StarCraft

Με αφορμή τη δωρεάν διάθεσή του τίτλου από την Blizzard, είπα να γράψω κάτι γι'αυτό το εκπληκτικό της αριστούργημα σε retro-respect στυλ.

 
Ύστερα από το ντόρο που προκλήθηκε από την αρχική κυκλοφορία του το 1998, το StarCraft έγινε ένα από τα πιο διάσημα videogames της εποχής, με πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα 4.000.000 κομμάτια παγκοσμίως. 
Η επιτυχία που είχε έφτασε σε τέτοιο σημείο που η Νότια Κορέα το είχε σαν εθνικό σπορ με ομάδες που αποτελούνταν από επαγγελματίες παίκτες και τρελές χορηγίες! 
Οι αγώνες εκπέμπονταν από την εθνική TV και οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε εθνικά τουρνουά, έκλειναν συμβόλαια με υπερβολικά ποσά και έφταναν σε σημείο να προκύψουν και TV celebrities!
 
 
 
Οι fans τους φώναζαν gosu - στα κορεάτικα σημαίνει καλός - χαρακτηρισμός για όσους ήταν εκπληκτικοί παίκτες StarCraft. Και μετά κράζουμε όσους βλέπουν Survivor και υποστηρίζουν Spal... Ε, δε θα άντεχα κι εγώ να μη κάνω σχόλιο που αφορά την επικαιρότητα!
 
 
Το StarCraft διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον όπου η ανθρωπότητα και μια εξωγήινη φυλή, οι Protoss, μάχονται για την απόκτηση 'Α υλών και καυσίμων. Ξαφνικά όμως, εμφανίστηκαν οι Zerg, μια πολύ εχθρική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα φυλή η οποία κατάφερε να προκαλέσει χαμό ένα ΤΣΑΚ παραπάνω. Άρα καταλαβαίνετε τι γίνεται σωστά; Διαλέγετε 1 από τις 3 φυλές και επιβάλλετε δικτατορία. Τόσο απλά.
 
Ο λόγος για τον οποίο το StarCraft έγινε τόσο γνωστό, πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα εξαιρετικό RTS, ήταν η σκέψη της Blizzard να ενσωματώσει το StarEdit, ένα map editor. Καταλαβαίνετε αυτόματα τι συνέβη. 1000 νέοι χάρτες σε συνδυασμό με το εθιστικό gameplay που διέθετε ο τίτλος ισούται με τεράστια αντοχή στο χρόνο. Τεράστια όμως!
 
 
Αν είστε νέοι στο κόσμο του StarCraft, καλό είναι να παίξετε το offline κομμάτι του αρκετές φορές και μετά να μπείτε στο Battle.net για να φτιάξετε τους δικούς σας χάρτες. Η χρήση του είναι αρκετά εύκολη γι'αυτό καλό είναι να γνωρίζετε καλά τα βασικά πριν ξεκινήσετε τις δημιουργίες σας.
 
Παρόλο που ο τίτλος είναι αρκετά γρήγορος, έντονος και εκεί μέσα γίνεται το μακελειό, χρειάζεται ψυχραιμία και στρατηγικές κινήσεις για να κερδίζετε. Αν είστε RTS fans και δε το έχετε δοκιμάσει, ετοιμαστείτε για μια φρενήρη εμπειρία!


Το StarCraft αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από τη Blizzard Entertainment για PC στις 31 Μαρτίου 1998.Αργότερα κυκλοφόρησε για Mac το 1999 και το 2000 σε συνεργασία με τη Mass Media, εμφανίστηκε και στο Nintendo 64!
Το πλήρωμα… του χρόνου
Ποιος τη ζωή μου
 

Comments 4

An arrow in the knee on Friday, 19 May 2017 16:24

Λιώνοντας το πρώτο Starcraft όταν ήμουν μικρός μπορώ να πω πως ήταν μεγάλη παιχνιδάρα. Είχε ωραίο gameplay με ενδιαφέρον χαρακτήρες και ανατροπές στο σενάριο. Κομβικός τίτλος στην ιστορία του είδους, όπως εξάλλου μας είχε συνηθίσει η Blizzard. Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να το ξαναρχίσω και το blog σου με έψησε να το πιάσω και πάλι μιας και είναι και δωρεάν.

Λιώνοντας το πρώτο Starcraft όταν ήμουν μικρός μπορώ να πω πως ήταν μεγάλη παιχνιδάρα. Είχε ωραίο gameplay με ενδιαφέρον χαρακτήρες και ανατροπές στο σενάριο. Κομβικός τίτλος στην ιστορία του είδους, όπως εξάλλου μας είχε συνηθίσει η Blizzard. Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να το ξαναρχίσω και το blog σου με έψησε να το πιάσω και πάλι μιας και είναι και δωρεάν.
Dovahkiin on Friday, 19 May 2017 18:00

Αν και δεν έχω παίξει το Starcraft, μου άρεσε το ότι το κείμενό σου σύντομα και περιεκτικά εισαγάγει τον αναγνώστη στον κόσμο τού παιχνιδιού. Ωραία και η αναφορά σου στην επικαιρότητα. Αν ήμουν φαν τού Sci-Fi σίγουρα θα το είχα στα υπόψη μου, μιας που λατρεύω τα RTS παιχνίδια.

Αν και δεν έχω παίξει το Starcraft, μου άρεσε το ότι το κείμενό σου σύντομα και περιεκτικά εισαγάγει τον αναγνώστη στον κόσμο τού παιχνιδιού. Ωραία και η αναφορά σου στην επικαιρότητα. :D Αν ήμουν φαν τού Sci-Fi σίγουρα θα το είχα στα υπόψη μου, μιας που λατρεύω τα RTS παιχνίδια.
Arsym on Monday, 22 May 2017 13:37

Μνήμες που ξυπνάς... Εξαιρετικό παιχνίδι. Αν δεν απατώμαι, πρέπει να είναι το πρώτο RTS που οι διαφορετικές φυλές ήταν πραγματικά διαφορετικές. Από τα units μέχρι και τη νοοτροπία. Στο θέμα της διαφορετικότητας ξεπέρασαν τον εαυτό τους και το Warcraft. Μιλάμε πάντως για πολύ κάψιμο με το παιχνίδι, ειδικά με το multiplayer. Ναι, την εποχή του dial-up (δεν ξεχνιέται αυτός ο ήχος από το modem...). Δεν θα ξεχάσω επίσης, την πρώτη φορά που επιχείρησα multiplayer pvp. Είχα επιλέξει Terran και ήμουν τόσο σίγουρος για τον εαυτό μου και τη νίκη, αφού μόλις είχα τελειώσει το campaign. Εγώ λοιπόν είχα ετοιμάσει ένα squad με marines, κάτι firebats και κάτι medics και σκεφτόμουν ότι θα τον σαρώσω τον τύπο. Σκάει αυτός με siege tanks, goliaths, marines και wraiths... Ήμουν τόσο θυμωμένος που με κάποιον τρόπο είχε κλέψει, δεν μπορεί... Αφού ασχολήθηκα αρκετα με το multiplayer, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε κανένα cheat απλά ο αντίπαλος ήταν κατά πολύ πιο έμπειρος.
Σε όποιον δεν το έχει δοκιμάσει και είναι φαν των RTS, το προτείνω ανεπιφύλακτα (όπως και κάθε τίτλο της Blizzard φυσικά).

Μνήμες που ξυπνάς... Εξαιρετικό παιχνίδι. Αν δεν απατώμαι, πρέπει να είναι το πρώτο RTS που οι διαφορετικές φυλές ήταν πραγματικά διαφορετικές. Από τα units μέχρι και τη νοοτροπία. Στο θέμα της διαφορετικότητας ξεπέρασαν τον εαυτό τους και το Warcraft. Μιλάμε πάντως για πολύ κάψιμο με το παιχνίδι, ειδικά με το multiplayer. Ναι, την εποχή του dial-up (δεν ξεχνιέται αυτός ο ήχος από το modem...). Δεν θα ξεχάσω επίσης, την πρώτη φορά που επιχείρησα multiplayer pvp. Είχα επιλέξει Terran και ήμουν τόσο σίγουρος για τον εαυτό μου και τη νίκη, αφού μόλις είχα τελειώσει το campaign. Εγώ λοιπόν είχα ετοιμάσει ένα squad με marines, κάτι firebats και κάτι medics και σκεφτόμουν ότι θα τον σαρώσω τον τύπο. Σκάει αυτός με siege tanks, goliaths, marines και wraiths... Ήμουν τόσο θυμωμένος που με κάποιον τρόπο είχε κλέψει, δεν μπορεί... Αφού ασχολήθηκα αρκετα με το multiplayer, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε κανένα cheat απλά ο αντίπαλος ήταν κατά πολύ πιο έμπειρος. Σε όποιον δεν το έχει δοκιμάσει και είναι φαν των RTS, το προτείνω ανεπιφύλακτα (όπως και κάθε τίτλο της Blizzard φυσικά).
Rossonero on Sunday, 01 October 2017 19:00

https://www.youtube.com/channel/UCZ6_aKzVxFfbUxk2mRP-Jlg
Είναι κανάλι με vod του Jaedong και του Bisu,με χρονολογική σειρά.Τσεκάρετέ το αξίζει,όποιος το έφτιαξε έκανε εξαιρετίκη δουλεια.

https://www.youtube.com/channel/UCZ6_aKzVxFfbUxk2mRP-Jlg Είναι κανάλι με vod του Jaedong και του Bisu,με χρονολογική σειρά.Τσεκάρετέ το αξίζει,όποιος το έφτιαξε έκανε εξαιρετίκη δουλεια.
Already Registered? Login Here
Guest
Tuesday, 26 October 2021

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.gameworld.gr/

Notification