Ειδήσεις Action Μήνυση της Epic Games στον tester που διέρρευσε λεπτομέρειες του Fortnite Chapter 2

Μήνυση της Epic Games στον tester που διέρρευσε λεπτομέρειες του Fortnite Chapter 2

Wednesday, 13 Nov 2019  | in Action | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/89/d9/1b/fortnite-37-1572086606.jpg
 

Μήνυση της Epic Games στον tester που διέρρευσε λεπτομέρειες του Fortnite Chapter 2

Νέα μήνυση σε tester του Chapter 2. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/10/19] Η Epic Games καταθέτει μήνυση σε βάρος του tester που διέρρευσε λεπτομέρειες για το Fortnite Chapter 2.

Στον φάκελο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο της Βόρειας Carolina αυτή την εβδομάδα η Epic Games αναφέρει πως ο Ronald Sykes έσπασε την συμφωνία του με την αμερικανική εταιρεία εφόσον κυκλοφόρησε δεδομένα για τα όσα δοκίμασε τον Σεπτέμβριο στο Fortnite. Σύμφωνα με τους ίδιους, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να χτίσουν το απαραίτητο suspense τους περασμένους μήνες και η κίνησή του χάλασε τα πλάνα τους και ξεπέρασε τα όρια της συμφωνίας ανάμεσα σε developer και tester.

Η ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η πληροφορία είναι νόμισμα. Ο Sykes ξέφυγε με τα όσα έμαθε με την εμπειρία του ως tester για την Epic. Το έκανε μάλιστα σε βάρος της Epic και εκείνων στο community του Fortnite που περίμεναν αγωνιωδώς τη νέα σεζόν του παιχνιδιού, μόνο και μόνο επειδή επέλεξε να διαρρεύσει κάποιες από τις επερχόμενες εκπλήξεις της Epic. Οι διαρροές του Sykes έκαναν αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η λέξη. Χάλασαν την αναμονή για τα όσα επέρχονταν και την ευχαρίστηση της αναμονής για αυτά”. Η Epic Games ζητά φυσικά αν υποβληθούν ποινές στον ίδιο καθώς και την καταστροφή όλων των copies που βρίσκονται στα χέρια του Sykes.

[UPDATE: 13/11/19 - Νέα μήνυση σε tester του Chapter 2] Φαίνεται πως η Epic Games έχει βάλει στόχο να εντοπίσει όποιον προκαλεί ζημιά στην εικόνα και το hype που κτίζει στο κοινό της.

Αυτή την φορά η μήνυση που κατέθεσε η εταιρία αφορά τον tester Lucas Johnston του Keywords Studios στο Μόντρεαλ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προκύπτει από τον Καναδικό τύπο, η Epic θα κινηθεί εναντίον του tester καταθέτοντας μήνυση στο Quebec Superior Court. Η μηνυτήρια αναφορά της εταιρίας αναφέρει: " Θεωρούμαι ότι ήταν υπεύθυνος για την διαρροή άκρως εμπιστευτικών πληροφοριών".

Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα λένε τα έγραφα του δικαστηρίου ο Johnston δήλωσε πως πήρε μερικά screenshots από τα νέα περιεχόμενα της νέας σεζόν του Fortnite με σκοπό να τα στείλει στο προσωπικό του email, ενώ επιμένει ότι δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο κατέληξαν online. Επιπλέον αναφέρεται ότι τα νέα δεδομένα ανακαλύφθηκαν στα πλαίσια μιας εκτενούς έρευνας της Keywords Studios, η οποία ανακάλυψε ότι ο tester ήταν φίλος με χρηστή που ανέβασε τα περιεχόμενα που διέρρευσαν στο Official Fortnite Competitions forum. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 13 Σεπτεμβρίου ο Johnston απολύθηκε, ενώ μια μέρα μετά πόσταρε και ο ίδιος τα περιεχόμενα που είχε ανακαλύψει.

Τέλος η Epic αναφέρει ότι ο tester κατέστρεφε το συναίσθημα της έκπληξης από τους θαυμαστές είχε σκοπό να δημιουργήσει η ίδια. Έτσι η εταιρία αποσκοπεί για μια αποζημίωση ύψους 85.000 δολαρίων.

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification