Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας (Afetus)
Experience: 1020 (240 points to next level)

 
600
3 days ago
Devotion 3 days ago

Απο τους δημιουργούς του Detention.

H Red Candle Games, δημιουργός του Detention, ανακοίνωσε το νέο της Horror game με τίτλο Devotion.

To Devotion εκτυλίσσεται στην Ταϊβάν του 1980, σε ένα οικοδομικό τετράγωνο "χαμένο στο χρόνο" που σταδιακά μετατρέπεται σε εφιάλτη. Σύμφωνα με την Red Candle, η αφήγηση αφορά τη σκοτεινή σχέση μιας οικογένειας με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της. Εξερευνώντας το διαμέρισμα όπου έζησε, θα αποκαλύψετε τον όρκο που πήρε το κάθε μέλος της, και το τι σημαίνει πραγματικά η "αφοσίωσή του" σε αυτούς.

http://www.youtube.com/watch?v=ZTGHXH1wlRs

Όπως και το Detention, το νέο παιχνίδι της Red Candle αντλεί την έμπνευσή του από ιστορικά γεγονότα, καθώς και την θρησκευτική και γενικότερη κουλτούρα της Ασιατικής Ανατολής. Αυτή τη φορά το Devotion είναι σχεδιασμένο σε ρεαλιστικά 3D γραφικά, αντί για το δυσδιάστατο art style του προκατόχου του και παίζετε σε First-Person οπτική.

Το Devotion κυκλοφορεί στο Steam στις 19 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης το review του Detention και συζητήστε για το Devotion στο σχετικό forum topic.

Γιώργος Δρίτσας δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Devotion' στο φόρουμ. 3 days ago

Από τη Red Candle του Detention, το Devotion είναι ένα First-Person Horror game όπου θα ανακαλύψετε τη σκοτεινή σχέση μεταξύ μιας οικογένειας στην Ταϊβάν του 1980 και της αφοσίωσης των μελών της στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Ένα διαμέρισμα "χαμένο στο χρόνο" κρύβει μια εφιαλτική εμπειρία για γερά νεύρα.Διαβάστε περισσότερα...

3 days ago
Η εταιρεία Pinkerton κάνει μήνυση στην Take-Two Interactive 3 days ago

Θεωρεί παραπλανητική τη χρήση του ονόματός της.

Η αληθινή εταιρία Pinkerton κινείται νομικά ενάντια στη Rockstar Games για τη χρήση του ονόματός της στο Red Dead Redemption 2.

Η Pinkerton Detective Agency είναι μια οργάνωση αστυνόμων-ντετέκτιβ που κυνηγούν τη συμμορία Van der Linde στο τελευταίο παιχνίδι της Rockstar. Η εταιρία αυτή είναι πραγματική και παρ’ ότι δεν έχει πλέον το ίδιο ακριβώς όνομα, η Pinkerton υπάρχει ακόμη. Σύμφωνα με το The Blast, η εταιρία αποφάσισε πρόσφατα να οδηγήσει την Take-Two Interactive, μητρική της Rockstar Games στο δικαστήριο, ως προς τη χρήση του ονόματός της στο Red Dead Redemption 2.

Η Take-Two Interactive από την άλλη, υποστηρίζει ότι δεν έχει παραβιάσει σχετική νομοθεσία με τη χρήση του ονόματος Pinkerton. Σύμφωνα με την Pinkerton Consulting, όπως πλέον ονομάζεται, το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος μπορεί να πιστέψει ότι η εταιρία πήρε μέρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ H Τake-Two Interactive ισχυρίζεται ότι η χρήση των Pinkertons στο Red Dead Redemption 2 πρoστατεύεται από την 1η Τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Με απλά λόγια, [η Pinkerton] δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νομοθεσία περί trademark για να  κατοχυρώσει το παρελθόν και να εμποδίσει δημιουργούς απ’ το να περιλαμβάνουν ιστορικές αναφορές στους πράκτορες Pinkertons σε απεικονίσεις της Αμερικανικής Δύσης." Η Take-Two αναγνωρίζει πλήρως ότι δανείζεται το όνομα της Pinkerton για το παιχνίδι της, αλλά υποστηρίζει ότι είναι απλά ένας από τους "χιλιάδες τρόπους με τους οποίους το Red Dead Redemption 2 απεικονίζει με ακρίβεια το ιστορικό τοπίο του δεκάτου ενάτου αιώνα."

Η Take-Two Interactive θεωρεί ότι εν μέρει η Pinkerton Consulting κινήθηκε νομικά ενάντια στην ίδια για να αποσπάσει κέρδος από την τεράστια επιτυχία του προϊόντος της. Για το λόγο αυτό πέρα από την απόρριψη της υπόθεσης, ζητά από το δικαστήριο να αναγκάσει την Pinkerton να πληρώσει ορισμένα νομικά έξοδα για την Take-Two.

Δείτε το video review του Red Dead Redemption 2 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Διαβάστε επίσης το αναλυτικό review του Red Dead Redemption 2.

3 days ago
H Valve αναβαθμίζει το Steam 3 days ago

Κυκλοφορεί και στην Κίνα φέτος.

Η Valve αποκάλυψε μερικές από τις αλλαγές που θα εφαρμόσει στην πλατφόρμα της το 2019.

Στο μακροσκελές blog post σχετικά με την πορεία του Steam το 2018, η εταιρία μας κατατόπισε σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας ενός σημαντικού update στο library του steam βασισμένο στην ίδια τεχνολογία που εισήγαγε με το τελευταίο Steam Chat update. Mεταξύ των διάφορων αλλαγών, το update θα βελτιώσει την ικανότητα της εφαρμογής να μαθαίνει τις προτιμήσεις σας, ώστε να βρίσκετε πιο εύκολα τα παιχνίδια της προτίμησής σας.

Ακόμη, το Steam έρχεται επίσημα πλέον στην Κίνα σε συνεργασία με την Perfect World, ένα κινέζικο studio κυρίως γνωστό για τα ΜΜΟ του. Το σύστημα των events θα ανανεωθεί και το Steam TV θα υποστηρίζει όλα τα games στο κοντινό μέλλον, γεγονός που θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους streamers.

Επιπλέον, η τεχνολογία matchmaking που χρησιμοποιείται στο CS:GO θα γίνει διαθέσιμη σε όλα τα games, που σημαίνει ότι θα μικρές ομάδες ανεξάρτητων developers που δεν έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τη δική τους, θα μπορούν να την αξιοποιήσουν για τα online games τους. Τέλος, η Valve κυκλοφορεί ένα νέο Steam Chat application για κινητά, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την ασφαλή "cafe" έκδοση του Steam, για χρήση σε δημόσιους χώρους (που απ’ ότι φαίνεται πράγματι υπάρχει).

Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στο Steam το 2019, στο blog post της Valve.

Δείτε επίσης τα Τα 100 κορυφαία σε έσοδα Steam games για το 2018. Δοκιμάστε και το demo του Katyusha που υπάρχει ήδη στο Steam.

Συζητήστε για το Steam στο παρακάτω forum topic και ανταλλάξτε online IDs κάνοντας κλικ εδώ.

3 days ago
Ποια games ανυπομονείτε να παίξετε το 2019; 3 days ago

Και ποια ελπίζετε ότι θα κυκλοφορήσουν.

To 2018 ήταν μία ιστορική χρονιά για το gaming. Ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν έχω επαναλάβει τη φράση "ok, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα games που έχω παίξει ποτέ" τόσες φορές, μέσα σε ένα χρόνο. Άραγε μας ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο το νέο έτος;

Ανάμεσα στο σχεδιάζω πώς θα παγιδεύσουμε γιγαντιαία τέρατα με τους φίλους μου στο Monster Hunter: World, και στο να σχεδιάζω πώς θα παγιδεύσω τους φίλους μου στο Super Smash Bros. Ultimate, στις περιπλανήσεις μου στην πανέμορφη Άγρια Δύση του Red Dead Redemption 2 και την έκπληξή μου ανακαλύπτοντας τη συγκινητική αφήγηση του Celeste, μου είναι αδύνατον να διαλέξω μία αγαπημένη στιγμή. Πόσο μάλλον δεδομένου του πόσες ακόμη ξεχωριστές εμπειρίες θα μπορούσα να περιλάβω σε έναν αξιοπρεπή απολογισμό.

Όλες οι φανταστικές στιγμές του περασμένου έτους, κατάφεραν να εκτοξεύσουν τις προσδοκίες μου για όσα μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά. Ίσα, ίσα που πατήσαμε το πόδι στο 2019 και ήδη πλησιάζει η ιστορική κυκλοφορία του Kingdom Hearts III στις 29 Ιανουαρίου, καθώς και η ευκαιρία μου να επισκεφθώ μια κλασική σειρά με το remake του Resident Evil 2 (25 Ιανουαρίου), για το οποίο υπάρχει και διαθέσιμο demo. Τον μεθεπόμενο μήνα, στις 8 Μαρτίου, καταφθάνει το Devil May Cry 5, ενώ στις 22 Μαρτίου το τελευταίο δημιούργημα της From Software, Sekiro: Shadows Die Twice δίνει μια πιο action κατεύθυνση στη Souls-borne συνταγή του Miyazaki, αποτελώντας έτσι την τέλεια ευκαιρία για όσους από εσάς έχετε αποθαρρυνθεί από την ιδιοτροπία των μέχρι τώρα games.

Φυσικά, εκτός από τις ήδη επιβεβαιωμένες κυκλοφορίες ο ενθουσιασμός μας επεκτείνεται και στις πιθανές ανακοινώσεις των παιχνιδιών που ελπίζουμε να δούμε εντός του 2019. Δυστυχώς ο Hideo Kojima δεν έχει απαντήσει ακόμη στα 142 emails μου σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του Death Stranding. Είμαι σίγουρος ότι είναι απασχολημένος, καθώς και το κινητό του είναι συνεχώς κατειλημμένο. Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι μένει να μάθουμε ακόμη τις ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα πολυαναμενόμενα The Last of Us Part II και Ghost of Tsushima. Σταυρώστε τα δάχτυλά σας.

Μόνιμες στήλες των τελευταίων εβδομάδων:
10 χρόνια μετά 2: Συνέντευξη στην Ψηφιακή Ελλάδα
Top 5: Οι κορυφαίες ειδήσεις για το 2018
Game Maniacs 27A: Νίκος Τζαβάρας (Tzavarasn)
FIFA 10 vs Pro Evolution Soccer 19

User reviews της τελευταίας εβδομάδας:
Vampyr (του Christodoulos)

Εσείς ποια games περιμένετε περισσότερο το 2019; Πείτε μας την άποψή σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Γιώργος Δρίτσας δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Hyper Jam' στο φόρουμ. 4 days ago

Hyper-Jam-Release-Date-768x399.jpg

To Hyper Jam δείχνει να είναι ένα σχετικά τυπικό arena brawler για offline και online multiplayer μάχες. Οι διάφοροι χαρακτήρες έχουν τα δικά τους abilities και playstyle, ενώ παράγοντα αποτελεί και ένα ιδιαίτερο perk system που σας επιτρέπει να κάνετε διάφορους συνδυασμούς από μάχη σε μάχη. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι η 80's αισθητική του με την κλασική synthwave μουσική που θα προσελκύσει τους λάτρεις.

Διαβάστε περισσότερα...

4 days ago
Hyper Jam 4 days ago

Αrena Brawler με 80s αισθητική.

Ανακοινώθηκε το Hyper Jam για PS4, ένα Arena Brawler εμπνευσμένο από τα 80s.

Στο Hyper Jam ο στόχος σας είναι να κατατροπώσετε τους αντιπάλους σας σε σύντομα match, χρησιμοποιώντας πληθώρα από όπλα και abilities. Παίζετε σε top-down οπτική σε διάφορες αρένες, όπου θα πρέπει τα χρησιμοποιήσετε τα abilities του χαρακτήρα σας, όπως ένα σύντομο shield για άμυνα και διάφορα projectiles, σε συνδυασμό με ορισμένα perks, για κυριαρχήσετε σε offline και online μάχες.

http://www.youtube.com/watch?v=hpUUrNsW-y0

Το Hyper Jam κυκλοφορεί στις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Δείτε επίσης τα κορυφαία downloads στο PS4 για το 2018 και συζητήστε για το Hyper Jam στο σχετικό forum topic.

4 days ago
Nintendo Switch: Τα games που παίχτηκαν περισσότερο το 2018 4 days ago

Το Fortnite πρώτο στην Ευρώπη.

H Nintendo αποκάλυψε τα games που παίχτηκαν περισσότερο στο Switch το 2018 στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Nintendo Everything, αν και το Top 5 αποτελείται κυρίως από games της ίδιας της εταιρείας, την πρώτη θέση έχει το δημοφιλέστερο παιχνίδι της χρονιάς, Fortnite. Ακολουθούν τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Splatoon 2 και Mario Kart Deluxe. Σίγουρα θα εμφανιζόταν στη λίστα και το Super Smash Bros. Ultimate αν δεν είχε κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς, μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε αναλυτικά τα games στα οποία αφιέρωσαν τον περισσότερο χρόνο οι Ευρωπαίοι gamers το 2018, στη λίστα που ακολουθεί:

1)Fortnite
2)The Legend of Zelda: Breath of the Wild
3)Super Mario Odyssey
4)Splatoon 2
5)Mario Kart 8 Deluxe
6)FIFA 18
7)Minecraft
8)Pokemon: Let’s Go, Pikachu
9)Pokemon: Let’s Go, Eevee
10)Xenoblade Chronicles 2
11)The Elder Scrolls V: Skyrim
12)Rocket League
13)Mario + Rabbids: Kingdom Battle
14)Pokemon Quest
15)Stardew Valley
16)Dragon Ball Xenoverse 2
17)Octopath Traveler
18)Super Smash Bros. Ultimate
19)Paladins
20)Super Mario Party

Διαβάστε επίσης για τη φήμη σχετικά με νέο, αποκλειστικά φορητό Switch και συζητήστε για το Nintendo Switch στο σχετικό subforum.

4 days ago
Notification