Η Ubisoft ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αναπτύξει games με blockchain

Η Ubisoft ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να αναπτύξει "play-to-earn" NFT games αλλά και games με blockchain, όπως αποκαλύφθηκε από τη σύσκεψη που αφορά τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Τα ανώτερα στελέχη έθιξαν το θέμα των blockchain games αρκετές φορές κατά την διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Η γαλλική εταιρία είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές πίσω από τα πρόσφατα απροσδόκητα κέρδη 65 εκατομμυρίων δολαρίων της crypto gaming εταιρίας τυχερών παιχνιδιών Animoca Brands. Ωστόσο, η Ubisoft ασχολείται με την τεχνολογία blockchain μέσω του Strategic Innovation Lab της από το 2018 και είναι ιδρυτικό μέλος της Blockchain Gaming Alliance.

Σύμφωνα με την IBTimes ο διευθύνων σύμβουλος, Yves Guillemot, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δήλωσε ότι τα εξής: "Αυτός ο κλάδος αλλάζει τακτικά. Θεωρούμε το blockchain μία από αυτές τις αλλαγές. Θα συνεπάγεται περισσότερα play-to-earn games που θα επιτρέψει σε περισσότερους παίκτες να κερδίσουν κάτι και να τους ανήκει και πιστεύουμε ότι αυτό θα αναπτύξει αρκετά τη ολόκληρη τη βιομηχανία".

Το crypto gaming είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα τον τελευταίο καιρό. Το Steam απαγόρευσε κατηγορηματικά όλα τα παιχνίδια με NFT ή κρυπτονομίσματα από την πλατφόρμα του τον περασμένο μήνα. Και ενώ ο επικεφαλής της Epic, Tim Sweeney, είχε εκφράσει νωρίτερα παρόμοια άποψη, επέλεξε να αντικρούσει την ανακοίνωση του Steam λέγοντας ότι επιτρέπονται τα NFT games στο Epic Games Store. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ποιες θα είναι οι συνεισφορές της Ubisoft στο crypto gaming.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ubisoft, Frédérick Duguet, είπε ότι η εταιρία βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της εξερεύνησης της τεχνολογίας αυτής και ότι αυτό φυσικά χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τα NFT games δημιουργούν μια αγορά στην οποία δεν υπάρχει ασφάλεια.

Η ανακοίνωση έρχεται εν των μέσω εσωτερικών εντάσεων στην Ubisoft, καθώς οι εργαζόμενοι αυτό το Σαββατοκύριακο ζήτησαν ταχύτερες παραχωρήσεις από την ηγεσία, αφού η Activision φάνηκε να δίνει τελικά έδαφος στους δικούς της εργαζόμενους. Δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη των καταγγελιών για κατάχρηση και ανάρμοστη συμπεριφορά, ορισμένοι υπάλληλοι της Ubisoft πιστεύουν ότι η εταιρία έχει κάνει ελάχιστη προσπάθεια για να διορθώσει την εταιρική κουλτούρα.

Read More...

Notification