GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Μια άλλη ματιά στους νέους Console Wars

Μιας και το Gameworld μου δίνει βήμα μέσω των blog (και το ευχαριστώ και για αυτό) θα γράψω κάποια πράγματα γύρω απο τα καινούρια συστήματα. Φυσικά, δεν θα αναφερθώ σε όλα αυτά που λέγονται...αυτά τα ξέρουμε και αυτά έχουν ειπωθέι και γραφτεί από ανθρώπους πιο έμπειρους από μένα. Θα πω ότι κατά τη γνώμη μου δεν έχει ειπωθεί/τονιστεί.

Αρχικά θέλω να ξεκινήσω από τις παρουσιάσεις των δυο κονσολών. Έχουμε μια Sony, η οποία έρχεται και παρουσιάζει το PS4, (κονσόλα δεν είδαμε) και αφού μας παρουσιάσει κάποια από τα μενού, λίγο από το cloud storage που ετοιμάζει, ξεκινάει να μας δείχνει παιχνίδια φέρνοντας publishers, δημιουργούς και τα σχετικά. Η αρχιτεκτονική της κονσόλας έρχεται αναβαθμισμένη όπως όλοι περιμέναμε, με βασική διαφορά την μνήμη RAM , GDDR5 έναντι της GDDR3 που αναμέναμε. Από εκεί και πέρα, κοινή παραδοχή είναι ότι ελάχιστη εξέλιξη έχει γίνει στο Playstation Move, για αυτό και δεν είδαμε περεταίρω αναφορά σε αυτό. Είδαμε όμως κάποια παιχνίδια, αρκετά από αυτά αξιόλογα. Πάντως, η Sony σε γενικές γραμμές έδειξε την αναβαθμισμένη κονσόλα της, το χειριστήριο,το cloud της, και παιχνίδια.

Έρχομαι τώρα στην κατά τη γνώμη μου κατασφαγιασμένη από πολλά gaming portals παρουσίαση της Microsoft. Από το πρώτο δευτερόλεπτο, ο Larry Hryb (Major Nelson) είπε ότι σήμερα θα δούμε την παρουσίαση του Xbox, και τις δυνατότητες που θέλει η Microsoft να μοιραστεί μαζί μας, και για τα παιχνίδια "E3 is just ahead in the corner". Αυτό στην πορεία το...ξέχασαν όλοι, με αποτέλεσμα τα άδικα και λανθασμένα σχόλια τους. Σε ότι αφορά την κατασφαγιασμένη παρουσίαση, η Microsoft μας είπε ότι και αυτή αναβάθμισε το σύστημά της, με ίδια specs σαν του PS4, χωρίς την GDDR5 όμως. Άρχισαν όλοι να φωνάζουν ξεχνόντας ότι για το ίδιο φώναζαν και για το PS3 (ότι έχει καλύτερα specs από το Xbox 360). Ας ρωτήσουμε όμως τη Bethesda (Skyrim) τι γνώμη έχει για αυτό. Σίγουρα διαφορετική. Δεν κρίνουμε την κονσόλα μόνο από τα specs της. Το ότι πήραμε ότι καινούριο υπάρχει και το πετάξαμε μέσα δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο. Μεγάλη σημασία έχει και η αρχιτεκτονική της κονσόλας. Και σίγουρα η Microsoft είναι αρκετά έμπειρη εταιρία για να ξέρει. Εκτός αυτόυ, ακόμα και λάθος να έχω, στη συνέχεια, αφού μας παρουσιάστηκε η κονσόλα με το -κάκιστο- όνομά της, η Microsoft έδειξε το αναβαθμισμένο νέο Kinect της, καθώς και όλες της δυνατότητες του Xbox ONE. "Έγω δεν θέλω να μπαίνω Skype", ¨Εγώ δεν θέλω να είμαι σε snap mode" , "Εγώ δεν θέλω να βλέπω ταινίες", ήταν μερικές μόνο από τις εντελώς αψυχολόγητες και χαζές κατά τη γνώμη μου σκέψεις/λόγια. Και αυτό για τον εξής λόγο:

Έρχεται η Sony και σου δείχνει:

 • 1)Κονσόλα (αναβαθμισμένη, cloud storage, menu)
 • 2)Share button για το facebook (ενθουσιάστηκα!!!)
 • 3)DVR
 • 4)Κακό (ως προς την αναβάθμιση PSMove)
 • 5)Τίποτα άλλο. (Δεν αναφέρομαι καθόλου στα παιχνίδια, αυτό είπαμε είναι για την Ε3)

Έρχεται η Microsoft και σου δείχνει ότι πέρα από την αναβαθμισμένη κονσόλα (που σου προσφέρει και η Sony) σου δίνει:

 • 1)Kinect 2.0 εξαιρετικά βελτιωμένο
 • 2)Cloud
 • 3)Γρήγορη απόκριση στα menu μέσω κινήσεων χεριών και φωνητικών εντολών
 • 4)Snap mode
 • 5)Instant uploading se twich
 • 6)DVR
 • 7)Κονσόλα (σαν σχέδιο)

Παραδόξως (με τα όσα ξέρεις έως τώρα) βρίζεις τη Microsoft. Because f##k logic. Επιπλέον, βρίζεις την Microsoft για το σχέδιο της κονσόλας χωρίς να έχεις δει το PS4. Because...

Επίσης, εκθειάζεις το PS4, ενώ μέχρι και στο χειριστίριο, παρουσιάζει την ελάχιστη δυνατή ανάπτυξη ακόμα και απο το WiiU. Το WiiU σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι εμφανώς περισσότερο βελτιωμένο, από'τι το PS4-PS3.

#Ε3

Εδώ έρχεται το δεύτερο φιάσκο για να γελάς. Η Microsoft, μπαίνει στην Ε3, βομβαρδίζοντας επί 2 ώρες με παιχνίδια, και αυτό ερμηνεύεται ως "άκουσε τα παράπονα των χρηστών" και όχι ως "Ρε παιδία έτσι δεν είπε στην παρουσίαση ότι θα κάνει;;;;;"

Δυστύχως εδώ δεν θα πω κάτι άλλο, διότι δεν μπόρεσα στις 4 να δω αυτοπροσώπως την παρουσίαση της Sony συνεπώς θα ήμουν άδικος. Από τα video και μόνο, για μένα το Xbox ONE  σαφώς φαίνεται να έχει καλύτερα παιχνίδια από το PS4.

Και τώρα το τελευταίο που θέλω να αναφερθώ:

Φυσικά και είμαι κατά της αγοράς του Xbox ONE προς το παρόν, λόγω του DRM. Από κει και πέρα, απορώ γιατί αναφερόμαστε μόνο στα μισά, απόσα ξέρουμε για αυτή την κονσόλα. Όλοι ξέρουν ότι πρέπει να συνδεθείς online 1 φορά τη μέρα. Συμφωνώ λάθος και μάλιστα καταστροφικό. Κανείς όμως δεν ξέρει ότι αυτό μπορείς να το κάνεις και μέσω κινητού, δηλ. με το 3G της Cosmote ρε αδερφέ!! Επίσης κανείς δεν ξέρει ότι

 • 1)Θα έχετε πρόσβαση στα παιχνίδια σας από οποιοδήποτε Xbox ONE απλά με ένα login
 • 2)Ένα δισκάκι σου θα μπορείς να το χαρίζεις σε ένα φίλο σου χωρίς την ανάμιξη κανενός! Μόνο που θα μπορείς να το κάνεις μόνο 1 φορά για κάθε δισκάκι (άραγε αυτό είναι τόσο χρήσιμο όταν έχεις το ακριβώς από κάτω που κανείς  εκτός από αυτό το portal δεν λέει/είδε/ξέρει/ακούσει/διαβάσει;)
 • 3)Θα έχετε μια κατηγορία family (μέχρι 10 άτομα), με τους οποίους θα μπορείτε να μοιράζεστε όλα σας τα παιχνίδια ανα πάσα στιγμή χωρίς κανένα περιορισμό. Και εδώ καταρρίπτεται το "Εγώ πήγαινα στο φίλο μου με το δισκάκι μου και...". Ναι όντως καταρρίπτεται, αλλά όχι με τον τρόπο που το εννοούν, ότι δηλαδή δεν θα μπορείς να το κάνεις με το Xbox ONE. Θα μπορείς και μάλιστα με καλύτερο τρόπο, αφού και στις 3 το βράδυ θα έχεις πρόσβαση στο..."σπίτι" αυτού του φίλου σου και θα παίζεις όχι μόνο 1, αλλά...όλα τα παιχνίδια του, από οπουδήποτε!
 • 4)Και αυτό που έχει παρεξηγηθεί πλήρως θα το μεταφέρω στα αγγλικά έτσι ακριβώς όπως το λέει η Microsoft
  Trade-in and resell your disc-based games: Today, some gamers choose to sell their old disc-based games back for cash and credit. We designed Xbox One so game publishers can enable you to trade in your games at participating retailers.  Microsoft does not charge a platform fee to retailers, publishers, or consumers for enabling transfer of these games.

Σας θυμίζει τίποτα; Ναι!!! Είναι ακριβώς ότι λέει η Sony, αλλά guess what. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ!

Εν ολίγοις, εγώ ούτε στην Microsoft δουλεύω, ούτε είμαι υπέρ του DRM, ούτε θα πάρω Xbox ONE day one όπως λένε διάφοροι στο ίντερνετ. Μη σας πω ότι γενικά λόγω αυτού δεν θα πάρω γενικά Xbox...Αλλά το ότι υπάρχει αυτό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το PS4 είναι πιο "φιλικό στο χρήστη" ή υπέρ του καταναλωτή ή είναι "τόσο απλό να ανταλλάξεις τα παιχνίδια σου." (Mε την ευκαιρία, τα μικρά γραμματάκια στο 0:12 τα είδε κανείς;) Και το γεγονός ότι η Sony κάθε μέρα έχει και κάτι παραπάνω να πει σε σχέση με την Microsoft η οποία τα έχει όλα γραμμένα να τα διαβάζουμε και να τα βλέπουμε μήπως θα έπρεπε να μας προβληματίσει; Και μη μου πείτε ότι δεν έγραψα αρνητικό για το Xbox ONE, προφανώς και έχει αρκετά, απλά δεν τα γράφω γιατί κατά ένα μυστήριο λόγο, όλοι τα ξέρουν αυτά τα αρνητικά, σε αντίθεση με τα θετικά.

 

league of legends
Ο σωστός Gamer
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Tuesday, 19 January 2021

Captcha Image

Notification