Μια μινι σειρά του περίφημου τίτλου της Capcom, παραγωγής 2020-2021. Τέσσερα επεισόδια έχουν κυκλοφορήσει, με το IMdb να μην έχει κλείσει την καταχώρηση, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπλέον επεισόδια. Αν και, μεταξύ μας, δύσκολο.


Τέσσερα επεισόδια λοιπόν, από ένα πασίγνωστο franchise, με εκατομμύρια φίλους ανά τον κόσμο και μια ιστορία που μοιάζει να έχει περισσότερα παρακλάδια κι από αναρριχώμενο κισσό. Δε θα πω ψέματα, επειδή δεν έχω ασχοληθεί με πολλά από τα παιχνίδια της σειράς, έχω καθίσει και μέχρι στιγμής έχω δει 4 οδηγούς για την εξέλιξη της ιστορίας του σύμπαντος αυτού. Τόσο εύκολα τα καταλαβαίνω... Αφού όσο έβλεπα την σειρά αυτή, αναρωτιόμουν πόσες ομοιότητες έχει με τη φάση της πανδημίας που διατρέχουμε τώρα. Τέλος πάντων, ας μην ξεφεύγουμε του θέματος.


H σειρά λαμβάνει χώρα μεταξύ των παιχνιδιών Resident Evil 4 και Resident Evil 5. Συναντάμε τα γνώριμα των Leon και Claire, όπου ο πρώτος έχει γίνει σωματοφύλακας του προέδρου των ΗΠΑ (την κόρη του έσωσε, κάπου έπρεπε να το βολέψουμε το παλικάρι), ενώ η δεύτερη βρίσκεται σε μια ανθρωπιστική αποστολή στο κράτος του Πεναμστάν (έτσι γράφεται, το έλεγξα) για να επιτηρήσει την ανοικοδόμηση μιας εγκατάστασης για τους πληγέντες του πολέμου. Εκεί στο Πεναμστάν, η Claire συναντά ένα παιδάκι το οποίο έχει κάνει μια ζωγραφιά που απεικονίζει κάτι αποτρόπαια πράγματα, τα οποία δεν μοιάζουν με σκηνή πολέμου παρόλα αυτά. Παίρνοντας τη ζωγραφιά αυτή που της φέρνει γνώριμες αναμνήσεις, επιστρέφει στις ΗΠΑ για να μιλήσει με κάποιον από τον Λευκό Οίκο σχετικά με το περιστατικό που απεικονίζεται και συναντάει τον Leon, ο οποίος λίγες μέρες πριν έσωσε τον πρόεδρο από μια εισβολή ζόμπι, η οποία θεωρείται ότι υποκινήθηκε από την Κίνα. Συναντιούνται αυτοί οι δύο χαρακτήρες και ακολουθεί ένας κάτω του μετρίου διάλογος, όπου ουσιαστικά το μόνο που μαθαίνουμε είναι ότι η ζωγραφιά φέρνει αναμνήσεις από το Racoon City. Μετά ξεκινάνε να μπαίνουν τα μυστικά στη μέση και προσωπικές ατζέντες άλλων χαρακτήρων της σειράς, με σκοπό το ξεσκέπασμα του Γραμματέα Wilson.


Θεωρητικά, έχει ενδιαφέρον η πλοκή. Αλλά ίσως το εξαιρετικά μικρό μέγεθος της σειράς, δεν άφησε περιθώρια στους δημιουργούς να στρώσουν καλύτερα την πλοκή. Βέβαια, τίθεται ένα μεγάλο πρόβλημα με τη σειρά. Ξεφεύγει κατά πολύ από το κομμάτι του horror και επικεντρώνεται στο action, κάτι που δεν είναι αυτό που γυρεύουν οι φίλοι της σειράς Resident Evil. Κατά πάσα πιθανότητα, οι χαρακτήρες των Leon και Claire να μην υπήρχαν καν στη σειρά, καθώς υπάρχει πολύ δυνατή η εντύπωση ότι πρόκειται για side story στο όλο σύμπαν. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο μόνος λόγος που προστέθηκαν οι όποιοι γνώριμοι χαρακτήρες, έγινε σε μια προσπάθεια αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τη σειρά από τους ήδη φίλους, ενώ παράλληλα ήθελαν να προσελκύσουν νέο κοινό. Δύσκολη κίνηση.


Το κομμάτι του animation επίσης δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποια υπερπαραγωγή. θα μπορούσα να πω ότι χρησιμοποιήθηκε η engine κάποιου παιχνιδιού. Και ίσως όχι από τις πιο σύγχρονες. Ήταν καλό, αλλά όχι επίπεδα Pixar καλό. Τώρα ο καθένας μπορεί να δει και να κρίνει από μόνος του, αλλά προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι κάποιοι από τους δευτεραγωνιστές ήταν λιγότερο από ενθουσιώδης ως χαρακτήρες και δεν είχαν και την καλύτερη απόδοση. Ξανά, ο καθένας μπορεί να κρίνει με τα δικά του κριτήρια.


Γενικά, σαν σειρά δεν είναι κάτι το φοβερό. Θεωρητικά ίσως να υπάρξει δεύτερη σεζόν. Θα έχει νόημα; Όχι, αν με ρωτάτε. Ο μόνος σκοπός που θα μπορούσε να πει κανείς ότι εξυπηρετεί, είναι το να μάθουμε τι έκαναν οι Leon και Claire ανάμεσα στα παιχνίδια. Από θέμα lore μιλώντας. Από κει και πέρα, ο Θεός και η ψυχή τους.


6/10 από μένα.

Κάτι που μπορείτε να δείτε στο Netflix, αλλά δε χάθηκε και ο κόσμος αν δεν το δείτε.