Ο συγγραφέας του Witcher Andrzej Sapkowski λέει ότι το Netflix "ποτέ δεν άκουσε" τα σχόλιά του

andrej-sarpkowski-65-1700772423.jpg


Κάποια πράγματα τον παραξένεψαν.

Ο Andrzej Sapkowski μπορεί να έγραψε τα μυθιστορήματα The Witcher, τα οποία με τη σειρά τους ενέπνευσαν τόσο τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών της CD Projekt Red όσο και την τηλεοπτική σειρά του Netflix, αλλά το Netflix δεν άκουσε τις εισηγήσεις του.

Ενώ βρισκόταν στην Vienna Comic Con, ο Sapkowski ρωτήθηκε για τις διάφορες μεταφορές που προέκυψαν από τα πρωτότυπα projects του. Μιλώντας με τους Cerealkillers, ο συγγραφέας είπε ότι κάθε οπτική μεταφορά της σειράς The Witcher ήταν «περίεργο» όταν την έβλεπε, γιατί ως συγγραφέας χρησιμοποιεί μόνο τα λόγια του.

«Η πρώτη ύλη μου όταν δουλεύω είναι μόνο γράμματα. Δεν περιγράφω εικόνες. Δεν βλέπω καμία εικόνα. Χρησιμοποιώ τα γράμματα μόνο γιατί ξέρω ότι ο αναγνώστης μου θα δει στο βιβλίο μόνο τα γράμματα, όχι τις εικόνες. Οπότε πρέπει να κάνω με τα γράμματά μου τον αναγνώστη να φανταστεί την εικόνα, όχι το αντίστροφο... οπότε κάθε [οπτική] μεταφορά, είναι απλά περίεργη για μένα», εξήγησε.

Ο συγγραφέας είπε ότι κάποιες μεταφορές που γίνονται αποτελούν ευπρόσδεκτη έκπληξη και μια «συμπαθητική» εντύπωση για το έργο του. Ωστόσο, μερικές φορές, «δεν είναι» (ευχάριστες εκπλήξεις), όπως είπε. Τέλος, ειδικά στη σειρά του Netflix και την επίσκεψη του Sapkowski στο πλατό, ενώ ο συγγραφέας επαίνεσε συγκεκριμένα τα σημεία γυρισμάτων, αποκαλώντας τα "τεράστια", δήλωσε επίσης ότι το Netflix δεν έλαβε ποτέ υπόψη κανένα από τα σχόλιά του. «Ίσως, τους έδωσα κάποιες ιδέες, αλλά δεν με άκουσαν ποτέ», είπε και μετά γέλασε.

www.youtube.com/watch?v=JHQtTiP068E

Ο συγγραφέας δεν φάνηκε, τουλάχιστον επιφανειακά, να ενοχλείται πολύ από αυτή την υποδοχή του streamer, λέγοντας του ότι ήταν «φυσιολογική». Στη συνέχεια ανέφερε μια μάλλον εντύπωση από ένα στέλεχος του Netflix και είπε με απορριπτικό τρόπο, "Ποιος είναι αυτός; Είναι σεναριογράφος, δεν είναι κάποιος σημαντικός". Η επιλογή των λέξεων του Sapkowski εδώ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την πρόσφατη αποχώρηση του Henry Cavill από τη σειρά του Netflix.

Ενώ ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον Geralt of Rivia για τις τρεις πρώτες σεζόν της σειράς, δεν έχει δηλώσει δημόσια τον λόγο που αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση, πολλοί υπέθεσαν ότι ήταν δυσαρεστημένος με την κατεύθυνση που πήγαινε το Netflix, με την ομάδα παραγωγής να παρασύρεται πολύ. από το λογοτεχνικό πηγαίο υλικό. Στο παρελθόν, ο ηθοποιός είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να κάνει την εκδοχή του Geralt όσο το δυνατόν πιο πιστή στα βιβλία. Η συμπρωταγωνίστριά του Freya Allan, η οποία υποδύεται την Ciri, τον έχει αναφέρει ακόμη και ως "Witcher Bible".

Δείτε την δήλωση του Henry Cavill για την σειρά The Witcher, στην οποία άφησε αιχμές.

Read More...

Notification