Η Ιστορία ενος ονόματος: Super Mario
 
 
Το πραγματικό πρόσωπο του Mario
 Πολύ γνωρίζουνε πως ο Miyamoto το 1981 δημιούργησε τον Mario για το Arcade παιχνίδι Donkey Kong. Όμως λίγοι γνωρίζουνε πως ο Mario δανείστηκε το όνομα και την Ιταλική προσωπικότητα από ένα πραγματικό πρόσωπο.
Ο άνθρωπος από τον οποίο επηρεάστηκε ο Miyamoto για την δημιουργία του πιο γνωστού Mascot όλον τον εποχών ονομάζεται Mario Segale και δεν είναι υδραυλικός.Μοιάζει όμως καθόλου με το Mascot ο Mario?
 Πρόκειται για έναν πλούσιο real estate developer στο Tukwila, Washington. Ο Segale άθελα του μπήκε στην video game ιστορία όταν ενοικίασε μια αποθήκη που χρησίμευσε ως Αμερικανικη έδρα τις Nintendo στην αμερική το 1980. Εκείνη την εποχή η Nintendo ετοιμαζότανε για το Lunch του Donkey Kong στην αμερική. Ο θρύλος λέει πως ο Πρόεδρος Minoru Arakawa της NOA (Nintendo of Amerika) παρατήρησε σωματικές ομοιότητες μεταξύ του μελαχρινού πρωταγωνιστή και του εκμισθωτή. Έτσι, η ομάδα ττς ΝΟΑ έδωσε στο πρωταγωνιστή το παρατσούκλι "Mario", φάνηκε τόσο φυσιολογικό που το αφήσανε έτσι.
Γνωρίζοντας την ιστορία του πρωταγωνιστή Mario είναι φυσιολογικό οι videogamers να είναι περίεργοι για τον Segale. Μοιάζει καθόλου με το Mascot μας? Πως αισθάνεται που ήτανε η έμπνευση ενός videogamer χαρακτήρα? Είναι σχεδόν αδύνατο να δώσουμε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, επειδή είναι αδύνατον να συναντηθεί κάποιος μαζί του. Αυτό εν μέρη οφείλεται με τι σχέση που έχει με το Nintendo χαρακτήρα Mario, οι φίλοι του και συνάδελφοι του λένε πως δεν εκτιμά καθόλου που συνδέεται με τον Mario.
                                 
Η φωτογραφία που βλέπετε πάνω εμφανίστηκε το 1952 στο Pirate's Log, τραβήχτηκε στο Burien,Washington όταν ο Segale πήγαινε Λύκειο. Aνθρωποι που προσωπικά γνωρίζουνε τον Segale επιβεβαιώσανε πως όντως ο άνθρωπος στην φωτογραφία είναι ο Mario Segale, ο ίδιος άνθρωπος που δάνεισε το όνομα του στο πιο γνωστό mascot όλον τον εποχών, τον Super Mario. Υποθέτοντας πως ήτανε 18 χρόνων το 1952, σήμερα θα πρέπει να είναι γύρο στα 80 του χρονια.