Ρώσοι πράκτορες ισχυρίστηκαν ότι σκότωσαν Ουκρανούς σαμποτέρ, τελικά ήταν S.T.A.L.K.E.R. gamers

russian-agents-kill-three-gamers-56-1669724885.jpg


Έκαναν role-play.

3 άνδρες που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της Ρωσικής μυστικής υπηρεσίας ήταν gamers με στολές και όχι Ουκρανοί πράκτορες, σύμφωνα με αναφορά Ρωσικού πρακτορείου.

Η αρχική ιστορία Ρώσων πρακτόρων της FSB να εκτελούν Ουκρανούς πράκτορες τέθηκε υπό αμφισβήτηση όταν ένας...(υποτίθεται) στρατιωτικός εξοπλισμός αναγνωρίστηκε ως απομίμηση εξοπλισμού από το «S.T.A.L.K.E.R.», σύμφωνα με είδηση της Moscow Times . Την Τετάρτη το βράδυ, το κανάλι κρατικών ειδήσεων Russia-1 έκανε ρεπορτάζ για μία επιχείρηση της FSB στο Voronezh, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα από τα Ουκρανικά σύνορα. Οι πράκτορες, σύμφωνα με το μέσο, σκότωσαν «3 ενεργούς υποστηρικτές Ουκρανικής εθνικιστικής ιδεολογίας» οι οποίοι, σύμφωνα με το κανάλι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε υποδομή ενέργειας που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι Moscow Times αναφέρουν ότι 2 από τα θύματα ήταν φαινομενικά άκακοι role-players. Αποδίδουν τις πληροφορίες τους σε άλλα μέλη εκείνης της κοινότητας που έκαναν role-play μαζί τους, οργανώνοντας αληθοφανείς αλλά ακίνδυνες προσομοιώσεις στρατιωτικών μαχών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι άντρες μιμόντουσαν το δημοφιλές Survival-Horror game, «S.T.A.L.K.E.R.», το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική εκδοχή του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Πλάνα από την είδηση του Russia-1, ελεγμένακαι μεταφρασμένα από το Business Insider , παρουσιάζουν αυτό που το δίκτυο λέει ότι είναι η σημαία ενός Ουκρανικού εθνικιστικού κόμματος, η οποία όμως ταιριάζει με στοιχεία από το παιχνίδι.

Το καλυμμένο έμβλημα λύκου που φαίνεται πάνω αποδόθηκε από το Russia-1 σε ένα ακραίο πολιτικό κόμμα στην Ουκρανία με το όνομα Volya . «Αυτές ακριβώς οι σημαίες ήταν στα χέρια των ακροδεξιών συμμοριών κατά τη διάρκεια του Kyiv Maidan», ισχυρίστηκε η είδηση, αναφερόμενη στην πολιτική εξέγερση που έλαβε χώρα το 2014, που ανέτρεψε την τελευταία φιλορωσική κυβέρνηση. Το μόνο λογότυπο που βρέθηκε να αντιπροσωπεύει το Ουκρανικό κόμμα αποτελείτε από έντονα κίτρινα γράμματα σε άσπρο φόντο. Παρόλα αυτά, η είδηση λέει: «Είναι ξεκάθαρο ποιων τις εντολές ακολουθούν». Ωστόσο, η θολωμένη σημαία παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με την ομώνυμη παράταξη από το «S.T.A.L.K.E.R.» . Αυτό το λογότυπο έχει ένα κεφάλι πρασίνου λύκου, σε προφίλ, πάνω σε μαύρο φόντο.

Οι δύο άντρες αναγνωρίστηκαν από την Moscow Times, που εντόπισε αυτά που είπαν ότι ήταν οι λογαριασμοί των social media τους, ήταν κάτοικοι του Voronezh. Ο ένας ήταν ο Vladimir Kotovsky και ένας λογαριασμός με το όνομα Stalker Phosgene. Το δωμάτιο που βιντεοσκόπησε το Russia-1 ταιριάζει επίσης με μια φωτογραφεία που μοιράστηκε ο Stalker Phosgene στα social media, αναφέρει η Ρωσική εφημερίδα, γεγονός όμως που το Insider δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει.

Το Insider βρήκε ένα λογαριασμό με το όνομα Stalker Phosgene στο Ρωσικό social media site VKontake, όπου ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού φαίνεται να είναι fan του «S.T.A.L.K.E.R.». Μεγάλος αριθμός των φωτογραφιών του λογαριασμού είναι σκηνοθετημένες και δείχνουν έναν άντρα με στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο λογαριασμός ήταν τελευταία φορά ενεργός στις 22 Νοεμβρίου και δεν απάντησε στο αίτημα του Insider για σχόλια.

Ο λογαριασμός του Kotovsky, σύμφωνα με την Moscow Times, επίσης των δείχνει να είναι fan του παιχνιδιού. Ένα ανώνυμο μέλος της τοπικής κοινότητας Airsoft είπε στην εφημερίδα: «Ο Stalker Phosgene ήταν αναρχικός, επαναστάτης και υποστήριζε την Ουκρανία» και επίσης ότι «είχε αποβληθεί πολλές φορές από παιχνίδια λόγω παραβάσεων των κανόνων». Ο Kotovsky, ανέφερε η πηγή, ήταν ένας «κανονικός» άνθρωπος που «υποστήριζε τον Navalny».

Read More...

Notification