GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Syberia: ένα adventure από το παρελθόν που θα σας μαγέψει!!

Στο κείμενο που ακολουθει θα γίνει λόγος για ένα adventure το οποίο προσωπικά θεωρώ ότι αποτελεί ένα διαμάντι για τo είδος.

Αναφέρομαι φυσικά στο  Syberia, το μοναδικό αυτό δημιούργημα που κυκλοφόρησε η Microids το 2002 και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς. Τι ήταν όμως εκείνο το οποίο έκανε στα μάτια όλων  το παιχνίδι τόσο ξεχωριστό; Οι λόγοι πολλοί. Σε πρώτη φάση ήταν το ιδιαίτερα καλογραμμένο σενάριο.

 Εσύ αναλαμβάνεις το ρόλο της νέας ( και ωραίας ) δικηγόρου Kate Walker  όπου ταξιδεύεις από την Αμερική στην Ευρώπη  και συγκεκριμένα στο γραφικό και ήσυχο γαλλικό χωριό Valadilene. Ο στόχος είναι η διαδικασία εξαγοράς του εργοστάσιου παιχνιδιών της Anna Vorarlberg από μια αμερικανική επιχείρηση. Η τύχη όμως δείχνει να μην είναι με το μέρος της πρωταγωνίστριας καθώς μετά την άφιξη της στο χωριό βρίσκεται αντιμέτωπη με την κηδεία της ιδιοκτήτριας του εργοστάσιου.

Παρά το ατυχές αυτό γεγονός η Kate δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να βρει τον αμέσως επόμενο νόμιμο κληρονόμο που δεν είναι άλλος από τον μέχρι πρότινος φημολογούμενο ως νεκρό αδελφό της Αnna, τον HansVorarlberg. OHansωστόσο δείχνει να μην δείχνει σημεία παρουσίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η επίμονη του ασχολία με τον κόσμο των μαμούθ τον οδήγησε στη μακρινή Σιβηρία.

Έτσι λοιπόν ξεκινάς μια πορεία αναζήτησης του Hans με συντρόφια ένα automaton. Ένα «ανδροειδές», το οποίο θα αποτελέσει τον πιστό φίλο και συνεργάτη σου κατά τη διάρκεια της μεγάλης και δύσκολης περιπέτειας σου.

Πέραν όμως του σεναρίου που κρύβει ανατροπές και πολλές εκπλήξεις για τον παίχτη , το Syberia είχε την ευκολία και την αμεσότητα στον χειρισμό, στοιχειό που συναντά κάνεις σε όλα τα point and click adventures. Το ποντίκι με το οποίο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου η κίνηση της ηρωίδας είναι ιδανικό τόσο στην αλληλεπίδραση της με τους περιβάλλοντες χώρους όπου περιφέρεται, όσο και για την επίλυση των γρίφων, στοιχειό πολύ ανάλαφρο και ξεκούραστο.

Στο κομμάτι των γρίφων συναντάμε εύκολα στην πλειοψηφία πάζλ  χωρίς να απαιτείται από τον παίχτη ιδιαίτερη φαντασία ή πολύπλοκους μηχανισμούς για την επίλυση τους. Θα έλεγα ότι σε γενικότερες γραμμές οι γρίφοι του παιχνιδιού διαπνέονται από λογική και δεν πρόκειται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα  τον παίχτη. Ξεχάστε όλες εκείνες τις ώρες όπου «σπάγατε το κεφάλι» σας προκειμένου να βρείτε λύση σε σημείο όπου είχατε κολλήσει σε αλλά adventures .

Στο οπτικό κομμάτι θεωρώ το Syberia αναμφισβήτητα από τα πλέον εκθαμβωτικά παιχνίδια του είδους. Τα προσχεδιασμένα γραφικά του παιχνιδιού έχουν απίστευτη λεπτομέρεια και αληθοφάνεια ενώ η ποικιλία των περιοχών που θα επισκεφτεί η ηρωίδα μας είναι μεγάλη και διαφορετική ως προς την αποτύπωση της στην οθόνη του υπολογιστή μας. Από τις φιλήσυχες κατοικίες και δάση του χωρίου Valadilene μέχρι τις επιβλητικές πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις Barrockstadt, το Syberia ξεχειλίζει από χρώματα και λεπτομέρεια που συναρπάζει το μάτι.

Στο ίδιο υψηλό επίπεδο βρίσκονται και τα FMVs του παιχνιδιού που αναβαθμίζουν την συνολική οπτική εμπειρία.

Ο ήχος επίσης έχει την τιμητική του με ανάλαφρα και ήρεμων τόνων μουσικά κομμάτια να κλέβουν την παράσταση και να δίνουν έναν δραματικό τόνο στην περιπέτεια της Kate Walker.

Επιπρόσθετα , να τονίσω ότι το Syberia έχει ικανοποιητική διάρκεια και θα ανταμείψει με πολλές ώρες ευχάριστου gameplay τον gamerπου θα ασχοληθεί μαζί του. Σε αυτό φυσικά συνεισφέρει τα μέγιστα και η ομαλή ροη του σεναρίου που ανέφερα στις παραπάνω παραγράφους.

Εάν λοιπόν είσαι λάτρης της περιπέτειας και ψάχνεις έναν τίτλο ο όποιος παρά τα χρονάκια του είναι ακόμα  σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του  gamerστο έπακρο τότε συνιστώ το Syberia άφοβα. Το ταξίδι για τη μακρινή Σιβηρία μόλις άρχισε …!!!!

32-bit Platform αναμνήσεις
Tekken Tag Tournament 2 - beat em up που αξίζει ...
 

Comments 1

Professor_Severus_Snape on Tuesday, 12 May 2015 14:21

Πραγματικά, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, εκπληκτικά όμορφο και πλήρες σε όλους τους τομείς. Συμφωνώ απόλυτα με την παρουσίαση. Το Syberia ήταν ένα game που δε θα ξεχάσω ποτέ, γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι που μου προκάλεσε τέτοιας έντασης συναισθήματα. Απλά μαγικό, οι τέσσερις περιοχές στις οποίες εξελισσόταν, τα υπέροχα γραφικά, η μουσική, και όλα όσα ανέφερες. Ακόμα χρωστάω στον εαυτό μου να παίξω το δεύτερο game της σειράς.

Πραγματικά, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, εκπληκτικά όμορφο και πλήρες σε όλους τους τομείς. Συμφωνώ απόλυτα με την παρουσίαση. Το Syberia ήταν ένα game που δε θα ξεχάσω ποτέ, γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι που μου προκάλεσε τέτοιας έντασης συναισθήματα. Απλά μαγικό, οι τέσσερις περιοχές στις οποίες εξελισσόταν, τα υπέροχα γραφικά, η μουσική, και όλα όσα ανέφερες. Ακόμα χρωστάω στον εαυτό μου να παίξω το δεύτερο game της σειράς.
Already Registered? Login Here
Guest
Wednesday, 26 February 2020

Captcha Image

Notification