Κώστας Δαλακλίδης replied to the topic 'Minecraft' in the forum. 2 years ago

Cheater του Minecraft προσπάθησε να κλέψει accounts και τελικά κατέβασε ransomware

Οι cheater του Minecraft στην Ιαπωνία πλήττονται από στιγμιαίο… κάρμα, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Fortinet, καθώς οι cheaters στοχοποιούνται από ransomwares που καταστρέφουν δεδομένα και αρχικά εμφανίστηκαν ως accounts του Minecraft.

Τέτοια accounts είναι ελκυστικά για τους παίκτες που θέλουν να κρύψουν τον εαυτό τους για να κρατήσουν τους κύριους λογαριασμούς τους ασφαλής και να μην πιαστούν ως cheaters. Αν και δεν είναι σαφές πόσοι Ιάπωνες παίκτες του Minecraft έχουν πέσει στην παγίδα του ransomware, το Fortinet έχει αναφέρει λεπτομερώς τι κάνει αυτό το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Fortinet, το ransomware καταστρέφει προσωρινά αρχεία μικρότερα από 2 MB έως ότου το θύμα πληρώσει 2.000 γιεν (περίπου 17 δολάρια) για να τα σώσει. Αλλά δεν δίνει στα θύματα την ευκαιρία να σώσουν τα πάντα. Όταν ανοίγουν το εκτελέσιμο αρχείο, όλα τα αρχεία που είναι μεγαλύτερα από 2 MB και έχουν διάφορους τύπους επέκτασης γεμίζουν με τυχαία byte που τα καταστρέφουν οριστικά. Διαγράφει τυχόν αντίγραφα ασφαλείας των Windows, ώστε να μην μπορείτε απλώς να τα επαναφέρετε. Επίσης κολλάει ένα σημείωμα λύτρων στο desktop του χρήστη. Το μόνο πράγμα που δεν κάνει είναι να πάρει οποιοδήποτε από τα δεδομένα σας.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με προπληρωμένες κάρτες για online αγορές, παιχνίδια, μουσική, κινητά τηλέφωνα και άλλα. Το καλύτερο είναι ότι, σύμφωνα με το Fortinet, το σημείωμα λύτρων λέει ότι ο εισβολέας είναι "διαθέσιμος μόνο τα Σάββατα και ζητά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε". Ακόμη και αν ο χρήστης πληρώσει στο τέλος, μόνο τα αρχεία μικρότερα από 2 MB μπορούν να αποκατασταθούν.

Το ransomware είναι μια παραλλαγή του ransomware Chaos που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Άλλες παραλλαγές του ransomware Chaos βρέθηκαν να μολύνουν όλους τους σκληρούς δίσκους ενός συστήματος καθώς και να απενεργοποιούν πλήρως τη λειτουργία ανάκτησης των Windows. Όπως πάντα, είτε προσπαθείτε να είστε cheater στο Minecraft είτε να εξαπατήσετε άλλους, η λήψη και η εκτέλεση αρχείων από αμφιλεγόμενες πηγές είναι κακή ιδέα.

Read More...

Notification