Downloads Εβδομάδας: 18/10-24/10/21

Μπορεί ο μήνας να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, ωστόσο τα δωρεάν games που έχουμε να σας προτείνουμε δεν τελειώνουν ποτέ. Ξεκινάμε, λοιπόν, με το Epic Games Store που δίνει δωρεάν το Among the Sleep - Enhanced Edition. Σε ότι αφορά το Steam κάνει διαθέσιμα για δοκιμή τα Fallout 76, The Architect's Game και Dead by Daylight. Επιπλέον, το Die Young: Prologue είναι διαθέσιμο δωρεάν στο IndieGala.

Όπως κάθε φορά η λίστα περιέχει και αρκετά demos που είναι διαθέσιμα δωρεάν στο Steam και ίσως αξίζουν τον χρόνο σας. Εκτός από τα μπόλικα demos, προστέθηκαν και αρκετά νέα games στο Xbox Game Pass, οπότε αν έχετε ενεργή συνδρομή ρίξτε μια ματιά διότι υπάρχουν αρκετά αξιόλογα games και εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένα games της λίστας δεν έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία μέχρι την οποία θα είναι διαθέσιμα δωρεάν, οπότε εάν ενδιαφέρεστε, καλύτερα να βιαστείτε.

Δείτε αναλυτικά τα νέα downloads της εβδομάδας:

Δωρεάν games για PC και trials
Riders Republic (Έως 27 Οκτωβρίου)
Fallout 76 (Steam/Xbox έως 25 Οκτωβρίου)
Among the Sleep - Enhanced Edition (Epic Games Store έως 28 Οκτωβρίου)
The Architect's Game (Steam έως 24 Οκτωβρίου)
Dead by Daylight (Steam έως 25 Οκτωβρίου)
Die Young: Prologue (IndieGala)

PC Demos
SRX : Sky Racing Experience Demo 
Minimal Crypt Demo 
Field of Arms: Tactics Demo 
Stasis Valley Demo 
Portal Walk Demo 
湛藍牢籠Rail of Möbius Demo 
Yukinas Diary Demo 
Construct VR - The Volumetric Movie Demo 
Halloween Night Demo 
RealmLess Demo 
Springy: A Bounce Adventure Demo
Phobos - Subhuman Demo 
DROPTCH Demo 
Stonefly Demo 
Deck RX Demo 
Power Chord Demo 
The Black Heart Demo 
Heat and Run Demo 
Ozymandias Demo 
Tabletop Creator Demo 
Kingdom Two Crowns: Norse Lands Demo 
The adventures of Sisharpic Demo 
Wild Dose Demo 
Words Can Kill Demo 
Et on tuera tous les affreux Demo 
Hexteria Demo 
The Island King's Order Demo 
Kill Spree® Demo 
双子树 TwinTrees Demo 
Into The Abyss Demo 
Seventh Angel Demo 
Poop Plague in Fairyland Demo 
Dead No Head Demo 
SSCS Demo 
Rubicon : a conspiracy of silence Demo 
Dice vs Dice Demo

PS Plus free games
Hell Let Loose (PS5)
Mortal Kombat X (PS4)
PGA Tour 2k21 (PS4)

Xbox One
Aaero
Hover
RESIDENT EVIL CODE: Veronica X
Fallout 76
Dead by Daylight
F1 2021

Xbox Game Pass
Phoenix Point
DRAGON BALL FIGHTERZ
Marvel's Avengers
SCARLET NEXUS
The Riftbreaker
The Procession to Calvary
The Good Life
Into the Pit
Back 4 Blood
Dandy Ace
UNSIGHTED
Ring of Pain
Visage
Echo Generation
AI: THE SOMNIUM FILES
Lemnis Gate
Astria Ascending
Mighty Goose

Καλό Σαββατοκύριακο!

Read More...

Η Sony έχει πλέον πατέντα που αφήνει τους spectators να πληρώνουν για να αφαιρούν παίκτες από games

Η νέα πατέντα της Sony θα επιτρέψει στους θεατές ενός παιχνιδιού να ψηφίσουν για την απομάκρυνση παικτών από διάφορα games.

Η πατέντα έχει τίτλο “Spectators Vote to Bench Players in a Video Game” και θα επιτρέψει στους θεατές να ψηφίσουν ή να πληρώσουν για να αφαιρέσουν έναν παίκτη ή να του στείλουν ένα δικό τους μήνυμα. Η πατέντα ορίζει το Twitch ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν games ζωντανά, κάνοντας επίσης αναφορά στο αυξημένο ενδιαφέρον για livestreams και esports ως λόγο για τους developers να βρουν νέους τρόπους για να βελτιώσουν την εμπειρία προβολής.

Οι viewers θα έχουν πρόσβαση σε ένα μενού παράλληλα με το livestream που θα περιλαμβάνει επιλογές για την αφαίρεση των παικτών, την προειδοποίηση του παίκτη να βελτιωθεί, την αποστολή ενός μηνύματος ή τη διατήρηση ενός παίκτη στο παιχνίδι. Το μήνυμα που θα μπορεί να σταλεί στον παίκτη θα λειτουργεί ως προειδοποίηση σχετικά με την απόδοσή του.
Ένας παίκτης θα αφαιρεθεί μόνο εάν η πλειοψηφία ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, το 60% για παράδειγμα. Θα υπάρχει επίσης ένα σύστημα ισορροπίας , με έναν πιο επιδέξιο θεατή να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψηφοφορία. Αυτό το επίπεδο δεξιοτήτων θα καθορίζεται από το level, τα στατιστικά ή τα επιτεύγματα του θεατή στο εκάστοτε παιχνίδι. Οι θεατές θα μπορούσαν επίσης να πληρώσουν χρήματα για να απομακρύνουν έναν παίκτη, είτε μέσω πραγματικών χρημάτων, είτε με in-game currency, είτε με κρυπτονομίσματα.

Η πατέντα αυτή ίσως έχει να κάνει με τη προσπάθεια της Sony να μπει στον χώρο των esports, μετά την απόκτηση της Evolution Championship Series νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, είναι ένα σύστημα που βασίζεται περισσότερο σε αρνητικά σχόλια παρά σε θετικά, γεγονός που ίσως δημιουργήσει προβλήματα στο community του κάθε παιχνιδιού. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι το σύστημα ίσως πλημμυρίσει από ρατσισμό, μισογυνία και ομοφοβία, ειδικά στον ανταγωνιστικό κόσμο των esports που πολύ συχνά μολύνεται από τοξικά σχόλια.

Read More...

Ένα σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα ανάπτυξής του. Read More

Ο PS3 emulator RPCS3 πλέον τρέχει όλα τα games

Η προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα του RPCS3, emulator του PS3, πιάνει τόπο, καθώς πλέον κάθε παιχνίδι του PS3 μπορεί τουλάχιστον να εκκινήσει.

Σύμφωνα με το Kotaku, η ομάδα του RPCS3 ανακοίνωσε ότι όλα τα games και εφαρμογές από το PS3 τώρα, τουλάχιστον, θα κάνουν boot στον συγκεκριμένο emulator. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 6000 εφαρμογές συνολικά. Ενώ αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, ένα παιχνίδι με δυνατότητα εκκίνησης απέχει πολύ από το να μπορεί να παιχτεί κανονικά στον emulator.

Το RPCS3 έχει πέντε επίπεδα στη λίστα συμβατότητας. Tο “Playable” είναι το μόνο επίπεδο που δηλώνει ότι ένα παιχνίδι τρέχει και αποδίδει όπως θα έπρεπε. Μέχρι στιγμής, το 63% των games εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και είναι αυτά που μπορούν να παιχτούν μέχρι τον τερματισμό τους.

H ομάδα του RPCS3 έγραψε στο Twitter: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το RPCS3 έχει τώρα συνολικά ΜΗΔΕΝ παιχνίδια στην κατηγορία Nothing. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα γνωστά παιχνίδια και εφαρμογές εκκινούν τουλάχιστον στον emulator. Ανυπομονούμε να διορθώσουμε και αυτά που είναι σε κατάσταση Loadable".

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι το RPCS3 έχει φτάσει ως εδώ είναι αξιέπαινο. Η δομή του PS3 είναι αρκετά περίπλοκη και η αναπροσαρμογή της σε έναν τυπικό υπολογιστή δεν είναι απλό επίτευγμα.

Read More...

Παρουσιάζονται οι δύο πρώτες αποστολές. Read More

Saints Row reboot gameplay video

Το gameplay video με τις δύο πρώτες αποστολές του νέου Saints Row κυκλοφόρησε από την Volition, σε συνεργασία με το Game Informer, δίνοντάς μας μια καλύτερη εικόνα για τον τόνο και το setting του νέου αυτού reboot.

Αν έχετε ήδη δει τα προηγούμενα βίντεο που επικεντρώνονται σε οχήματα και αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο του Santo Ileso, πιθανότατα είστε έτοιμοι να δείτε πως δουλεύουν όλα αυτά κατά την διάρκεια των αποστολών. Το βίντεο παρακάτω είναι από την pre-alpha, οπότε αυτός είναι ο λόγος που ίσως κάποια σημεία να φαίνονται περίεργα. Πέρα από αυτό όμως, το κλιπ δείχνει κάποια ωραία animations και λίγο από το σενάριο που για το οποίο φημίζεται το Saints Row.

www.youtube.com/watch?v=ovfZ6rW3d2s

Το βίντεο περιλαμβάνει κλιπ από δύο αποστολές. Τις Making Rent και Idol Threat, παρουσιάζοντάς μας λίγη από την δομή των αποστολών που θυμίζουν αρκετά το GTA. Ωστόσο, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το Saints Row ανέκαθεν συγκρίνονταν με το γνωστό franchise της Rockstar. Το reboot του Saint Row που ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια του gamescom Opening Night Live, ακολουθεί τα κατορθώματα μιας ομάδας φίλων που ξεκινούν το δικό τους εγκληματικό εγχείρημα σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν λεφτά και δόξα. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο και ίσως να είναι το reboot που χρειαζόταν η σειρά.

Το Reboot του Saints Row θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου για PC, PS5, PS4, Xbox One και Xbox Series X/S.

Read More...

Notification