GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Warhammer 40.000 video games

 Τον τελευταίο καιρό έχω πάθει μια τεράστια πόρωση με ότι αφορά το Warhammer 40.000. Μέσα σε αυτή την πόρωση έψαχνα να βρω τι video games έχουν βγει στον κόσμο του. Επειδή έχει κάποια ζητήματα η έρευνα, καθώς δεν υπάρχει πουθενά συγκεντρωμένη η συγκεκριμένη πληροφορία, σκέφτηκα να γράψω αυτό το αρθράκι για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, ώστε να έχει όχι μόνο τους τίτλους, αλλά και μια μικρή περιγραφή του κάθε παιχνιδιού.

Η λίστα περιέχει μέσα και κάποιους τίτλους που έχουν ανακοινωθεί, αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Προφανώς και δεν έχω καταφέρει να παίξω όλα τα παιχνίδια της λίστας. Για να ξεχωρίσω ποια έχω παίξει και ποια όχι, έβαλα δίπλα από τους τίτλους των παιχνιδιών που έχω παίξει έναν αστερίσκο (*).

 

Σημείωση: Οι τίτλοι όλων των παιχνιδιών περιέχουν και τη φράση "Warhammer 40.000:", την οποία παρέλλειψα για ευνόητους λόγους.

 

Dawn of War (2004 / PC)*

Η πιο γνωστή σειρά παιχνιδιών του franchise που κυκλοφόρησε. Real time strategy με ενδιαφέροντα campaign και παρατάξεις.  Έχει και τρία expansion που προσθέτουν παραπάνω υλικό. Αποτελεί ένα must buy τίτλο.

 

Steam Reviews: Very Positive (735 reviews)

 

Squad Command (2007 / PSP, DS)

Ένα παιχνίδι στρατηγικής που βγήκε μόνο στις φορητές κονσόλες της Sony και της Nintendo.  Ο παίκτης χειρίζεται μια ομάδα Ultramarines και προσπαθεί να πολεμήσει τις δυνάμεις των ChaosSpaceMarines.

 

PSP: Metascore: 67/100 | User Score: 7.7/10

DS: Metascore: 57/100 | User Score: 7.9/10

 

Dawn of War 2 (2009 / PC)

Sequel τουπρώτου Dawn of War. Έχει αρκετές αλλαγές στο gameplay και συνδυάζει στοιχεία τόσο από το πρώτο Dawn of War όσο και από τη σειρά Company of Heroes. Έχει ισάριθμα expansion με τον προκάτοχό του και αποτελεί το παιχνίδι που παίζεται περισσότερο σε multiplayer μέχρι σήμερα.

 

Steam Reviews:  Very Positive (2090 reviews)

 

Kill Team (2011 / PS3, Xbox 360, PC)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα arcadeshooter βασισμένο στο σύμπαν του Warhammer 40K. Μπορείτε να παίξετε μόνοι σας ή με ένα φίλο και να σφάξετε παρέα ορδές εχθρών.

 

Steam Reviews: Mixed (367 reviews)

 

Space Marine (2011 / PS3, Xbox 360, PC)*

Ένα action παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης χειρίζεται έναν Ultramarinecaptain που ηγείται μιας μικρής ομάδας και προσπαθεί να απωθήσει μια επίθεση Ork από έναν πλανήτη υψίστης σημασίας. Έχει πολύ καλό gameplay και ενδιαφέρον σενάριο.

 

Steam Reviews: Very Positive (3321 reviews)

 

Space Hulk (2013 / PC)*

Πιστή μεταφορά του ομώνυμου επιτραπέζιου με όλα τα θετικά και αρνητικά που έχει και το επιτραπέζιο. Οι μόνες επεκτάσεις είναι εξτρά αποστολές και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ένα δεύτερο chapter εκτός των BloodAngels, οι SpaceWolves, που έχουν διαφορετικό gameplay. Πλέον αν δεν θέλει κάποιος να ζήσει 100% την εμπειρία του επιτραπέζιου, προτείνω να τσιμπήσει το sequel.

 

Steam Reviews: Mostly Positive (1223 reviews)

 

Space Hulk: Ascension (2014 / PC)

Το sequel του SpaceHulk που βελτιώνει το παιχνίδι σε όλα τα σημεία. Customizablemarines, περισσότερες αποστολές, σύστημα που είναι στημένο για videogame και όχι copy-paste κανόνες επιτραπέζιου, καλύτερα γραφικά και μηχανισμοί.  Προτιμήστε αυτό από το προηγούμενο, καθώς βελτιώνει σχεδόν κάθε πρόβλημα του αρχικού παιχνιδιού.

 

Steam Reviews: Very Positive (128 reviews)

 

Storm of Vengeance (2014 / PC, iOS, Android)

Ένα παιχνίδι που θυμίζει Plants vs Zombies. Τόσο το ίδιο το παιχνίδι που αποτελεί reskin παλαιότερου τίτλου της εταιρίας και δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει, όσο και η υψηλή του τιμή (3 ευρώ συν ΠΟΛΛΑ DLC που το ανεβάζουν στα 7 ευρώ και έχουν σκοπό να βγάλουν και άλλα) αποτελούν σοβαρούς λόγους για να μην ασχοληθείτε με τον συγκεκριμένο τίτλο.

 

Steam Reviews: Mixed (134 reviews)

Google Play Reviews: 3,8/5 (1697 reviews)

 

Carnage (2014 / iOS, Android)

Ένα action παιχνίδι για κινητά στο οποίο ο παίκτης χειρίζεται έναν SpaceMarine από το chapter των Ultramarines και σφάζει ορδές εχθρών  ανεβάζοντας level στο χαρακτήρα του ενώ μαζεύει χρήματα που θα τον βοηθήσουν να ξεκλειδώσει τους επόμενους χαρακτήρες από άλλα 3 chapters (BloodAngels, DarkAngels και SpaceWolves). Το συγκεκριμένο παιχνίδι μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα έδινα 5 ευρώ για παιχνίδι σε κινητό.

 

Google Play Reviews: 4,2/5 (4137 reviews)

 

Armageddon (2014 / PC)*

Ένα turnbasedstrategy που δεν θα βαρεθώ ποτέ να προωθώ. Στο παιχνίδι ζούμε το χρονικό της εισβολής των Ork υπό τον Ghazghkull Thraka  στον πλανήτη Armageddon. Ο παίκτης αρχικά καλείτε να κρατήσει τον πλανήτη όσο μπορεί, μέσω διάφορων αποστολών, ενώ περιμένουν για ενισχύσεις. Πολύ καλό παιχνίδι στρατηγικής με πολλές διαθέσιμες μονάδες και  βαθιά στρατηγική.

 

Steam Reviews:  Mostly Positive (181 reviews)

 

Eternal Crusade (TBA 2015 / PC)

Αυτό το παιχνίδι είναι ένα πολύ φιλόδοξο project. Είναι ένα MMO shooter στα πρότυπα του. Planetside 2 αλλά με χάρτη, παρατάξεις και unitsWarhammer 40K. Οι παίκτες θα διαλέξουν μια μεριά (όσοι έχουν πληρώσει, οι F2P παίζουν μόνο Ork) και θα πολεμήσουν με τις άλλες παρατάξεις σε διάφορους πλανήτες για την επικράτηση της παράταξής τους.

 

Space Hulk: Deathwing (TBA / PC)

ΈναFPS πουανακοινώθηκεαπότιςOn Stream (E.Y.E.: Divine Cybermancy) καιCyanide (Styx, Game of Thrones, Orcs and Men). Αποτελεί μια FPS έκδοση του τίτλου, στο οποίο ο παίκτης χειρίζεται έναν Terminator από το λόχο Deathwing των DarkAngels. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια ημερομηνία έκδοσης του παιχνιδιού, παρά μόνο δυο teasers.


New 3DS – Καλή ή κακή κίνηση;
Καλύτερα Παιχνίδια 2014 κατά Zaratoth
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 24 September 2020

Captcha Image

Notification