Ειδήσεις Action Ghost of Tsushima gameplay videos και ανάλυση

Ghost of Tsushima gameplay videos και ανάλυση

Wednesday, 20 May 2020  | in Action | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (1 σχόλιο)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7e/1f/11/Ghost-Of-Tsushima-gameplay-videos-pre-order-50-1589491598.jpg
 

Ghost of Tsushima gameplay videos και ανάλυση

Πλήρης ανάλυση όσων πληροφοριών γνωρίζουμε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/18] Η Sucker Punch παρουσίασε το πρώτο gameplay video του Ghost of Tsushima, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Sony στην E3 2018.

Αρχικά βλέπουμε τον κεντρικό χαρακτήρα να ιππεύει ένα άλογο σε μια πεδιάδα και τα γραφικά… κόβουν την ανάσα. Στην συνέχεια συναντάει μια ομάδα εχθρών όπου παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το σύστημα μάχης που περιλαμβάνει απόκρουση χτυπημάτων με το σπαθί και γρήγορες επιθέσεις. Το hack and slash δίνει την θέση του σε stealth gameplay, με τον πρωταγωνιστεί να εισβάλει σε μια περιοχή με μια γυναικεία παρουσία.

Το περιβάλλον είναι καθαρά ασιατικό, όπως και η αισθητική των σπιτιών, τα αγάλματα και οι παραδοσιακές ενδυμασίες των σαμουράι. Θα μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε σκεπές και να επιτεθείτε στους εχθρούς σας αιφνιδιάζοντάς τους από ψηλά με bullet time (σ.σ. θα έχουν δηλαδή μικρό περιθώριο αντίδρασης) σε επιθέσεις τύπου coup de grace. Στο τέλος του βίντεο παρακολουθούμε ένα… boss fight ενάντια στην παλιά φίλη του πρωταγωνιστή. Το περιβάλλον γύρω δείχνει εκπληκτικό. Αυτό που εκπλήσσει είναι τα facial expressions των χαρακτήρων, κάτι που είδαμε και στο The Last of Us: Part II.

[UPDATE: 15/5/20 - Νέο gameplay video και στοιχεία για το gameplay] Η εταιρεία ανάπτυξης Sucker Punch παρουσίασε ένα νέο gameplay video για το Ghost of Tsushima, στα πλαίσια της παρουσίασης State of Play του PlayStation.

Όσον αφορά το voice acting, γνωστοποιήθηκε ότι θα είναι διαθέσιμο και στα Ιαπωνικά, μιας και ο βασικός χαρακτήρας -Jin Sakai- είναι Ιάπωνας. Ο ηθοποιός που θα τον αναλάβει είναι ο Kazuya Nakai, ο οποίος παίζει τον Roronoa Zoro από το One Piece. Ο voice actor που θα αναλάβει τις αγγλικές φωνές είναι ο Daisuke Tsuji, ο οποίος έχει συμμετάσχει στα Death Stranding, Call of Duty: Black Ops 4, Prey και Letters from Iwo Jima.

Στο βίντεο θα δείτε το σύστημα μάχης, της επιλογής για customization, τις επιλογές στα visuals που αναβαθμίζουν την εμπειρία (όπως το ασπρόμαυρο φίλτρο) και άλλα πολλά.

[UPDATE 2: 20/5/20 - Τα στοιχεία του gameplay] Τις τελευταίες ημέρες, η Sucker Punch έχει δώσει διάφορες σκόρπιες πληροφορίες για το gameplay του παιχνιδιού, τις οποίες συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο.

Σχετικά με το σύστημα μάχης, ο Nate Fox, Creative Director του παιχνιδιού, δήλωσε ότι θα υπάρχουν δύο στυλ. Το Ghost και το Samurai. Το πρώτο θα αφορά stealth επιθέσεις και το δεύτερο θα σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σε μάχη σώμα με σώμα. Η μάχη θα βασίζεται αρκετά στις αποκρούσεις καθώς θα πρέπει να περιμένετε τις επιθέσεις του εχθρού σας για να τις αποκρούσετε. Όσον αφορά στο stealth σύστημα μάχης, θα χρησιμοποιείτε παγίδες και αντιπερισπασμούς για να αιφνιδιάσετε τους εχθρούς σας σε περιοχές όπου είναι ευάλωτοι. Ευτυχώς το παιχνίδι δεν θα σας "κλειδώσει" σε μία από τις δύο classes, αλλά στην πορεία θα μπορείτε να αλλάξετε. Όσο για την δυσκολία, η μάχη θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς θα πεθαίνετε με μερικά χτυπήματα. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε δυσκολία Dark Souls ή Nioh, πάντως θα είναι υψηλή.

Στα του character customization, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά σετ από armor, ανάλογα με το αν παίζετε είτε ως Samurai, είτε ως Ghost, ο οποίος εστιάζει στο stealth. Κάθε armor θα σας δίνει διαφορετικά πλεονεκτήματα στη μάχη. Θα υπάρχουν επίσης τα Omamori Charms, τα οποία θα σας δίνουν συγκεκριμένα pereks. Για παράδειγμα, το Charm of Okuninushi θα σας δίνει +25% health recover όταν χρησιμοποιείτε smoke bombs. Θα μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα Charms αν βρείτε τα Inari Shrines. Πέρα από τα Charms, θα αποκτάτε και Technique points, με τα οποία θα αναβαθμίζετε τα skills σας. Όσον αφορά στο customization, θα μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα ρούχων του Jin και κάποια στοιχεία από το σπαθί, με το resource dye flowers, το οποίο θα συλλέγετε στο περιβάλλον.

Στο Ghost of Tsushima θα δούμε και τα λεγόμενα stances, δηλαδή counters ανάλογα με τα είδη εχθρών που αντιμετωπίζετε. Για παράδειγμα αν ένας εχθρός σας κρατάει ασπίδα, θα πρέπει να έχετε συγκεκριμένο stance το οποίο αντεπιτίθεται αποτελεσματικά σστην ασπίδα. Θα πρέπει να παλέψετε το ανάλογο άτομο με το κατάλληλο stance. Θα υπάρχει επίσης η τεχνική Chiburi, με την οποία θα κάνετε flick το σπαθί για να ξεφορτωθείτε το αίμα, κίνηση που πολλοί fans των samurai γνωρίζουν. Θα υπάρχει επίσης κουμπί για να μαζέψετε ή να βγάλετε έξω το όπλο σας. Αν το κάνετεε αυτό μετά από kill, τότε ο Jin θα επιχειρήσει ένα Chiburi.

Στο Photo mode του παιχνιδιού θα μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αλλά και να ρυθμίσετε παραμέτρους, όπως τα depth of field, colour grading, την θέση της κάμερας και άλλα καλούδια. Δεν θα τραβάτε δηλαδή απλά ένα screenshot. Θα μπορείτε επίσης να παίξετε το παιχνίδι με φίλτρο Kurosawa, εμπνευσμένο ασφαλώς από τις ταινίες του σκηνοθέτη Akira Kurosawa.

Ένα ενδιαφέρον και παράλληλα χαριτωμένο στοιχείο είναι ότι θα μπορείτε να έχετε ως companion μια αλεπού. Fun fact: Ο Creative Director ονομάζεται Nate Fox. Λέτε αυτό να έπαιξε κάποιο...ρόλο; Πάντως, η διάρκεια του σεναρίου θα είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλο παιχνίδι της Sucker Punch.

Το Ghost of Tsushima θα κυκλοφορήσει για το PS4 στις 17 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Ghost of Tsushima και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 the_prophet1987 (Level 22) 13/06/2018 01:15
Απο τα λίγα παιχνίδια που με κέρδισαν στη φετινή Ε3.Θα αγοραστεί σίγουρα όταν με το καλό κυκλοφορήσει.
Notification