Sword of the Berserk: Guts' Rage

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία Berserk, σας παραθέτω ένα review για το Sword of the Berserk: Guts' Rage. Enjoy!

 

 
Τα σπαθιά γενικότερα θεωρούνται από τα πιο αγαπημένα όπλα στο χώρο των videogames. Παντοδύναμα ξίφη όπως το Excaliburκαι το Soul Edge έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και τα θυμόμαστε μέχρι και σήμερα. Ακόμη, μια ιστορία δε θεωρείται πλήρης αν ο πρωταγωνιστής δε διαθέτει κάποιου είδους λεπίδα στο οπλοστάσιό του. Έτσι κι εδώ, στο δρόμο που χάραξε οConan και ο Lion-O, έχετε το ρόλο του Guts ο οποίος κρατάει το υπερβολικά μεγάλο σπαθί με την ονομασία "Dragon Slayer".
 
 
To Sword of the Berserk: Guts' Rage είναι δημιουργία της Eidos και κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το Dreamcast. Ο τίτλος διαθέτει ποιότητα και action στιγμές που σίγουρα θα σας κερδίσουν από τη πρώτη στιγμή. Μερικοί ίσως να μη το γνωρίζετε, αλλά το Sword of the Berserk είναι βασισμένο στη γνωστή επιτυχημένη σειρά manga/anime BERSERK του Kentaro Miura. Το Guts' Rage είναι ουσιαστικά ένα side story αυτής της σειράς.
 
Αυτό που κάνει το τίτλο να ξεχωρίζει από τη πρώτη στιγμή είναι η πλούσια ποσότητα αίματος η οποία λούζει την οθόνη σας. Ακόμη και σήμερα, δε μπορώ να πιστέψω ότι η Eidos δεν είχε νομικά θέματα για τη βία που διέθετε ο τίτλος για εκείνη την εποχή. Δεν σκάνε κεφάλια βέβαια, αλλά κάποιοι άτυχοι εχθροί κόβονται στη μέση. 
 
 
Ο κορμός του gameplay βασίζεται στη χρήση του Dragon Slayer, αλλά ο Guts διαθέτει κι άλλα «καλούδια» στο οπλοστάσιό του. Ιπτάμενα στιλέτα για μικρούς χώρους όπου το σπαθί δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μια βαλλίστρα που ουσιαστικά κάνει τον ίδιο ρόλο με τα προαναφερθέντα καθώς και χειροβομβίδες για εξόντωση μικρών εχθρικών group είναι στη διάθεσή σας. Αλλά το καλύτερο από όλα αυτά είναι το μικρό κανόνι που έχει ενσωματωμένο ο Guts στο αριστερό του χέρι. Αυτό το «μωρό» μπορεί να στείλει τους αντιπάλους σας για μπεκάτσες!
 
Καθώς ο Guts αντιμετωπίζει ορδές εχθρών αρχίζει να τσαντίζεται. Λογικό. Κατανοητό. Κι εδώ είναι που έρχεται τοberserk meter. Κάθε επιτυχημένο χτύπημα που δίνει ή δέχεται ο Guts αυξάνει αυτό το μετρητή. Όταν γεμίσει για τα καλά, ο Guts μπαίνει σε μια berserker fury κατάσταση, με κόκκινα μάτια για συνοδευτικό. Σ’αυτό το διάστημα είναι άτρωτος και η ταχύτητα και η δύναμή του αυξάνονται. Ότι πρέπει για ένα γρήγορο ξεπάστρεμα των κακόμοιρων αντιπάλων σας!
 
 
Και για να υπάρχει και μια επιπλέον ποικιλία, quick time events κανείς; Σε μερικά cut scenes όπως έχουμε δει και σε άλλα games (Shenmue, Dragon’s Lair) πρέπει να πατήσετε τη σωστή στιγμή το σωστό πλήκτρο που σας εμφανίζεται στην οθόνη. Αν δε το πατήσετε σωστά, μην ανησυχείτε, δε χάνετε, αλλά πάτε από μια πιο δύσκολη διαδρομή για να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Και στα γραφικά και στον ήχο, ο τίτλος τα πάει περίφημα. Ομαλά και ποιοτικά animations χωρίς καθόλου slowdown, και πολύ όμορφα textures. Τα levels ώρες ώρες μοιάζουν εντελώς άψυχα, αλλά δεν υπάρχει ίχνος προχειρότητας. Ο ήχος, το soundtrack καθώς και το voice acting είναι από τα καλύτερα που έχουν δει τα retro-μάτια μου στη κονσόλα της Sega. H Eidos έκανε μια σωστή επιλογή γιατί αν ο τίτλος διέθετε κακό voice acting θα είχε χαντακωθεί. Όσοι έχετε δει το anime, θα εκπλαγείτε καθώς η εταιρεία αποφάσισε να κάνει remix το "Forces" από το soundtrack της σειράς BERSERK σαν βασικό theme για το Guts' Rage.
Μιλάμε για high-end production values!
 
Πέρα από το βασικό story mode έχουμε και μερικά extras τα οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε αφού ολοκληρώσετε το game τα οποία δε προσθέτουν πολύ στη διάρκεια αλλά είναι καλοδεχούμενα. Αυτό όμως που με κέρδισε είναι ότι ο τίτλος δεν είναι μόνο ανελέητο σφάξιμο αλλά ταυτόχρονα και ταινία animation. Οι καλογραμμένοι διάλογοι και η ενδιαφέρουσα ιστορία θα σας καθηλώσουν. Όσοι βέβαια θέλετε να προχωρήσετε απευθείας στη δράση, μάλλον θα εκνευριστείτε καθώς τα cut-scenes είναι μεγάλα σε διάρκεια.
 
 
H απλότητα που διαθέτει το Guts' Rage κάνει το τίτλο πιο ευχάριστο και απολαυστικό καθώς δεν χρειάζεστε άπειρες ώρες για να το ολοκληρώσετε. Το κακό είναι ότι θα θέλετε κι άλλο αλλά πιστέψτε με όταν σας λέω ότι μας αρκεί αυτό που μας παρέδωσαν οι δημιουργοί του. 
 
Πάνω απ’όλα όμως, το Sword of the Berserk: Guts' Rage είναι ένα πολύ καλό και διασκεδαστικό game το οποίο σας ταξιδεύει μακριά από τη πραγματικότητα. 
Το ανούσιο hack and slash θα ευχαριστήσει ακόμα και τα πιο «βάρβαρα» gaming μυαλά!
 
 
Το Sword of the Berserk: Guts' Rage αναπτύχθηκε από τη Yuke’s και κυκλοφόρησε από την Eidos στις 19 Μαΐου 2000 αποκλειστικά για το Dreamcast.
OddPlanet, odd moments
Overwatch World Cup και Ελληνική Συμμετοχή
 

Comments 1

Kalliniki on Saturday, 17 September 2016 15:44

Πολύ ωραίο review του Berserk για την Dreamcast κονσόλα. Ήθελα να το παίξω εδώ και καιρό αυτόν τον τίτλο αλλά μιας και διάβασα το review σου σίγουρα θα μου αρέσει.

Πολύ ωραίο review του Berserk για την Dreamcast κονσόλα. Ήθελα να το παίξω εδώ και καιρό αυτόν τον τίτλο αλλά μιας και διάβασα το review σου σίγουρα θα μου αρέσει.
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 18 April 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.gameworld.gr/