Σταύρος Αντωνόπουλος

Σταύρος Αντωνόπουλος (ProfGameboy)
Experience: 487 (5 points to next level)

 
350
3 days ago
3 days ago
Μέσα στο 2018 ξοδεύτηκαν 387 εκατομμύρια δολάρια για Cloud Gaming 3 days ago

Το νούμερο θα αυξηθεί εκθετικά τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του IHS Markit, ο αριθμός των χρημάτων που σπαταληθήκαν από τους καταναλωτές μέσα στο 2018 στο cloud gaming άγγιξε τα 387 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 348 εκατομμύρια ευρώ.

Το πόσο αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023. Η αναφορά διαχωρίστηκε δυο διαφορετικά τμήματα του cloud gaming. Η μια κατηγορία αφορά τις υπηρεσίες cloud gaming όπως το PlayStation Now, στο οποιο πληρώνεται ένα μηνιαίο ποσό για πρόσβαση σε υπηρεσίες και games, ενώ η άλλη κατηγορία προσέγγιζε τις περιπτώσεις μίσθωσης σε υπηρεσίες όπως το Parsec για PC game streaming, στο οποιο γίνετε εγκατάσταση στο σύστημα του υπολογιστή σας και η πρόσβαση στα games γίνεται από απόσταση.

Είναι δεδομένο ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν καθώς οι διαθέσιμες υπηρεσίες cloud gaming δεν ήταν τόσο διαδεδομένες, αλλά από τις αρχές του 2019 τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά. Κολοσσοί όπως η Google ανακοίνωσαν τις could gaming υπηρεσίες τους και αιφνιδίασε υπηρεσίες που ήταν πιο σημαντικές στον κλάδο του gaming. Ήδη φαίνεται να έχουν πραγματοποιήσει δραστικές κινήσεις εταιρίες όπως η Sony και η Microsoft, οι οποίες διαπραγματεύονται μια ενδεχόμενη συνεργασία για την δημιουργία ενός καλύτερου συστήματος cloud gaming και AI τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, από τις 16 ενεργές υπηρεσίες cloud gaming σε κονσόλες αλλά και σε PC, το PlayStaion Now της Sony είναι το πιο δημοφιλές καταλαμβάνοντας ποσοστό 36% από τα κέρδη όλων των αντίστοιχων υπηρεσιών. Ακολούθως, στην δεύτερη θεση ήρθε η υπηρεσία του Nintendo Switch, ενώ στην τρίτη θεση τερμάτισε η Ιαπωνική υπηρεσία cloud Gaming, Yahoo! σε συνεργασία με την Ubitus. Ωστόσο από την παγκόσμια αγορά η Ιαπωνία δαπάνησε 178 εκατομμύρια δολάρια στο cloud gaming, ενώ ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην δεύτερη θεση με το PlayStaion Now και κάποιες μικρότερες υπηρεσίες και η Γαλλία στην τρίτη θεση με τις νεοσύστατες εταιρίες gaming όπως η Blade.

Ωστόσο η ερευνά προβλέπει ότι οι cloud gaming υπηρεσίες δεν θα επηρεάσουν ούτε θα αποτελέσουν μεγάλο ποσοστό των gaming υπηρεσιών μέχρι το 2023, προσβλέποντας ότι θα καλύπτουν μόλις το 2% της αγοράς.

Διαβάστε επίσης για την συνεργασία Cloud Gaming της Sony με την Microsoft.

3 days ago
To GOG Galaxy 2.0 στοχεύει στην έκδοση games για όλες τις πλατφόρμες 3 days ago

Σύντομα αναμένεται μια έκδοση beta.

o GOG Galaxy είναι μια υπηρεσία τύπου Steam και αποτελεί μια βιτρίνα digital του GOG.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη προαιρετικά και μέσω αυτής θα μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα games του GOG, ενώ είναι εξίσου εύκολο να συνεχίσετε να κατεβάζετε τα πάντα απευθείας στο PC σας χωρίς καμία δέσμευση. Το GOG Galaxy 2.0 ανακοινώθηκε σήμερα με στόχο την δημιουργία μια κοινότητας που θα καλύπτει κάθε είδους gamer. Θα υπάρχει η δυνατότητα να έχετε τα games από όλες τις κονσόλες σας σε μια υπηρεσία, καθώς επίσης θα μπορείτε να μοιράζεστε με τους online φίλους σας όλες τις εμπειρίες που θέλετε να μοιραστείτε. Η κύρια ιδέα είναι η διάθεση μιας εφαρμογής που θα κατεβάζετε σε όλες τις πλατφόρμες, το PC και το κινητό σας στην όποια θα περιέχονται βιβλιοθήκες των games από όλα τα παραπάνω, με την δυνατότητα να συγκρίνετε τα games μεταξύ τους, καθώς επίσης και να καταγράφονται όλα σας τα επιτεύγματα. Επιπλέον θα υπάρχει και η επιλογή του online chatting για όλες τις πλατφόρμες. 

Η εταιρία προμηνύει ότι δεν αποθηκεύει τα δεδομένα που θα μοιράζονται οι χρήστες μέσω της υπηρεσίας καθώς θεωρεί την ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της πολύ σημαντικά. Ο συγχρονισμός μεταξύ των συσκευών σας θα είναι επιτρεπόμενος, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα κατάργησης όλων των δεδομένων που έχετε ανεβάσει μέσω της εφαρμογής με ένα απλό κλικ. Τα ερωτήματα παραμένουν αρκετά για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας και για το πώς τα games θα εντάσσονται στην εκάστοτε βιβλιοθήκη είναι θολός.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη προσπάθεια καθώς απαιτούνται πολλές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με την εκάστοτε εταιρία, ώστε να παραχωρηθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή του GOG.

Διαβάστε επίσης για το Steam Chat.

6 days ago
UK Charts: 13/5-18/5/2019 6 days ago

Έπιασε κορυφή το Rage 2.

To Rage 2 κατάφερε να ρίξει από την κορυφή το Days Gone.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται στο Days Gone μετά από τρεις εβδομάδες, ενώ ακολουθούν τα Fifa 19, Mortal Kombat 11 και Red Dead Redemption 2.

Δείτε αναλυτικά το Top 40:
1)RAGE 2
2) DAYS GONE
3)FIFA 19
4) MORTAL KOMBAT 11
5) RED DEAD REDEMPTION 2
6)MARIO KART 8 DELUXE
7) GRAND THEFT AUTO V
8) TOM CLANCY'S THE DIVISION 2
9)A PLAGUE TALE: INNOCENCE
10) NEW SUPER MARIO BROS. U DELUXE
11)FORZA HORIZON 4
12) SUPER SMASH BROS. ULTIMATE
13)SNIPER ELITE V2 REMASTERED
14)ANTHEM
15) LEGO MARVEL SUPER HEROES 2
16) LEGO DC SUPER-VILLAINS
17) MARVEL’S SPIDER MAN
18) POKÉMON LET’S GO PIKACHU!
19) CALL OF DUTY: BLACK OPS 4
20) THE LEGO MOVIE 2 VIDEOGAME
21) MINECRAFT
22)MINECRAFT: PLAYSTATION EDITION
23) THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
24) METRO EXODUS
25) CRASH BANDICOOT N.SANE TRILOGY
26) JUST CAUSE 4
27) YOSHI’S CRAFTED WORLD
28) HITMAN 2
29) FAR CRY NEW DAWN
30) SUPER MARIO ODYSSEY
31) BATTLEFIELD V
32) KINGDOM HEARTS III
33) SUPER MARIO PARTY
34) ROCKET LEAGUE: COLLECTORS EDITION
35) WWE 2K19
36) LEGO THE INCREDIBLES
37) ASSASSIN’S CREED ODYSSEY
38)SAINT ROW: THE THIRD- THE FULL PACKAGE
39) THE EVIL WITHIN 2
40) SEA OF THIEVES

Δείτε ακόμα τις πωλήσεις των προηγούμενων εβδομάδων και συζητήστε για αυτές στο σχετικό forum topic.

6 days ago
Σταύρος Αντωνόπουλος created a new topic ' Dark Future: Blood Red States' in the forum. 6 days ago

Η εταιρία αναπτυξης Games Workshop κυκλοφόρησε αρκετά games τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των οποίων και το Warhammer αλλά και κάποια επιτραπέζια παιχνίδια.
Η πλέον πρόσφατη παραγωγή της εταιρίας είναι το combat racing – strategy που κυκλοφορεί από την Auroch Digital με το όνομα Dark Future: Blood Red States. Οι μάχες των αυτοκινήτων διαδραματίζονται σε μια μέτα-αποκαλυπτική Αμερική που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη έρημο και πια ονομάζεται The Big Empty. Οι δυνατότητες για μετατροπές πάνω στο αυτοκίνητο τας είναι αρκετές , καθώς μπορείτε να του εφαρμόσετε διάφορα όπλα, να του αλλάξετε την εξωτερική εμφάνιση αλλά να του προσθέτετε επιπλέον αμάξωμα για να σας βοηθά στην μάχη.Read More...

Dark Future: Blood Red States 6 days ago

Ένα ακομα game από την Games Workshop.

Η εταιρία αναπτυξης Games Workshop κυκλοφόρησε αρκετά games τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των οποίων και το Warhammer αλλά και κάποια επιτραπέζια παιχνίδια.

Η πλέον πρόσφατη παραγωγή της εταιρίας είναι το combat racing – strategy που κυκλοφορεί από την Auroch Digital με το όνομα Dark Future: Blood Red States. Οι μάχες των αυτοκινήτων διαδραματίζονται σε μια μέτα-αποκαλυπτική Αμερική που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη έρημο και πια ονομάζεται The Big Empty. Οι δυνατότητες για μετατροπές πάνω στο αυτοκίνητο τας είναι αρκετές , καθώς μπορείτε να του εφαρμόσετε διάφορα όπλα, να του αλλάξετε την εξωτερική εμφάνιση αλλά να του προσθέτετε επιπλέον αμάξωμα για να σας βοηθά στην μάχη.
Επιπλέον σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε χρήση μιας λειτουργίας slow-motion ώστε να επιχειρήσετε κάτι που σας έρχεται στο μυαλό με ακρίβεια και στρατηγική. Μπορείτε να εκτοπίσετε τον αντίπαλο σας στην άκρη του δρόμου, να χρησιμοποιήσετε από όλες τις πλευρές του αμαξώματος σας, το οποιο σας κάνει επικίνδυνο είτε είστε μπροστά είτε είτε πίσω από κάποιον αντίπαλο. Ο εξοπλισμός σε όπλα και πυρομαχικά είναι αξιόλογος, καθώς Τα αυτοκίνητα μπορούν να εξοπλίζονται με νάρκες, εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, κυνηγετικά όπλα, ενώ πάντα υπάρχει η επιλογή να περάσετε "μέσα" από κάποιον αντίπαλο με την χρήση του boost. Με την πάροδο του χρόνου έχετε την δυνατότητα να αναβαθμίσετε την θωράκιση μου αμαξώματος, την ταχύτητα και την επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Το κύριο πρόβλημα σας είναι ότι όσο θα ανεβαίνετε level και αναβαθμίζετε το αυτοκίνητο σας, η κατανάλωση αλλά και η τιμή του καύσιμου ανεβαίνει συνεχως.

http://www.youtube.com/watch?v=xglFrwQmK1w

Το Dark Future διαχωρίζει τις διαδρομές του σε Seasons, στις οποίες παίζετε με συγκεκριμένους χαρακτήρες ώστε να ξεκλειδώσετε νέες δυνατότητες και επιλογές. Οι αποστολές που σας αναθέτονται μεταξύ των οποίων ανατίναξη δεξαμενόπλοιων, διάσπαση οδοφραγμάτων και ανταγωνιστικές κόντρες με εχθρικά οχήματα, δεν έχουν τεράστια ποικιλία και μετά από ένα χρονικό διάστημα αρχίζουν να επαναλαμβάνονται.

Το Dark Future θέλει αρκετές ώρες ασχολίας ώστε να ξεκλειδώσετε κάποιες δυνατότητες. Είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του Steam.

Διαβάστε περισσότερα για Dark Future: Blood Red States στο σχετικό forum topic.

6 days ago
Ποια είναι η γνώμη σας για το John Wick: Chapter 3 αλλά και το επερχόμενο video game της τριλογίας; 6 days ago

Το τελευταίο κεφάλαιο τις τριλογίας είναι εδώ.

Μια σειρά ταινιών δράσης με πρωταγωνιστή των Keanu Reeves και μόνο στο άκουσμα δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο κοινό.

Η τριλογία των ταινιών John Wick έφτασε στο τέλος της, αλλά το John Wick franchise είναι ακομα εδώ. Δεν μπορώ να πω ότι οι ταινίες ήταν καμία υπερπαραγωγή, ούτε ότι το σενάριο ήταν κάτι το τρομερό. Ένας πρώην επαγγελματίας δολοφόνος που πληγώθηκε από μια άθλια κίνηση ενός κακομαθημένου Ρώσου μαφιόζου τον αναγκάζει να επιστρέψει στην δράση. Κλασσικό με αναμενόμενη εξέλιξη. Όμως αυτό είναι και το όπλο της ταινίας, να αναγεννήσει το κλασσικό σενάριο των ταινιών δράσης των 80’s και 90’s. Αυτό που με κέρδισε γενικότερα στην συγκεκριμένη τριλογία είναι το δίκτυο και η τεράστια κρυφή κοινωνία που έχουν σχηματίσει οι επαγγελματίες του είδους, βασισμένο σε αναπόσπαστους και αυστηρούς κανόνες που όλοι έμαθαν να τηρούν περισσότερο και από τους νόμους του κράτους. Προφανώς και αυτό συνέβαινε γιατί το αντίτιμο των περισσότερων παραβάσεων είναι η ιδία τους η ζωη. Επιπλέον η δράση ήταν παρά πολύ προσεγμένη χωρίς υπερβολές. Εάν μάλιστα προσέξετε και τις βολές του John με κάθε όπλο, είναι ακριβής σε σφαίρες ανάλογα με το αληθινό μοντέλο του όπλου και δεν ρίχνουν δεκαπέντε βολές μέχρι να πετύχει τον αντίπαλο του όπως σε πολλές άλλες ταινίες.

Τώρα όμως όλα αυτά έφτασαν στο τέλος τους και σειρά παίρνει το video game του John Wick. Πιστεύω ότι λόγο των ταινιών οι περισσότεροι θα περιμένουν το κάτι παραπάνω, με βάση την προσέγγιση της δράσης μέσα στο game. Είναι φανερό ότι οι βιομηχανίες ταινιών και video games έχουν αρχίσει να συνεργάζονται σοβαρά, κάτι που φαίνεται να αρέσει στον κόσμο. Ουσιαστικά οι ταινίες σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργούς σαν ένα τεράστιο cinematic τρέιλερ εκατομμυρίων δολαρίων για το επερχόμενο video game.
Ποια η γνώμη σας λοιπόν για το τρίτο κεφάλαιο της σειράς ταινιών John Wick, γενικά της τριλογίας αλλά και για το επερχόμενο video game του; Πείτε μας την άποψη σας εντός του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Πόσες ώρες είναι το όριο που πρέπει να δουλεύει ένας developer;
Press Start: Τι games πιστεύετε πρέπει να δίνονται δωρεάν στις συνδρομητικές υπηρεσίες gaming;

Τελευταίο User Blog
Payne: Εθισμένος στο αλκοόλ και τα αναλγητικά

Τελευταίο User Review
Close to the Sun

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Σταύρος Αντωνόπουλος created a new topic ' Void Bastards' in the forum. 2 weeks ago

Ένα Sci-fi strategy από την Humble Bundle.
Το επερχόμενο shooter/strategy της Humble Bundle επιμελήθηκε ο πρώην σκηνοθέτης – σχεδιαστής των Bioshock και System Shock 2. Το Void Bastards θα κυκλοφορήσει για PC και Xbox One στις 29 Μαΐου.Read More...

2 weeks ago
Void Bastards 2 weeks ago

Ένα Sci-fi strategy από την Humble Bundle.

Το επερχόμενο shooter/strategy της Humble Bundle επιμελήθηκε ο πρώην σκηνοθέτης – σχεδιαστής των Bioshock και System Shock 2 και αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Ετοιμαστείτε για μια εξερεύνηση του διαστήματος μέσα από τον χαρακτήρα σας, ο οποίος είναι είναι ένας ξεχωριστός φυλακισμένος για κλοπές εξαρτημάτων και αναβαθμίσεων από διαστημόπλοια. Ανάλογα με τις δυνατότητες σας αλλά και τα επικίνδυνα υλικά που θα μεταφέρετε στα διαστημόπλοια, κάποιες φορές δεν θα έχετε την δυνατότητα να συγκρουστείτε με τους αντιπάλους σε μάχες σώμα με σώμα. Κάπου εδώ ερχεται το κομμάτι της στρατηγικής στο Void Bastards, καθώς σας προσφέρεται η δυνατότητα να αλλάξετε το περιβάλλον γύρω σας και να το προσαρμόσετε στα δικά σας πλεονεκτήματα, ενώ μπορείτε να τοποθετήσετε και παγίδες στον χώρο της μάχης.

http://www.youtube.com/watch?v=p_MdnBx_3cs

Το Void Bastards θα κυκλοφορήσει για PC και Xbox One στις 29 Μαΐου. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμο και μέσω του Xbox Game Pass την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.

Διαβάστε επίσης για τις νέες κυκλοφορίες του Μαΐου.

Συζητήστε περισσότερα για το Void Bastards στο σχετικό forum topic.

Notification