έχει Survival στοιχεία, καθώς θα υπάρχει ακόμα και περισυλλογή από resources. Θα πρέπει να βρείτε προμήθειες, να κάνετε crafting για νέο εξοπλισμό και να σώσετε επιζόντες από τις φονικές επιθέσεις των ζόμπι.

Παράλληλα, θα μπορείτε να ενδυναμώσετε την βάση σας και τον χαρακτήρα σας μέσω ενός συστήματος με classes. Θα αξιοποιείτε τα υλικά που θα βρίσκετε τριγύρω σας. Υπάρχουν τέσσερις classes. Αρχικά ξεκινάτε ως Survivor και στη συνέχεια ξεκλειδώνετε νέα classes, καθώς θα βελτιώνετε τα βασικά attributes: Strength, Vitality, Dexterity και Endurance. Δείτε τι perks και bonus έχει η αρχική Survivor class.

metal gear survive classes skills

 

Strength
Swing Combo: Αυξάνει τις combo επιθέσεις με one-handed όπλο, ανάλογα με το skill rank σας.
Heavy Swing: Πιο δυνατή επίθεση με one-handed όπλο.
Sprint Swing: Special attack με one-handed όπλα ενώ τρέχετε.
Combat Step: Πλάγιο βήμα ενώ κρατάτε όπλο.
Dive Attack: Επίθεση στην οποία ορμάτε σε εχθρό πίσω σας. Χρήσιμη αν έχετε όπλο κοντινής απόστασης.

Vitality
Thrust Combo: Ο αριθμός των combo επιθέσεων με τα thrust όπλα αυξάνεται, ανάλογα με το skill rank.
Heavy Thrust: Πιο δυνατή επίθεση από το συνηθισμένο.
Sprint Thrust: Special attack ενώ κάνετε thrust όπλα.
Foot Press: Αρπάζετε έναν εχθρό και τον κλωτσάτε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Quick Hands: Συλλέγετε πιο γρήγορα resources από εχθρούς, ζώα και κοντέινερς και άλλα αντικείμενα.

Dexterity
Two-Handed Combo: Αύξηση των combo επιθέσεων με two-handed όπλα, ανάλογα με το skill rank σας.
Heavy Smash: Πιο δυνατή επίθεση με two-handed όπλο.
Sprint Smash:  Special attack με two-handed όπλα ενώ τρέχετε.
Stomping Ground: Δυνατή επίθεση από ψηλά προς τα κάτω.
CQC Counter: Απόκρουση επίθεσης και κλωτσιά σε αντίπαλο, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Endurance
Heavy Combo: Ο αριθμός των combo επιθέσεων με τα heavy weapons αυξάνεται ανάλογα με το skill rank σας.
Heavy Impact: Πιο δυνατή επίθεση με heavy weapon.
Sprint Impact: Special attack με heavy weapon.
Leg Sweep: Ρίχνετε κάτω έναν εχθρό σας.

[UPDATE 8: 19/1/18 - Επίσημα always online] Η Konami έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ για το Metal Gear Survive το οποίο επικεντρώνεται στο co-op. Ταυτόχρονα, είναι επίσημο πλέον ότι το πρώτο Metal Gear που αναπτύσσεται χωρίς τον Hideo Kojima, θα απαιτεί να είστε μόνιμα συνδεδεμένοι στο internet, ακόμα και αν θέλετε να παίξετε σε single-player.

 [UPDATE 8: 20/2/18 - Launch τρέιλερ] Το Metal Gear Survive κυκλοφόρησε σήμερα στις ΗΠΑ και η Konami κυκλοφόρησε το launch τρέιλέρ του για να το γιορτάσει. Το βίντεο ξεκινά με μια αγωνιώδη επίθεση από ζόμπι που θυμίζει αρκετά ταινία τρόμου, ενώ στη συνέχεια δίνεται έμφαση στα στοιχεία του gameplay όπως το customization των χαρακτήρων, την εξερεύνηση (και τους κινδύνους της), καθώς και στο co-op mode.

Δείτε το βίντεο:

Το Metal Gear Survive θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη για PC, PS4 και Xbox One στις 22 Φεβρουαρίου. Δείτε τα bonus προπαραγγελίας.

Διαβάστε το review του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain και συζητήστε για το Metal Gear Survive στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 geololj (Level 28) 17/08/2016 13:48
Ή δεν ξέρουν τι να κάνουν με το franchise πλέον χωρίς τον Kojima ή απλά δοκιμάζουν νέες ιδέες. Δεν είναι άσχημο ως πρόταση πάντως το Survive, αρκεί να αποτελεί έναν ενδιάμεσο σταθμό για την σειρά και όχι το μονοπάτι που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα.
#2 Akis 7 (Level 20) 17/08/2016 13:50
Ενα ακομη zombie game με τιτλο Metal Gear!!!
Μαλιστα....
Ελπιζω να μην ντροπιασουν την κληρονομια αυτης της μυθικης σειρας χωρις τον Kojima.
#3 +1 Lordwinter (Level 28) 17/08/2016 19:38
Εγώ λέω να μην βιαστούμε να το κρίνουμε πριν κυκλοφορήσει, όσο κι αν διαφέρει από το παραδοσιακό gameplay της σειράς Metal Gear Solid.
#4 -1 tonyler (Level 23) 17/08/2016 20:29
Με ψήνει πολύ περισσότερο από τα άλλα metal gear!
πιστεύω θα είναι πιο καλό από το Phantom pain , αλλά λόγω "προκαταλήψεων" και των kojima fanboys το παιχνίδι θα φάει κράξιμο έτσι κι αλλιώς όταν βγει.
#5 +1 Akis 7 (Level 20) 17/08/2016 21:50
Quoting tonyler:
Με ψήνει πολύ περισσότερο από τα άλλα metal gear!
πιστεύω θα είναι πιο καλό από το Phantom pain , αλλά λόγω "προκαταλήψεων" και των kojima fanboys το παιχνίδι θα φάει κράξιμο έτσι κι αλλιώς όταν βγει.

Συγκρινεις δηλαδη αυτο που ειδες,με το MGS 1 που βγηκε 18 χρονια πριν ας πουμε????
#6 +1 MuscleMuseum (Level 11) 18/08/2016 02:44
Δεν υπαρχει Metal Gear, χωρις Kojima κατε με, αδικα προσπαθούν
#7 ashbringer (Level 25) 18/08/2016 07:49
Θα πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες και να το δούμε και όταν κυκλοφορήσει για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για το μέλλον της σειράς χωρίς τον Kojima πλέον στο τιμόνι.
#8 Zaratoth (Level 28) 18/08/2016 10:50
Μπορεί να είναι το καλύτερο παιχνίδι της δεκαετίας, όμως αυτό δεν το κάνει αυτομάτως Metal Gear. Και όχι λόγο Kojima. Αν κάτι έχει αποδειχτεί περίτρανα σε όλους τους κλάδους είναι ότι αν βάλεις το σωστό συνεχιστή με το όραμα, μπορεί να κάνει μπόμπες πράγματα. Αλλά εδώ, ήδη από την αρχή έχουμε 2 χοντρά φάουλ σεναρίου.

1) Ακυρώνει canon του ήδη υπάρχοντος story, με το να εξαφανίζονται σε παράλληλη διάσταση τα μέλη της Mother Base, ενώ σχεδόν όλο το Phantom Pain πραγματεύεται αυτό ακριβώς το γεγονός, ανάμεσα σε άλλα. Πως επηρέασε η καταστροφή της Mother Base τους Miller/Boss.

2) Παράλληλο σύμπαν. Ένα στοιχείο, τελείως άσχετο με το lore του franchise, που χρησιμοποιείται καθαρά για να δικαιολογήσει τη χρήση του εμπορικού ονόματος "Metal Gear". Ήθελαν προφανώς να βγάλουν ένα zombie survival παιχνίδι, που είναι και της μόδας, και σκέφτηκαν να το ενώσουν για το εξτρά κέρδος προφανώς.

Μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Νέο πρωταγωνιστή, σενάριο μέσα στις λογικές των παλιότερων Metal Gear (το μεγάλο ατού του Revengeance ήταν αυτό, σαν ιστορία ήταν Metal Gear), gameplay όπως γουστάρουν κλπ. Ακόμα και αυτό το survival σύστημα μπορώ να το φανταστώ να δουλεύει στα πλαίσια του σύμπαντος του Metal Gear, π.χ. με το να τοποθετήσεις το παιχνίδι σε κάποιο αρκετά απόμερο σημείο της Γης. Πες και τα "Ζόμπι" θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν με "science" (αν και πάμε λίγο σε Resident Evil χωράφια). Αλλά όχι. Έπρεπε να έχουν την ηλίθια δικαιολογία στο κράξιμο "μα, είναι παράλληλο σύμπαν".
#9 the_prophet1987 (Level 22) 18/08/2016 13:48
Υποθέτω οτι είναι spin off κι όχι βασική συνέχεια της σειράς οπότε μπορούν να πειραματιστούν όσο θέλουν.Το θέμα είναι να βγεί καλό παιχνίδι γιατί έχουμε γεμίσει με προχειρότητες τελευταία.
#10 GeoRaragh (Level 18) 18/08/2016 14:12
Αυτό που ελπίζω είναι μην χαλάσει το franchise.
#11 drakul (Level 16) 18/08/2016 15:37
απο οτι ειδα δεν με ικανοποιησε καθολου.σαν να βλεπω οτι η σειρα πια κουρασε και δεν εχει κατι αλλο να δωσει.καλυτερα να το σταματησουνε.
#12 Efane (Level 24) 18/08/2016 17:44
Ποτε δεν με κέρδισε η σειρά.ίσως τώρα γίνει καλύτερο για τα δικά μου γούστα!
#13 Asxetoss (Level 19) 18/08/2016 20:51
Δεν θέλω να κατηγορήσω πριν το δω ,οπότε περιμένω να δω και άλλα πράγματα στο μέλλον για το τίτλο (για την ώρα με κρατάει αδιάφορο ),το καλό είναι ότι η τιμή παραμένει σε νορμάλ επίπεδα που καληστα θα μπορούσαν να μας το πασάρουν 50- 60 ευρώ
#14 Professor_Severus_Snape (Level 28) 19/08/2016 21:26
Γελάει ο κόσμος με τον τίτλο "Metal Gear". Αν ήθελαν να είναι σοβαροί θα μπορούσαν να βγουν και να πουν στον κόσμο "μάγκες, ως εδώ ήταν η σειρά, ξεκινάμε κάτι διαφορετικό που έχουμε στο μυαλό μας, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που θα χτυπήσει πρωτιά στην κατηγορία του σε σύλληψη, ιδέες και υλοποίηση".
#15 ashbringer (Level 25) 16/06/2017 08:45
Όλα δείχνουν ότι η το Metal Gear Survive θα είναι μια πολύ κακή κυκλοφορία.
#16 the_prophet1987 (Level 22) 27/10/2017 15:28
Και always online το MG Survive,άλλος ένας λόγος για να μην ασχοληθεί κάποιος μαζί του.
#17 ashbringer (Level 25) 10/01/2018 08:32
Μπερδεμένα πράγματα.Αμφίβο λο το αν θα πάει καλά στην αγορά.
#18 Nicholas3000 (Level 3) 10/01/2018 09:46
Τι αηδία είναι αυτό; Το ξεφτίλισαν τελείως!!!
#19 ashbringer (Level 25) 18/01/2018 10:19
Καλό θα ήταν να μην το βγάλουν διότι θα είναι το χειρότερο Metal Gear όλων των εποχών.
#20 Lyricaldemon (Level 22) 26/02/2018 15:16
Ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει με το όνομα metal gear,τα πάντα είναι κρυμμένα πίσω απο μικροσυναλλαγές ,ακόμα και για 2ο save slot θέλει 10 ευρω.Το gameplay είναι generic,οι χαρακτήρες δεν είναι κάτι που σου μένει,ο ήχος που κάνει ο χαρακτήρας όταν τρώει είναι σε
*εκπαιδευτικά* sites,τα γραφικά έιτε Very high είτε Medium το ίδιο...Ντροπή.
Notification