GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Turn-based rpg/strategy

Χτες έλαβα μέρος στη live stream παρουσίαση του Wasteland 2 από το Gameworld. Κατά τη διάρκειά της, αναφέρθηκαν κάποια παρεμφερούς στυλ παιχνίδια, το είδος των οποίων αποτελεί προσωπική μου λατρεία. Υπήρξε ενδιαφέρον εκ μερίδας του κοινού για τις προτάσεις αυτές και αποφάσισα να γράψω ένα blog με παιχνίδια που θεωρώ παρεμφερή του Wasteland 2.

 

Expeditions - Conquistador


Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, οι Ισπανοί ξεκίνησαν μια πιο ορργανωμένη προσπάθεια αποικισμού και κατάληψης του Νέου Κόσμου. Στο παιχνίδι μεταφέρεστε σε αυτή την περίοδο και καλείστε να χειριστείτε μια ομάδα Κονκισταδόρων που έφυγαν από την Ισπανία με σκοπό την περιπέτεια, τη δόξα και τα πλούτη. Την ομάδα τη χειρίζεστε τόσο στο χάρτη του κόσμου, που καλείστε να επιβιώσετε (από έλλειψη φαγητού, φαρμάκων κλπ) όσο και στις turn-based μάχες με τους ιθαγενείς ή με αποστάτες του Ισπανικού στρατού. Έχει επιλογές διαλόγων που βοηθούν στο να συνάψετε δεσμούς φιλίας με τους NPC και τους συντρόφους σας, όσο και στο να φτιάξετε το δικό σας έπος εξερεύνησης του νέου κόσμου. Το παιχνίδι αυτό έγινε χρηματοδοτήθηκε στο Kickstarter.

Steam User Reviews: Very Positive (393 Reviews)

Steam Store Page: http://store.steampowered.com/app/237430/

 

The Banner Saga

Περισσότεροι διάλογοι και ιστορία, λιγότερες μάχες και επιλογές κατά τη διάρκειά της. Παρ'όλα αυτά, έχει turn-based σύστημα μάχης και αξίζει αναφορά σε αυτή τη λίστα. Ένας φανταστικός κόσμος επηρεασμένος από την Σκανδιναβική Μυθολογία, στον οποίο οι θεοί έχουν πεθάνει, ο ήλιος έχει σταματήσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανού (άρα υπάρχει μόνιμα φως) και οι κάτοικοι βιώνουν την αρχή του τέλους του κόσμου. Το παιχνίδι αυτό χρηματοδοτήθηκε στο Kickstarter.

Steam User Reviews: Very Positive (3.270 Reviews)

Steam Store Page: http://store.steampowered.com/app/237990/

 

Shadowrun Returns/Dragonfall


Ένα παιχνίδι βασισμένο σε ένα cyberpunk pen and paper RPG. Οπλιστείτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βρείτε συμμάχους και βγάλτε χρήματα κάνοντας επικίνδυνες αποστολές, όπως να κλέψετε τα αρχεία μιας Mega-Corporation ή να απαγάγεται έναν προϋστάμενο για λογιαριασμό μιας άλλης Mega-Corporation. Σκοτεινός cyberpunk κόσμος, ο οποίος έχει και μαγεία και κλασικές φυλές όπως ξωτικά, troll κλπ. Το Returns είχε κατά γενική ομολογία πιο αδύναμο σενάριο, κάτι που διορθώθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία στο expansion Dragonfall που το σενάριό του είναι απλά καθηλωτικό. Το παιχνίδι αυτό χρηματοδοτήθηκε στο Kickstarter.

Steam User Reviews: Very Positive (4.508 Reviews)

Steam Store Page: http://store.steampowered.com/app/234650/

 

Jagged Alliance 2

Σε αυτό το παιχνίδι μπαίνεται στο ρόλο ενός μισθοφόρου, ο οποίος καλείται να ρίξει το Δικτάτορα του Αρούλκο, μιας υποτιθέμενης Λατινοαμερικάνικης χώρας. Στρατολογείτε άλλους μισθοφόρους και, με τη βοήθεια των ντόπιων, κάνετε επανάσταση με ένα turn-based σύστημα μάχης και στρατηγικό χάρτη που καλύπτει όλο το νησί. Προσωπικά δεν άντεξα να το παίξω για πολύ, γιατί μου φάνηκε υπερβολικά ρεαλιστικό (micromanagement στο φουλ) και αργό στην εξέλιξη και βαρέθηκα. Όμως, αν είστε φαν του είδους, αξίζει να το δοκιμάσετε, γιατί έχει το δικό του φανατικό fan-base.

Steam User Reviews: Δεν έχει, καθώς είναι παλιό παιχνίδι

Steam Store Page: http://store.steampowered.com/app/1620/?snr=1_7_7_151_150_1

 

X-COM: Enemy Unknown/Enemy Within

Το πιο διαδεδομένο παιχνίδι αυτής της λίστας. Δεν θα το έλεγα rpg, αν και έχει σίγουρα στατιστικά και levels στους στρατιώτες, αλλά έχει ίσως το καλύτερο turn-based σύστημα μάχης απ'όλα τα παιχνίδια της λίστας. Είστε στη σύγχρονη εποχή και γίνεται εισβολή εξωγήινων. Ποιους θα καλέσετε; Πάντως όχι τους Ghostbusters. Η X-Com είναι μια μυστική ομάδα, με χρηματοδότηση από πολλά έθνη, η οποία είχε συσταθεί ακριβώς για να αντιμετωπίσει πιθανή εξωγήινη εισβολή. Πολύ πιστολίδι, brutalιές και σφάξιμο. Είναι ίσως το μόνο παιχνίδι που οι στρατιώτες δεν έχουν κάποιο στόρυ, μόνο τυχαίο όνομα και χώρα καταγωγής, που όμως κατάφερα να δεθώ μαζί τους (με τη δική μου ομάδα τουλάχιστον), όσο σε κανένα άλλο παιχνίδι. Και το expansion του το κάνει ακόμα καλύτερο με την προσθήκη mechas και γενετικής μετάλλαξης. 

Steam User Reviews: Overwhelmingly Positive (15.018 Reviews)

Steam Store Page: http://store.steampowered.com/app/200510/

 

Αυτά τα παιχνίδια τα έχω παίξει και τα προτείνω για φανς του είδους. Αν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που δεν πρότεινα και θεωρείτε ότι αξίζει, αναφέρετέ το στα σχόλια, ώστε αν δεν το ξέρω, να το ψάξω.

The Legend of Zelda: Η εκπληκτική οπτική εξέλιξη τ...
CU Later!!
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Wednesday, 15 July 2020

Captcha Image

Notification