GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Το μεγάλο φιάσκο των used games

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η ζήτηση μεταχειρισμένων παιχνιδιών λόγο της καλύτερης τιμής τους έχει φέρει μια μεγάλη μερίδα gamers προς αυτό το στρατόπεδο. Όλοι μας πάνω κάτω έχουμε αγοράσει από ένα amazon ή ένα Ebay ή άλλα μη δημοφιλή site ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ασφαλώς αυτή η τάση έφερε και πολλά κατάστημα να κάνουν αυτή την δουλεία με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Ο μεγάλος λόγος που ανθίζουν τα used games δεν είναι άλλος από τις τιμές των games που ανέρχονται από 45 ευρώ μέχρι και 70 με μέση τιμή 50 με 60 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί gamers να περιμένουν τις εκπτώσεις για να πάρουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια ή την πώληση τους σε κάποιο forum ή  στα αντίστοιχα προαναφερθέντα site ή καταστήματα.     

Κάποιος θα με ρωτήσει είναι κακό; Και όχι βέβαια. Άλλωστε αυτό συμβαίνει σε πολλά αγαθά και γιατί να είναι κατακριτέο κάποιος να πουλά και κάποιος να αγοράζει. Το μόνο θέμα που θίγω είναι πως βλέπω, τουλάχιστον εγώ θα πω, για τα καταστήματα της χώρας μου, και αναφέρομαι σε 2 με 3 μεγάλα καταστήματα που έχουν πλουτίσει κάνοντας αυτή την δουλεία παίρνοντας τα παιχνίδια σε εξευτελιστικές τιμές πουλώντας τα στην διπλάσια και ίσως και περισσότερο. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως οι πωλήσεις used games πρέπει να είναι κατά μέσο όρο μεγαλύτερες από τα αυθεντικά.

Το να αγοράσεις ένα παιχνίδι 60 ευρώ ή το να σου κάνουν δώρο ένα παιχνίδι 60 ευρώ κλειστό, το οποίοι είτε έπαιξες πιστεύοντας πως θα σου αρέσει ή τερμάτισες πολύ γρήγορα ή στην τελική είπες δεν το θέλω. Έτσι μια μέρα μπήκες σε ένα τέτοιο κατάστημα και σου είπαν στο παίρνουμε 20 ευρώ αν είσαι τυχερός. Ξέρω τι σκέφτηκες!! Αλλά μετά λες ας πάρω τα 20 και πάω σε ένα eBay κάτι καλύτερο θα βρω εκεί. Η χαρά όμως σταματά εδώ όταν ο υπάλληλος σου λέει, ξέρετε δεν δίνουμε μετρητά παρά μόνο έκπτωση αν κάτι αγοράσετε από εμάς.

Κάποιοι θα το έδιναν και θα έβαζαν και κάποια λεφτά επιπλέων να αγοράσουν κάτι άλλο, κάποιοι σαν εμένα θα έβαζαν αγγελία σε ένα forum. Το θέμα δεν είναι μόνο το γιατί  το παίρνεις τόσο φτηνά αλλά γιατί πρέπει να το πουλήσεις στον πάγκο σου διπλάσια. Επίσης αν κάποιος φέρει 2 παιχνίδια μεγάλης εκτιμώμενης αξίας κάπου στα 40 ευρώ εφαρμόζετε και η άλλη πολιτική «όριο έκπτωσης στα 35 ευρώ». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πέρα της χρηματικής υποτίμησης του παιχνιδιού κάπου στο 60%, ή «σκοτώνω» τα 5 ευρώ και δίνω άλλα 25 και παίρνω ένα αυθεντικό game ή με εξαναγκάζουν να αγοράσω και δεύτερο.

Η προσωπική μου άποψη είναι να ψάχνουμε σε forum είτε θέλοντας να αγοράσουμε είτε να πουλήσουμε, γιατί βγαίνουνε κερδισμένοι και ο αγοραστής και ο πωλητής. Να αγοράζουμε όσοι έχουμε μια πιστωτική ή paypal από κάποια μεγάλα sites ώστε να μπορούμε να κρίνουμε  που θα δώσουμε χρήματα και γιατί. Τέλος οι επιχειρήσεις πάντα αυτό έχουν ως στόχο το κέρδος, δεν το κατακρίνω, αλλά δεν πάει να πει πως το δέχομαι!!!!

Sympathy for The Devil (AC III) -Spoilers Ahead
Tomb Raider Survivor
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sunday, 16 February 2020

Captcha Image

Notification