GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Σκέψεις και προβληματισμοί

b2ap3_thumbnail_Gamers_call_facebook_image.png
To internet θεωρείται πλέον αυτονόητο σε κάθε νέο νοικοκυριό. Το 99% των χρηστών σίγουρα έχει κάνει κάποια παρανομία εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία του όπως το download διάφορων ταινιών, μουσικής, games κλπ. Οι λόγοι βέβαια διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Εγώ για παράδειγμα, ήμουν ενεργός «πειρατής» πριν από καμιά 10ρια χρόνια όταν δεν είχα χρήματα και αναγκαζόμουν να βλέπω DVD ταινίες και να παίζω games στο PC έτσι. Στη πορεία όμως, όποιο game, cd μουσικής και ταινία μου άρεσε το αγόραζα κανονικότατα στην original μορφή του καθώς πλέον εργαζόμουν και μπορούσα να ψωνίζω άνετα.

Θα ήθελα πάντως να μοιραστώ κάποιες σκέψεις ή και προβληματισμούς. Οπότε για πάμε:

-Ποτέ δεν πλήρωσα το 69,99 που ζητάνε αρκετά καταστήματα. Ο λόγος; Όσο και να σου αρέσει ένα game, είναι υπερβολικό το ποσό, ειδικά για την εποχή που ζούμε. Ειδικά όταν ο μέσος όρος ηλικίας των gamers είναι 16-23 κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα αρκεστούν με 1-4 games το χρόνο. Ok, μερικοί θα μου πείτε ότι αξίζει το κάθε Pro, Call of Duty, Minecraft κλπ γιατί τα λιώνεις στο max, αλλά 69,99 για ένα single player game χωρίς ίχνος replayability ή ανολοκλήρωτα games που βασίζονται στα DLC αξίζουν; Είμαι υπέρ των collector’s edition αλλά σε λογικές τιμές. 69,99 για collector’s είναι οκ, αλλά για μια απλή έκδοση με ένα χαρτάκι για manual είναι τραγικό.

-Δυστυχώς η gaming κοινωνία αποτελείται (κι αυτή) από αρκετά στενόμυαλα άτομα. Σίγουρα έχετε ακούσει φράσεις του τύπου “έχει μόνο single player” ή “αξίζει μόνο το multiplayer” από ανθρώπους οι οποίοι το «παίζουν» γνώστες. Αυτοί είναι συνήθως άτομα που κάνουν download games με το τσουβάλι, ασχολούνται 5-10 λεπτά με το καθένα και έχουν άποψη για το κάθε τίτλο. Δικαίωμά τους, αλλά βρε παιδιά, είναι η άποψή σας. Εμένα για παράδειγμα μου αρέσουν πάρα πολύ τα campaigns των Call of Duty ενώ σε άλλους το multiplayer κομμάτι του. Δεν κάθομαι όμως να επιβάλλω στον άλλο ότι το multiplayer είναι χάλια μόνο και μόνο επειδή δεν μου αρέσει.

-Από την άλλη, πάω, αγοράζω ένα game ή κονσόλα, είμαι κατενθουσιασμένος και έχεις άτομα να σου λένε “εγώ δεν θα το αγόραζα, είναι άχρηστο, μάπα κλπ”. Είναι άκρως ενοχλητικό αυτό το πράγμα και σου χαλάει τη διάθεση. Οκ, δε σου αρέσει, σεβαστό, αλλά back the f@ck up. Το πήρα, δικαίωμά μου, end of story.

-Αρκετοί βγαίνουν σε διάφορα sites και αρχίζουν και λένε την άποψή τους για κάθε game χωρίς καν να το έχουν πιάσει στα χέρια τους. Πώς μπορείς να κρίνεις ένα game από ένα video; Πώς μπορείς να έχεις άποψη για τα controls; Είμαι υπέρ του να διαβάζεις τα reviews για να μαθαίνεις ακριβώς που υπερτερεί και που υστερεί κάποιος τίτλος. Στη συνέχεια δες και gameplay video και μετά κρίνεις αν αξίζει ή όχι.

b2ap3_thumbnail_gamer-girl-1024x681-660x280.jpg

Ομολογώ ότι έχω φτάσει γύρω στα 2.000+ games (90% retail) και είμαι σίγουρος ότι δεν θα προλάβω να τα παίξω όλα καθώς η ζωή δεν είναι μόνο videogames. Τα videogames είναι τρόπος διασκέδασης, ένα από τα καλύτερα ίσως. Το μικρόβιο της συλλογής το συνειδητοποίησα όταν ήρθαν τα παιδιά για το γύρισμα του Gamemaniacs όπου τελειώνοντας το γύρισμα είπα στον εαυτό μου: -Βρε συ, τι γίνεται εδώ; Χαμός! Είμαι πολύ περήφανος για τη συλλογή μου και ότι έχω, θέλω και το έχω (εξαιρούνται κάποια τραγικά games στο Steam) γιατί θα ήθελα κάποια στιγμή να ασχοληθώ με αυτό.

Αυτά. Take care.

To Ironrath θα ανήκει πάντα στους Φόρρεστερ! – Iro...
V for Vulkan
 

Comments 4

Professor_Severus_Snape on Monday, 22 February 2016 04:02

Πολύ ωραίο blog, Μάρκο, πιάνεις ενδιαφέροντα θέματα. Δράττομαι από την προτελευταία παράγραφο σχετικά με την ευκολία με την οποία διατυπώνει κάποιος μια άποψη -κάθετη πολλές φορές- για ένα game, χωρίς να το έχει παίξει. Προσωπικά, περιορίζομαι σε επιφυλακτικά σχόλια μέχρι να ασχοληθώ με ένα παιχνίδι, αν και μπορώ να αντιληφθώ όπως όλοι μας προς τα πού δείχνει να πηγαίνει η φάση. Πολλές φορές, μερικά screenshots και ένα-δυο βίντεο που θα δω για δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να συμπεράνω αν θα μου αρέσει ένα game ή όχι, ασχέτως της ποιότητάς του. Νομίζω ὀτι στο τέλος αυτό είναι που μετράει περισσότερο.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο όμως, πάντοτε αποφεύγω να βαθμολογώ ένα παιχνίδι αν δεν το έχω παίξει. Νομίζω ότι είναι πολλοί που βάζουν rating σε ένα game απλώς και μόνο επειδή διάβασαν ένα review, είδαν τη βαθμολογία του reviewer, έκαναν ένα χαρμάνι το κείμενο, τα νούμερα, τα screenshots και τα βίντεο και έβγαλαν συμπέρασμα προς βαθμολόγηση. Πολλές φορές δε συμβαίνει ούτε αυτό και έχουμε την a priori αποθέωση ενός τίτλου ή την καταβαράθρωσή του γιατί εμείς δεν το γουστάρουμε. Στο Gameworld δεν έχω βάλει user score ούτε σε ένα παιχνίδι που δεν έχω παίξει και τερματίσει.

Πολύ ωραίο blog, Μάρκο, πιάνεις ενδιαφέροντα θέματα. Δράττομαι από την προτελευταία παράγραφο σχετικά με την ευκολία με την οποία διατυπώνει κάποιος μια άποψη -κάθετη πολλές φορές- για ένα game, χωρίς να το έχει παίξει. Προσωπικά, περιορίζομαι σε επιφυλακτικά σχόλια μέχρι να ασχοληθώ με ένα παιχνίδι, αν και μπορώ να αντιληφθώ όπως όλοι μας προς τα πού δείχνει να πηγαίνει η φάση. Πολλές φορές, μερικά screenshots και ένα-δυο βίντεο που θα δω για δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να συμπεράνω αν θα μου αρέσει ένα game ή όχι, ασχέτως της ποιότητάς του. Νομίζω ὀτι στο τέλος αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο όμως, πάντοτε αποφεύγω να βαθμολογώ ένα παιχνίδι αν δεν το έχω παίξει. Νομίζω ότι είναι πολλοί που βάζουν rating σε ένα game απλώς και μόνο επειδή διάβασαν ένα review, είδαν τη βαθμολογία του reviewer, έκαναν ένα χαρμάνι το κείμενο, τα νούμερα, τα screenshots και τα βίντεο και έβγαλαν συμπέρασμα προς βαθμολόγηση. Πολλές φορές δε συμβαίνει ούτε αυτό και έχουμε την a priori αποθέωση ενός τίτλου ή την καταβαράθρωσή του γιατί εμείς δεν το γουστάρουμε. Στο Gameworld δεν έχω βάλει user score ούτε σε ένα παιχνίδι που δεν έχω παίξει και τερματίσει.
Mr.Dododi on Monday, 22 February 2016 09:36

Κι αυτό είναι το σωστό Παναγιώτη. Δε μπορείς να βαθμολογείς κάτι το οποίο δεν το έχεις παίξει ο ίδιος.

Κι αυτό είναι το σωστό Παναγιώτη. Δε μπορείς να βαθμολογείς κάτι το οποίο δεν το έχεις παίξει ο ίδιος. ;)
Guest - Georgios Manolis on Friday, 26 February 2016 13:48

Το ίδιο κάνω κι εγώ Παναγιώτη και συμφωνώ με τον Μάρκο για το 69.90,δε χωνεύεται εύκολα.Μια βόλτα στο steam θα σου δείξει πόσο σωστά κοστολογημένα είναι τα περισσότερα indie games.Όπου υπάρχει publisher απο πίσω,υπάρχει και αισχροκέρδια.Στο χέρι μας είναι να τους δείξουμε οτι είναι πολλά τα λεφτά,μη αγοράζοντας τα προιόντα τους πολύ απλά.Όσο γι αυτούς που κρίνουν πρίν αγοράσουν άστους.Μια ζωή θα κάνουν τα ίδια λάθη και θα κλαίνε τα λεφτά τους σε παιχνίδια που νόμιζαν οτι τους αρέσουν.

Το ίδιο κάνω κι εγώ Παναγιώτη και συμφωνώ με τον Μάρκο για το 69.90,δε χωνεύεται εύκολα.Μια βόλτα στο steam θα σου δείξει πόσο σωστά κοστολογημένα είναι τα περισσότερα indie games.Όπου υπάρχει publisher απο πίσω,υπάρχει και αισχροκέρδια.Στο χέρι μας είναι να τους δείξουμε οτι είναι πολλά τα λεφτά,μη αγοράζοντας τα προιόντα τους πολύ απλά.Όσο γι αυτούς που κρίνουν πρίν αγοράσουν άστους.Μια ζωή θα κάνουν τα ίδια λάθη και θα κλαίνε τα λεφτά τους σε παιχνίδια που νόμιζαν οτι τους αρέσουν.
Shikabane_Hime7 on Monday, 29 February 2016 10:51

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ!
Και εγώ ήμουν "πειρατής" (γιο χο χο!) στα video games και το έχω μετανιώσει γιατί την περίοδο 2005-2012 που ήμουν φοιτητής τερμάτισα δεκάδες παιχνίδια τα οποία τώρα όμως δεν τα έχω πουθενά και είναι σαν να μην τα έπαιξα, μόνο σαν ανάμνηση έχουν μείνει. Θέλω να τα έχω στο steam, όχι για achievments και τέτοια, απλά ως συλλογή, να τα θυμάμαι και γιατί όχι κάποια να τα ξανά έπαιζα. Τώρα τα περισσότερα που είχα παίξει τα έχω ξεχάσει ξερω γω...Θα ήταν βέβαια δύσκολο να τα αγόραζα όλα όσα έπαιζα τότε, ειδικά όταν μερικά έχουν γελοία τιμή. Για ελάχιστα παιχνίδια θα τα πλήρωνα full price. Αν τα reviews παντού είναι σχεδόν πάντα θετικά και το παιχνίδι είναι κάτι που ξέρω ότι θα μου αρέσει τότε πολύ πιθανόν να το αγοράσω. Το Deus Ex franchise πχ, die hard fan είμαι, ξέρω πως θα είναι το παιχνίδι και τι περιέχει οπότε θα δώσω ότι μου ζητήσουν γιατί ξέρω ότι αυτό που θα πληρώσω θα είναι καλό, θα το ερωτευτώ. Στα περισσότερα παιχνίδια τα ψάχνω και εκτός steam, από άλλες αγορές, αλλά πάντα να έχουν steam key. Το θέμα στις τιμές είναι ότι πολλοί τίτλοι ΔΕΝ το αξίζουν. πχ το Mad Max αν και μου άρεσε σε καμία περίπτωση δεν άξιζε full price. Ή πχ το tale of two brothers και το among the sleep...Πλήρωσα όσα πλήρωσα για παιχνίδια 3 ωρών...ΞΕΦΤΙΛΑ. Επειδή λοιπόν οι περισσότερες εταιρίες κοιτούν πλέον την αισχροκέρδεια και δεν σέβονται τον καταναλωτή-πελάτη τους κοιτάω και εγώ το συμφέρον μου ψάχνοντας για όπου τα έχουν πιο φτηνά.
Προφανώς όσοι βαθμολογούν/λένε γνώμη για παιχνίδι που δεν έχουν παίξει καθόλου ή δεν έχουν τελειώσει(αν το παράτησες, όπως έχω κάνει και εγώ σε κάποια, περιμένω να υπάρχει και κάποια αιτιολόγηση) είναι τραγικοί. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σε διάφορα φόρουμ-site-σελίδες κοινωνική δικτύωσης κλπ που το κάνουν αυτό. Ακόμα και σε σχόλια για ταινίες ξέρω γω γίνεται. Απορώ γιατί το κάνουν; Hating; Θέλουν να δείξουν ότι είναι μέσα σε όλα και να το παίξουν ειδήμονες; Ποιος ξέρει... Επειδή έγραψα πολλά τελειώνοντας να γράψω ότι για το αν θα αγοράσει κάποιος ένα παιχνίδι το οποίο έχει μεγάλη τιμή χρειάζεται μια έρευνα, να ξέρεις τι πας να αγοράσεις, να το ψάξεις. Μη δώσεις λεφτά και τα κλαις...Το ψάξιμο με έχει σώσει πολλές φορές από το να δώσω 60+ σε ένα παιχνίδι. Αυτά τα "λίγα", πολύ καλό το blog

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ! Και εγώ ήμουν "πειρατής" (γιο χο χο!) στα video games και το έχω μετανιώσει γιατί την περίοδο 2005-2012 που ήμουν φοιτητής τερμάτισα δεκάδες παιχνίδια τα οποία τώρα όμως δεν τα έχω πουθενά και είναι σαν να μην τα έπαιξα, μόνο σαν ανάμνηση έχουν μείνει. Θέλω να τα έχω στο steam, όχι για achievments και τέτοια, απλά ως συλλογή, να τα θυμάμαι και γιατί όχι κάποια να τα ξανά έπαιζα. Τώρα τα περισσότερα που είχα παίξει τα έχω ξεχάσει ξερω γω...Θα ήταν βέβαια δύσκολο να τα αγόραζα όλα όσα έπαιζα τότε, ειδικά όταν μερικά έχουν γελοία τιμή. Για ελάχιστα παιχνίδια θα τα πλήρωνα full price. Αν τα reviews παντού είναι σχεδόν πάντα θετικά και το παιχνίδι είναι κάτι που ξέρω ότι θα μου αρέσει τότε πολύ πιθανόν να το αγοράσω. Το Deus Ex franchise πχ, die hard fan είμαι, ξέρω πως θα είναι το παιχνίδι και τι περιέχει οπότε θα δώσω ότι μου ζητήσουν γιατί ξέρω ότι αυτό που θα πληρώσω θα είναι καλό, θα το ερωτευτώ. Στα περισσότερα παιχνίδια τα ψάχνω και εκτός steam, από άλλες αγορές, αλλά πάντα να έχουν steam key. Το θέμα στις τιμές είναι ότι πολλοί τίτλοι ΔΕΝ το αξίζουν. πχ το Mad Max αν και μου άρεσε σε καμία περίπτωση δεν άξιζε full price. Ή πχ το tale of two brothers και το among the sleep...Πλήρωσα όσα πλήρωσα για παιχνίδια 3 ωρών...ΞΕΦΤΙΛΑ. Επειδή λοιπόν οι περισσότερες εταιρίες κοιτούν πλέον την αισχροκέρδεια και δεν σέβονται τον καταναλωτή-πελάτη τους κοιτάω και εγώ το συμφέρον μου ψάχνοντας για όπου τα έχουν πιο φτηνά. Προφανώς όσοι βαθμολογούν/λένε γνώμη για παιχνίδι που δεν έχουν παίξει καθόλου ή δεν έχουν τελειώσει(αν το παράτησες, όπως έχω κάνει και εγώ σε κάποια, περιμένω να υπάρχει και κάποια αιτιολόγηση) είναι τραγικοί. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σε διάφορα φόρουμ-site-σελίδες κοινωνική δικτύωσης κλπ που το κάνουν αυτό. Ακόμα και σε σχόλια για ταινίες ξέρω γω γίνεται. Απορώ γιατί το κάνουν; Hating; Θέλουν να δείξουν ότι είναι μέσα σε όλα και να το παίξουν ειδήμονες; Ποιος ξέρει... Επειδή έγραψα πολλά τελειώνοντας να γράψω ότι για το αν θα αγοράσει κάποιος ένα παιχνίδι το οποίο έχει μεγάλη τιμή χρειάζεται μια έρευνα, να ξέρεις τι πας να αγοράσεις, να το ψάξεις. Μη δώσεις λεφτά και τα κλαις...Το ψάξιμο με έχει σώσει πολλές φορές από το να δώσω 60+ σε ένα παιχνίδι. Αυτά τα "λίγα", πολύ καλό το blog :)
Already Registered? Login Here
Guest
Sunday, 17 January 2021

Captcha Image

Notification