Αναμένονται στοιχεία για την πραγματική λειτουργία τους. Read More

Οι νέες κάρτες γραφικών της κινέζικης Innosilicon παρουσιάστηκαν πρόσφατα, με εντυπωσιακά specs (για να είναι πραγματικά).

Read More...

Το Battlefield 2042 χάνει παίκτες με τεράστια ταχύτητα bf2042-players-leaving-41-1638358122.jpg

Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό.

Οι παίκτες εγκαταλείπουν ταχύτατα το Battlefield 2042, απηυδησμένοι από τα τεχνικά προβλήματα που ακόμα δεν έχουν επιλυθεί.

Το Battlefield 2042 ήταν στην πραγματικότητα αρκετά δημοφιλές κατά την κυκλοφορία του, φτάνοντας στα πέντε κορυφαία games στο Steam και στο Xbox Live. Σήμερα, λιγότερο από δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία, το Battlefield  έχει χάσει πάνω από το 60% των ενεργών παικτών του στο Steam. Όπως φαίνεται στο Steam DB, το μέγιστο πλήθος ταυτόχρονων παικτών του Battlefield τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 34005, από 105397 που ήταν το μέγιστο κατά την ημέρα κυκλοφορίας. Η απώλεια παικτών μετά την κυκλοφορία είναι αρκετά φυσιολογική για τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά η ταχύτητα με την οποία συνέβη στην περίπτωση του Battlefield 2042 είναι ανησυχητική. Αυτή τη στιγμή, το  Farming  Simulator 22 είναι πιο δημοφιλές από το Battlefield 2042 αυτή τη στιγμή. 
Βέβαια, αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν μόνο τον πληθυσμό στο Steam. Το Battlefield 2042 είναι διαθέσιμο απευθείας στο Origin και μέσω του Epic Games Store. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το πλήθος των παικτών εντός του παιχνιδιού, δεν είναι γνωστό εάν τα πράγματα είναι εξίσου άσχημα και σε αυτές τις πλατφόρμες. Ωστόσο, ένα άλλο στατιστικό δίνει την πραγματική εικόνα για τη δημοτικότητα του παιχνιδιού.  Σύμφωνα με το True Achievements , μόνο το 43% των παικτών του Xbox κατάφερε να φτάσει στο level 15, το οποίο μπορεί εύκολα να επιτευχθεί σε μερικές ημέρες. Όσον αφορά το level 25, μόνο το 22% των παικτών έφτασε σε αυτό. Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στο PlayStation, όπου το 36% των παικτών ξεκλείδωσαν το Trophy για το level 25.

Tο level 25 είναι ελάχιστη πρόοδος όσον αφορά τα unlockables του Battlefield 2042. H DICE έχει δεσμευτεί να κυκλοφορήσει ένα σημαντικό  patch  στις αρχές Δεκεμβρίου, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος μέχρι στιγμής. Η εταιρεία ανάπτυξης έχει ήδη αντιμετωπίσει το υπερβολικό bloom των όπλων στην πρώτη ενημέρωση, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα για να επιδιορθώσει όλα τα προβλήματα του Battlefield 2042. 

Read More...

Dark fantasy Action-RPG από την εταιρεία ανάπτυξης του Metroid Dread. Read More

Η Valve δεν αναπτύσσει Steam Deck exclusive games steam-deck-wont-have-exclusives-76-1638351540.jpg

Δήλωση προς  developers  και gamers που περιμένουν τη νέα κονσόλα.

Όποιο παιχνίδι και να κυκλοφορήσει η Valve, θα μπορείτε να το παίξετε στον υπολογιστή σας.

Σε ένα νέο FAQ  που απευθύνεται σε προγραμματιστές παιχνιδιών που ενδιαφέρονται για το Steam Deck, η Valve επανέλαβε ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης από τότε που αποκάλυψε για πρώτη φορά το Steam Deck τον Ιούλιο. Το Steam Deck είναι απλώς ένα PC. Και επειδή είναι PC, η Valve δεν σχεδιάζει να αναπτύξει παιχνίδια που θα μπορούν να παίζονται μόνο στο Steam Deck, συνεπώς δεν περιμένει να το κάνουν και οι άλλοι προγραμματιστές. Η Valve δήλωσε στο FAQ: "Αυτό δεν έχει νόημα για εμάς .Είναι ένα PC και πρέπει απλώς να παίζει παιχνίδια σαν PC".

Σε άλλα σημεία, το FAQ ενημερώνει σχετικά με το τι θα μπορούν να κάνουν οι προγραμματιστές και οι παίκτες με το hardware. Η Valve δεν σχεδίασε το Steam Deck για VR games, αλλά τεχνικά είναι εφικτή η λειτουργία τους σε αυτό. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα παιχνίδι χωρίς DRM από το GOG και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε με το επίπεδο συμβατότητας Linux του Steam, με όνομα Proton, μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Το FAQ αναφέρει: "Μπορείτε να εγκαταστήσετε και να προσθέσετε οποιοδήποτε παιχνίδι όπως θα κάνατε με ένα παιχνίδι PC του Steam. Απλώς εγκαταστήστε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, προσθέστε την στο Steam από τη λειτουργία PC και θα εμφανιστεί ακριβώς όπως θα εμφανιζόταν σε οποιονδήποτε υπολογιστή",

H φιλοδοξία της Valve είναι να κάνει το Steam Deck ικανό να τρέχει κάθε παιχνίδι στη βιβλιοθήκη του Steam σας. Συνεπώς, δεν θα ήταν πολύ λογικό το Steam Deck να έχει δικές του αποκλειστικότητες. Ωστόσο, η Valve μπορεί ακόμα στο μέλλον να αναπτύσσει παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη φορητότητα και τις επιλογές ελέγχου του Steam Deck. Άλλωστε από την κυκλοφορία του Steam controller και μετά, η Valve έχει δείξει σαφές ενδιαφέρον για το πώς παίζονται τα FPS με γυροσκοπικά χειριστήρια.

Η δήλωση στο FAQ ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά από ένα βίντεο από τον Tyler McVicker που ισχυρίζεται ότι η Valve αναπτύσσει το Half-Life: Citadel, ένα βασισμένο στο Half-Life υβρίδιο FPS/RTS που φτιάχνεται για το Steam Deck. Η Valve απάντησε στη φήμη με ένα email στο PC Gamer. Η Valve δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι, ενώ ο Tyler είναι παθιασμένος παίκτης, δεν έχει καμία εσωτερική πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στη Valve. Τυχόν σημαντικές ανακοινώσεις για νέα games θα έρχονται απευθείας από εμάς".

Ρίξτε μια ματιά στο πλήρες FAQ που περιέχει ακόμα κάποιες άλλες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το Steam Deck. Είναι κυρίως πληροφορίες που έχει ήδη κοινοποιήσει η Valve και απλώς έγιναν πιο συνοπτικές. Δύο σημεία όντως ξεχωρίζουν. Η Valve ελπίζει να εφαρμόσει υποστήριξη σε επίπεδο συστήματος για το upscating Super Resolution FidelityFX της AMD (γνωστό και ως DLSS της AMD), η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει το Steam Deck να διατηρήσει την απόδοση κατά τo output σε οθόνη υψηλότερης ανάλυσης. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η νέα έκδοση του SteamOS θα είναι διαθέσιμη προς λήψη ανεξάρτητα από το Steam Deck κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία. Όσο για το πότε θα μπορέσετε να αποκτήσετε το Steam Deck σας: οι πρώτες μονάδες έχουν προγραμματιστεί να αποσταλούν τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω καθυστερήσεων που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Read More...

Δήλωση προς developers και gamers που περιμένουν τη νέα κονσόλα. Read More

Notification