Φοίβος Καρκάνης replied to the topic 'Cave Story' in the forum. 4 years ago

Διαβάστε εδώ το review του Cave Story

Σε γενικές γραμμές το Cave Story πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον metroidvania προσφέροντας για αρχή ένα πλούσιο σενάριο το οποίο αν και αρκετά dark, έχει διάσπαρτες πινελιές χιούμορ ακόμα και στα μοντέλα των αντιπάλων σας. Το gameplay είναι καλό, χωρίς bugs και με ποικιλία διαφορετικών όπλων τα οποία μάλιστα εξελίσσονται. Οι εχθροί είναι τίμιοι και το loot system με το weapon experience είναι αρκετά ενδιαφέρον. Στο terrain δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα metroidvania και ίσως να λείπουν κάποια παραπάνω spells ή πιο ενδιαφέροντα boss fights. Δεν υπάρχει μεγάλο replayability αλλά σας δίνεται η ευκαιρία για αρκετά alternate endings ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε. Τα γραφικά στο plus είναι εμφανώς αναβαθμισμένα και δεν θα σας κουράσουν καθόλου ακόμα και μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού. Τέλος, αν και υπάρχουν περιθώρια για καλό voice actings,ο ήχος είναι υπέροχος, όπως ακριβώς θα τον ήθελε κάθε gamer που ασχολείται με αυτό το είδος παιχνιδιών.

Read More...

Cave Story 4 years ago

Μια περιπέτεια στο νησί των μεταλλαγμένων κουνελιών.

To Dōkutsu Monogatari, όπως είναι γνωστό στην Ασία, είναι ένα metroidvania platform-adventure που κυκλοφόρησε το 2004 για τα PC. Αναπτύχθηκε επί πέντε χρόνια από τον Ιάπωνα Daisuke Amaya. Το Cave Story έχει χαρακτηριστικά 2D platform και σιγά σιγά άρχισε να αποκτά οπαδούς στον χώρο του gaming. Έλαβε πολλές καλές κριτικές για τους χαρακτήρες, την ιστορία αλλά και το gameplay και η Nicalis ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Amaya για να κυκλοφορήσει το δημιούργημά του για WiiWare και DsiWare το 2010. Λόγω την μεγάλης επιτυχίας του, μια νέα βελτιωμένη έκδοσή του, το Cave Story+, κυκλοφόρησε στο Steam τον Νοέμβριο του 2011 και για το Nintendo 3DS τον Oκτώβριο του 2012. Επίσης τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε και ένα 3D remake από την Nicalis και την NIS America για το Nintendo 3DS. Τέλος το Cave Story+ κυκλοφόρησε για το Switch τον Ιούνιο του 2017.

Ένα ρομπότ με Alzheimer
Η ιστορία του τίτλου εκτυλίσσεται γύρω από το Quote, ένα ρομπότ που ξυπνάει μια μέρα με αμνησία και πρέπει να εξερευνήσει ένα σύμπλεγμα σπηλαίων ώστε να βρει ποιος είναι και ποια είναι η ιστορία του. Ο χαρακτήρας έχει πρόσβαση σε νέες περιοχές όσο αναβαθμίζει τα όπλα του και χρειάζεται να λύσετε διάφορα puzzle. Ο Quote συνομιλεί με αρκετούς NPCs ώστε να καταφέρει να αποκαλύψει κάτι παραπάνω για το παρελθόν του. Βρίσκεστε στο νησί των Mimiga και τον τελευταίο καιρό ένα κόκκινο λουλούδι που φυτρώνει μετατρέπει τους ειρηνικούς Mimiga σε αιμοδειψή τέρατα. Στο νησί υπάρχει επίσης ένα αντικείμενο απίστευτης δύναμης το Demon Crown.

cs3

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια μεραρχία ρομπότ στρατιωτών έχουν σταλεί στο νησί ώστε να εκμεταλλευτούν το Demon Crown σαν όπλο. Τα ρομπότ αυτά σκότωναν απροκάλυπτα τους Mimigas και για να τα αντιμετωπίσουν οι δεύτεροι κατέφυγαν στην κατανάλωση των λουλουδιών αυτών ως έσχατη λύση. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον και έχει μεγάλο backstory. Αν και υπάρχουν χαρακτηριστικά παιδικού παραμυθιού, σε αρκετά σημεία γίνεται ιδιαίτερα σκοτεινό και κρατάει πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον. Από μία τέτοια κυκλοφορία φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το χιούμορ αφού σε αρκετά σημεία οι NPCs αλλά και η ιστορία προκαλούν αρκετό γέλιο.

Το νησί των Mimigas
Ξεκινάτε στο εσωτερικό ενός ιπτάμενο νησιού, το οποίο είναι γεμάτο σπήλαια και διαδρόμους. Στο νησί υπάρχουν οι Mimigas που είναι κάτι σαν λαγοί. Ο ήρωάς σας ξυπνάει μέσα σε μια σπηλιά με αμνησία για το πως έφτασε εκεί. Στην συνέχεια βρίσκει ένα χωριό Mimigas όπου συλλαμβάνεται από τον Γιατρό, ο οποίος μαζί με τους υπηρέτες του Misery και Balrog αναζητούν την Sue Sakamoto ένα κορίτσι που έχει μεταμορφωθεί σε Mimiga. Μετά την συνάντησή σας με την Sue θα ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για τα αυγά του Sky Dragon που επιτρέπουν σε όποιον τα έχει στην κατοχή του να φύγει από το νησί.

http://www.youtube.com/watch?v=UXY2wQrkQk4&list=PLO60q6rfNTmS4XHgL__npj8XhPzOvtqte

Ένα ατελείωτο σύμπλεγμα σπηλαίων
H κίνηση στο Cave Story είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και νιώθεις ότι ο χαρακτήρας σου γλιστράει καθώς προχωράς. Έχετε πλήρη έλεγχο των κινήσεων του ρομπότ σας προς όλες τις κατευθύνσεις και το jump σας επιτρέπει να φτάσετε κάποια ψηλότερα μέρη με φοβερή ακρίβεια. O συγκεκριμένος τίτλος δεν έχει σχεδόν κανένα bug στην κίνηση, οπότε δεν θα έχετε προβλήματα με ξαφνικά deaths ή με ενοχλητικές πτώσεις σε καρφιά αν φυσικά είστε και εσείς προσεκτικοί. Το combat system του μοιάζει με side-scrolling shooter αφού πηδάτε συνεχώς και πυροβολείτε, ενώ παράλληλα προσπαθείτε να αποφύγετε οτιδήποτε εκτοξεύουν προς εσάς οι αντίπαλοί σας. Αυτό που θέλετε φυσικά, είναι οι σφαίρες σας να βρουν αρκετές φορές το στόχο ώστε να σκοτώσουν τους “κακούς” έχοντας όμως αποφύγει όσα περισσότερα projectiles μπορείτε ώστε να μην χάσετε πολύ ζωή.

Ένα ενδιαφέρον mechanic του τίτλου είναι τα κίτρινα τριγωνάκια που δίνουν ως loot οι αντίπαλοι και αν τα μαζέψετε προτού εξαφανιστούν μπορείτε να πάρετε experience για το όπλο σας. Τα level του κάθε όπλου είναι τρία και με το level-up δεν αλλάζουν μόνο τα στατιστικά τους αλλά και οι σφαίρες και η συμπεριφορά τους, όπως η επιπλέον ασπίδα η το AoE Mode. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι όταν δέχεστε damage, δεν χάνετε μόνο HP αλλά και weapon experience γεγονός που σας δημιουργεί μια αμφιβολία για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε το weapon experience ή να παίξετε safe αγνοώντας το, διότι το τίμημα θα είναι πολύ μεγάλο.

cs2

Ένα μεγάλο θετικό είναι ότι από την αρχή η συγκεκριμένη κυκλοφορία δεν δίνει άπειρα hints, ούτε κάποια ιδιαίτερη βοήθεια με αποτέλεσμα να πρέπει να ψάξετε μόνοι σας για να βρείτε πως παίζεται. Σε αντίθεση με πολλούς σημερινούς τίτλους, το Cave Story δεν σας δίνει “μασημένη” τροφή και θα αναγκαστείτε να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει ώστε να καταλάβετε τα βασικά τουλάχιστον mechanics. Ο χάρτης αν και μεγάλος είναι, όπως είναι αναμενόμενο, γραμμικός και αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για backtracking.

To συγκεκριμένο metroidvania δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο ακόμα και για τους νέους παίκτες του είδους αν αξιοποιήσετε σωστά τα όπλα που σας δίνονται. Κάθε περίσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με πάρα πολλούς τρόπους, εκ των οποίων ένας θα είναι πάντα πολύ πιο εύκολος αν μπορείτε να σκεφτείτε και να τον εντοπίσετε. Πολύ βασικό είναι και να παρατηρείτε πάντα το terrain καθώς είναι το κύριο κριτήριο για την στρατηγική αλλά και το όπλο που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε. Η βασική αποστολή διαρκεί γύρω στις 8 ώρες και ο συγκεκριμένος τίτλος δεν παρουσιάζει μεγάλο replayability. Παρόλα αυτά, οι αποφάσεις που θα πάρετε στους διαλόγους σας μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ώρα που χρειάζεστε για τον τερματισμό καθώς επίσης και να σας οδηγήσουν σε διάφορα alternate endings δίνοντας στο Cave Story έναν λόγο για να το ξαναπαίξετε.

http://www.youtube.com/watch?v=sIvzI5FWMkg&list=PLO60q6rfNTmS4XHgL__npj8XhPzOvtqte&index=7&t=0s

Μία ιδιαίτερη 2D περιπέτεια που θυμίζει αρκετά την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων.

Επικίνδυνο αλλά κομψό terrain
Tα γραφικά του Cave Story είναι αρκετά καλά συγκρινόμενα με κυκλοφορίες του είδους του. Κάθε επίπεδο έχει διαφορετικό setup με αποτέλεσμα να μην κουράζεται το μάτι του παίκτη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και η ατμόσφαιρα που δημιουργείτε είναι φοβερή. Μοναδικό μειονέκτημα κάποιες ατελείωτες μαυρίλες, οι οποίες δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα και σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν αντικατασταθεί με κάτι που να δένει καλύτερα με τον εκάστοτε περιβάλλον. Γενικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές “γραφικά” πίστες, με πολλά ξεχωριστά αντικείμενα ή terrain. Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι το terrain είναι φοβερό με αρκετές πρωτότυπες παγίδες που δένουν τέλεια με το κάθε fight.

Τι ακούμε στο Cave Story
O ήχος στο Cave Story είναι ότι ακριβώς θα περιμένατε από έναν metroidvania τίτλο. Το βασικό soundtrack είναι πολύ ευχάριστο και σας χαλαρώνει. Όταν πρόκειται όμως για κάποιο boss, ο ήχος αλλάζει εντελώς, γίνεται πιο επικός και σας γεμίζει αδρεναλίνη όπως ακριβώς θα έπρεπε. Το Cave Story+ έχει κάποια παραπάνω soundtracks, όμως μπορείτε από τις επιλογές να βάλετε τα παλιά κλασσικά soundtracks του Cave Story. To voice acting λείπει αρκετά και θα ήταν μια κίνηση που θα απογείωνε το συγκεκριμένο game ακόμα και αν οι διάλογοι του δεν είναι τόσοι πολλοί.

cs1

Η αναζήτηση του Quote φτάνει στο τέλος της
Εν κατακλείδι το Cave Story πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον metroidvania προσφέροντας για αρχή ένα πλούσιο σενάριο το οποίο αν και αρκετά dark, έχει διάσπαρτες πινελιές χιούμορ ακόμα και στα μοντέλα των αντιπάλων σας. Το gameplay είναι καλό, χωρίς bugs και με ποικιλία διαφορετικών όπλων τα οποία μάλιστα εξελίσσονται. Οι εχθροί είναι τίμιοι και το loot system με το weapon experience είναι αρκετά ενδιαφέρον. Στο terrain δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα metroidvania και ίσως να λείπουν κάποια παραπάνω spells ή πιο ενδιαφέροντα boss fights. Δεν υπάρχει μεγάλο replayability αλλά σας δίνεται η ευκαιρία για αρκετά alternate endings ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε. Τα γραφικά στο plus είναι εμφανώς αναβαθμισμένα και δεν θα σας κουράσουν καθόλου ακόμα και μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού. Τέλος, αν και υπάρχουν περιθώρια για καλό voice actings,ο ήχος είναι υπέροχος, όπως ακριβώς θα τον ήθελε κάθε gamer που ασχολείται με αυτό το είδος παιχνιδιών.

Θετικά:
- Συναρπαστικό σενάριο
- Φοβερή παραμυθένια ατμόσφαιρα
- Ενδιαφέρον σύστημα για weapon experience
- Ωραίο soundtrack

Αρνητικά:
- Μέτρια Γραφικά
- Μικρά περιθώρια για replayability
- Αρκετά απλό gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 7
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.5

Η αναζήτηση για απαντήσεις ενός ρομπότ με κενά μνήμης

Φοίβος Καρκάνης

Φοίβος Καρκάνης created a new topic ' Cave Story' in the forum. 4 years ago

Ξεκινήσαμε το metroidvania του Daisuke Amaya και οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές. Τα γραφικά στο plus είναι αναβαθμισμένα, το gameplay χωρίς ιδιαίτερα bugs επί του παρόντος και έχει πολύ ωραίο soundtrack. Η δυσκολία δεν είναι πολύ υψηλή αν επιλέγεται τα σωστά weapons για την κάθε περίσταση ή αν ανεβάζετε το exp τους στο level 3. Review coming soon !

Read More...

Φοίβος Καρκάνης replied to the topic 'PlayStation 5' in the forum. 4 years ago

Σύμφωνα με το Famitsu, η ανακοίνωση του blog, Gamers Gate, είναι παραπληροφόρηση. Στις 16 Δεκεμβρίου το γιαπωνέζικο blog Gamers Gate ανακοίνωσε ψευδείς πληροφορίες για την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5. Σύμφωνα με αυτές τις φήμες το PS5 θα κυκλοφορούσε στις 4 Δεκεμβρίου του 2020 στην τιμή των 600$ για το απλό και των 1000$ για το Pro. Βλέποντας αυτές τις φήμες να εξαπλώνονται, το Famitsu δημοσίευσε ένα άρθρο για την συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με το οποίο οι τιμές και η ημερομηνία κυκλοφορίας για το PS5 είναι ψέματα, αφού φυσικά ήρθε πρώτα σε επικοινωνία με την Sony.

Read More...

Η Sony αρνήθηκε τις φήμες για την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή του PS5 4 years ago

Σύμφωνα με το Famitsu, η ανακοίνωση του blog, Gamers Gate, είναι παραπληροφόρηση.

Στις 16 Δεκεμβρίου το γιαπωνέζικο blog Gamers Gate ανακοίνωσε ψευδείς πληροφορίες για την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5.

Σύμφωνα με αυτές τις φήμες το PS5 θα κυκλοφορούσε στις 4 Δεκεμβρίου του 2020 στην τιμή των 600$ για το απλό και των 1000$ για το Pro. Βλέποντας αυτές τις φήμες να εξαπλώνονται, το Famitsu δημοσίευσε ένα άρθρο για την συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με το οποίο οι τιμές και η ημερομηνία κυκλοφορίας για το PS5 είναι ψέματα, αφού φυσικά ήρθε πρώτα σε επικοινωνία με την Sony.

Το συγκεκριμένο blog πάντως είναι γεμάτο ψευδείς ειδήσεις. Σύμφωνα με μια άλλη είδηση τα remakes των Pokemon Diamond και Pearl διέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2019. Αν όμως κοιτάξετε πιο προσεκτικά θα δείτε ότι η είδηση είναι από το 2017. Παρομοίως λοιπόν παραπληροφόρηση θα υπάρχει και για το PS5 μέχρις ότου η Sony να ανακοινώσει τις ακριβείς λεπτομέρειες.

To Playstation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει τις διακοπές του 2020 και η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας και οι τιμές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Έχει όμως ανακοινωθεί η εμφάνιση της κονσόλας, κάποια exclusives και δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν θα έχει backward compatibility.

Διαβάστε περισσότερα για το PS5 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Ο Shintaro Kojima αποχωρεί από την Capcom. Ο παραγωγός του Monster Hunter Generations ανακοίνωσε την παραίτησή του στο Twitter.
“ Έχω κάτι να ανακοινώσω. Παραιτήθηκα από την Capcom και θα είναι για πάντα υπόχρεος σε αυτή την φοβερή εταιρία και στο προσωπικό της. Από σήμερα θα υποστηρίζω την Capcom όχι σαν υπάλληλος αλλά σαν οπαδός. Ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Από εδώ και πέρα θα κάνω ένα διάλειμμα μέχρι να βρω κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον πάλι.” ήταν οι ακριβείς δηλώσεις του.

Read More...

Ο Shintaro Kojima αποχωρεί από την Capcom 4 years ago

Ο παραγωγός του Monster Hunter Generations ανακοίνωσε την παραίτησή του στο Twitter.

Ο Shintaro Kojima παραιτήθηκε από την Capcom και θα κάνει τώρα ένα διάλειμμα.

“ Έχω κάτι να ανακοινώσω. Παραιτήθηκα από την Capcom και θα είναι για πάντα υπόχρεος σε αυτή την φοβερή εταιρία και στο προσωπικό της. Από σήμερα θα υποστηρίζω την Capcom όχι σαν υπάλληλος αλλά σαν οπαδός. Ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Από εδώ και πέρα θα κάνω ένα διάλειμμα μέχρι να βρω κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον πάλι.” ήταν οι ακριβείς δηλώσεις του.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε τους fans και τους προέτρεψε να τον χαιρετούν αν τον συναντήσουν κάπου. Ο Shintaro ξεκίνησε να δουλεύει στην Capcom το 1998 ως σχεδιαστής στο Street Fighter Zero 3. Με Monster Hunter ασχολήθηκε το 2004 για PS2 μέχρι και το 2008 για PSP. O συγκεκριμένος είναι ο παραγωγός του Monster Hunter Generations του 2015. Άλλες κυκλοφορίες στις οποίες έχει συμβάλει είναι το E.X. Troopers για 3DS και PS3 , το Dai Gyakuten Saiban για 3DS και το Ace Attorney.

H Capcom φέτος πάει τέλεια μετά την κυκλοφορία τίτλων όπως το Devil May Cry 5 και το Resident Evil 2 remake οπότε πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί αποφάσισε να φύγει τώρα. Πιθανότατα δεν υπάρχει κάποιος “κακός” λόγος πίσω από αυτό και θέλει απλά να προχωρήσει στην ζωή του. Δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε για να δούμε αν ο Shintaro Kojima θα πάει σε άλλη εταιρία ή αν θα ξανασχοληθεί γενικά με αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε περισσότερα για το Monster Hunter Generations και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Φοίβος Καρκάνης replied to the topic 'Fortnite' in the forum. 4 years ago

Ο Mark Hamil θα εμφανιστεί σε stream μαζί με τον Ninja. Το περασμένο σαββατοκύριακο, η Epic και η Disney κυκλοφόρησαν το νέο τρέιλερ για το Star Wars: The Rise of Skywalker στο Fortnite. Στην συνέχεια ακολούθησαν ένα Star Wars glider, ένα lightsaber και στην συνέχεια της εβδομάδας θα υπάρξει ένα ακόμα μεγαλύτερο crossover αφού ο Mark Hamil θα κάνει stream με τον Ninja για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Read More...

Ο Mark Hamil θα εμφανιστεί σε stream μαζί με τον Ninja 4 years ago

Ο “Luke Skywalker” θα μας πληροφορήσει για το crossover Star Wars με Fortnite.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η Epic και η Disney κυκλοφόρησαν το νέο τρέιλερ για το Star Wars: The Rise of Skywalker στο Fortnite.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ένα Star Wars glider, ένα lightsaber και στην συνέχεια της εβδομάδας θα υπάρξει ένα ακόμα μεγαλύτερο crossover αφού ο Mark Hamil θα κάνει stream με τον Ninja για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Η Xbox Sessions είναι μια σειρά που έχει καλεσμένους celebrities για να δείξουν τα gaming skils τους. Τέτοια παραδείγματα είναι ο Andreson Silva με το Fallout 76, ο RZA με το Gears 5 και ο Todd Gurley με το Madden NFL 19. H Epic φαίνεται σίγουρη για την συμφωνία της με την Disney και νέο υλικό θα κυκλοφορήσει λογικά σύντομα πάνω σε αυτό το crossover μέχρι το The Rise of Skywalker στις 20 Δεκεμβρίου. Εξάλλου δεν καλείς τον Mark Hamil για να δείξει τα gaming skills του.

Διαβάστε περισσότερα για το Fortnite και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Notification