Η έλλειψη σε μνήμες DDR5 θα συνεχίσει και το 2022

ddr5-ram-94-1640439166.jpg


Τουλάχιστον για το Α' εξάμηνο.

Πέρα από τις κάρτες γραφικών που παρουσιάζουν τεράστια έλλειψη στην αγορά, η ίδια εικόνα παρατηρείται και στις μνήμες.

Σύμφωνα με τον Sanjay Mehrotra, διευθύνων σύμβουλο της Micron, η έλλειψη σε μνήμες DDR5 θα συνεχίσει και το 2022. Κάποια καταστήματα βέβαια ισχυρίζονται ότι η κατάσταση θα ανακάμψει από τις αρχές του έτους, όμως σύμφωνα με τον κατασκευαστεί, οι ελλείψεις θα συνεχίσουν ακόμα και μέχρι το Β' εξάμηνο του 2022.

Ο Mehrotra είπε χαρακτηριστικά ότι "η ζήτηση καλύπτει την παραγωγή λόγω έλλειψης εξαρτημάτων. Ωστόσο, μετά τις ελλείψεις του Α' εξαμήνου, αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή και άρα οι αποστολές σε μνήμες DDR5 προς τα καταστήματα να αυξηθούν σε σημαντικά επίπεδα στο Β΄ εξάμηνο του 2022. 

Ο κύριος λόγος έλλειψης έχει να κάνει με τα power management integrated circuits (PMICs). Πριν από την κυκλοφορία των DDR5 RAM, ο έλεγχος της ισχύς δινόταν από την motherboard. Ωστόσο, το power management μεταφέρθηκε στα DDR5 modules, ώστε η πολυπλοκότητα διεργασιών της Motherboard να μειωθεί. Το PC Gamer αναφέρει ότι ακόμα και οι βασικές μνήμες DDR5-4800 είναι δυσεύρετες.

Ευτυχώς που οι επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς υποστηρίζουν και μνήμες DDR4. Οι συγκεκριμένες CPU αναμένονται στις αρχές του 2022.

Read More...

Notification