1460233136 1

There was an idea...

Κάπου στο 2008 υπήρξε μια ιδέα, μια ιδέα που θα άλλαζε το κινηματογράφο και την τηλεόραση για πάντα. Η ιδέα ήταν να συγκεντρωθούν οι πιο δυνατοί, η πιο άξιοι και οι πιο ενδιαφέρον χαρακτήρες στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη για να πας προσφέρουν 10 χρόνια απόλαυσης στη μορφή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Τον Aπρίλη κυκλοφορεί το Avengers Infinity War και πολύ πιθανό το Marvel Cinematic Universe να αλλάξει ριζικά, οπότε αποφάσισα να γράψω αυτό το blog-οδηγό-αφιέρωμα-whatever για να παρουσιάσω συνοπτικά κάθε προσθήκη στο MCU από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα που γίνεται 10 χρονών.

SPOILER ALERT συνέχισε να διαβάζεις με δική σου ευθύνη.

Στο πρώτο κομμάτι του αφιερώματος θα ασχοληθώ με τη Φάση 1 των ταινιών.

Iron Man(2008)

b

Hero: Tony Stark aka Iron Man

Vilain: Obadiah Stain aka Iron Monger

Other:Phil Coulson, James Rhodes aka War Machine, Nick Fury(post-credit)

Ιδιοφυΐα , δισεκατομμυριούχος, Playboy και φιλεύσπλαχνος ο Tony Stark είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερη οπλοβιομηχανίας. Ταξιδεύει λοιπόν ως το Αφγανιστάν για να παρουσιάσει το τελευταίο του δημιούργημα και να το πουλήσει στον Αμερικάνικο Στρατό πιστεύοντας πως βάζει και αυτός το λιθαράκι του για το κοινό καλό και την παγκόσμια ειρήνη. Εκεί το απαγάγει μια τρομοκρατική οργάνωση με όνομα "10 δαχτυλίδια". Αυτός έπειτα από επίθεση των απαγωγέων επιβιώνει οριακά χάρη σε ένα γιατρό που του έβαλε στο στήθος μια μπαταρία και λόγω του μαγνητισμού τα θραύσματα μετάλλου που υπάρχουν στο σώμα του δεν φτάνουν στη καρδιά του. Μέσα σε μια σπηλιά φυλακισμένος και ενώ έχει συνειδητοποιήσει πως τα όπλα του καταλήγουν σε τρομοκράτες και προσδίδουν σε  κάθε άλλο παρά την ειρήνη αποφασίζει να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του. Αντί να φτιάξει τον πύραυλο που ήθελαν οι τρομοκράτες, που ήταν και ο λόγος της απαγωγής, δημιουργεί ένα αντιδραστήρα παλλαδίου αντικαθιστά την μπαταρία του και δημιουργεί και μια στολή. Έτσι το σκάει. Επιστρέφει στη χώρα και κλείνει την βιομηχανία όπλων. Αυτό όμως δεν ήρθε και πολύ καλά στο συνεργάτη του Obadiah, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή και πουλούσε συστηματικά όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Αποφασίζει να κλέψει τα σχέδια του Tony και να δημιουργήσει μια νέα πιο δυνατή στολή. Έτσι όλα καταλήγουν στη τελική μάχη μεταξύ του Tony και του Obadiah ή αλλιώς μεταξύ του Iron Man και του Iron Monger. Η ταινία τελειώνει με τον Τony να παραδέχεται δημόσια πως είναι ο Iron Man.

 

The Incredible Hulk(2008)

2

Hero: Bruce Banner aka Hulk
Vilain: Emil Blonski aka Abomination
Other: Tony Stark(post credit)

Αρκετό καιρό μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα ο Bruce Banner ζει μόνος και απομονωμένος, καθώς προσπαθεί να μάθει να ελέγχει τους παλμούς του, το θυμό του και τον άλλον.... Ξέρει ότι από το πείραμα και μετά αφού χτυπήθηκε από ακτινοβολία γάμα όταν οι σφυγμοί του ανεβαίνουν μεταμορφώνεται σε ένα ανεξέλεγκτο και άκρως επιθετικό, πράσινο τέρας γνωστό ως Hulk. Τα πράγματα αλλάζουν όταν μετά από τόσο καιρό ο Αμερικάνικος στρατός τον εντοπίζει και αρχίζει πάλι να τον κυνηγά. Εκείνος ξαναβρίσκει την πρώην κοπέλα του Betty, βοηθό του στο πείραμα και κόρη του στρατηγού που τον κυνηγάει. Ο στρατηγός τότε προσλαμβάνει ένα μεγάλο σε ηλικία στρατιωτικό, τον Blonski, να βρει και να πιάσει τον Banner. Μετά από αρκετό κυνηγητό ο Hulk μαζί με έναν επιστήμονα ακόμα κάνει ένα πείραμα στον εαυτό του με στόχο να καταστρέψει τον Hulk μια και καλή και το πείραμα δείχνει αρχικά να πετυχαίνει, ενώ παράλληλα ο Blonski έχει πάθει εμμονή με τον hulk και με το να αποδείξει πως αν και μεγάλος παραμένει ο καλύτερος στρατιώτης. ο Blonski αφού πιάνει τον Bruce που πλέον δεν έχει τις δυνάμεις του βάζει μέσα του το αίμα του Hulk και μετατρέπεται στον Abomination. Ο Bruce βλέποντας τη πόλη να καταστρέφεται από τον Abomination επιχειρεί να ξαναγίνει Hulk για να τη σώσει κάτι που όντως καταφέρνει. Η ταινία κλείνει με τον στρατηγό Ross απογοητευμένο που απέτυχε πάλι να πιάσει το Hulk. Τότε ο Tony Stark μπαίνει μέσα στο bar και τον προειδοποιεί πως φτιάχνουν ομάδα...

 

Iron Man 2(2010)

3

Hero: Tony Stark aka Iron Man
Vilain: Ivan Vanko aka Whiplash
Other: James Rhodes aka War Machine, Natasha Romanoff aka Black Widow, Phil Coulson, Nick Fury

Κάποιο καιρό αφού ο Tony Stark παραδέχτηκε δημόσια πως είναι ο Iron Man, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο Tony συνειδητοποιεί πως το παλλάδιο σιγά σιγά τον σκοτώνει, ενώ παράλληλα o Ivan Vanko θέλει να τον εκδικηθεί αφού θεωρεί τους Stark υπαίτιους για τη καταστροφή της οικογένειας του. Ο Tony αρνείται να δώσει τη στολή στη κυβέρνηση και αυτό κάνει τον Rhodes να κλέψει μια και να γίνει ο War Machine. Ο Tony αντιμετωπίζει και νικάει τον Ivan και ο δεύτερος μετά την ήττα αρχίζει να συνεργάζεται με έναν έμπορο όπλων ανταγωνιστή του Tony. O Τony προσλαμβάνει σαν βοηθό του τη Natasha η οποία αποδεικνύεται πράκτορας της Ασπίδας και βοηθός του Nick Fury, που βάζει περιοριστικά μέτρα στο Tony. Εκείνος με τη βοήθεια κάποιων βίντεο που είχε αφήσει ο πατέρας του δημιουργεί ένα πιο δυνατό και χωρίς βλαβερές επιπτώσεις υποκατάστατο του παλλαδίου στοιχείο και στο τέλος νικάει τον Ivan.

 

Thor(2011)

4

Hero:Thor Odinson
Vilain:Loki Laufyson
Other:Odin Borson, Laufy, Phil Coulson, Lady Sif, Ηeimdall, Volstagg, Hogun, Fandral, Clint Barton aka Hawkeye, Nick Fury(post credit)

O Thor είναι ο γιος του Odin του πατέρα όλων των θεών και είναι έτοιμος να στέφει βασιλιάς του Asgard, αλλά κάτι τον εμποδίζει. Κάποιοι παγωμένοι γίγαντες εισβάλλουν στο Asgard και παρόλο που εξουδετερώνονται εύκολα αυτό αρκούσε για να αναβληθεί η στέψη. Τότε ο πολεμοχαρής Thor μαζί με τον αδερφό το Loki και 4 φίλους πολεμιστές αποφασίζει να πάει μόνος του στη χώρα των παγωμένων γιγάντων και να ζητήσουν εξηγήσεις. Εκεί γίνεται μια μεγάλη μάχη που διακόπτεται από τον Odin που προτείνει νέα συνθήκη ειρήνης στο Laufy το βασιλιά των γιγάντων. Τότε ο Odin εξορίζει το Thor στη Γη σαν τιμωρία για τις πράξεις του, του αφαιρεί της δυνάμεις και ρίχνει στη Γη και το σφυρί του το Mjolnir και βάζει όρο πως όποιος αξίζει θα πάρει το σφυρί και τις δυνάμεις του Thor. Καθώς ο Thor είναι στη Γη και καταλαβαίνει πως δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το σφυρί του ο αδερφός του ο Loki στο Asgard ξεκινάει το υποχθόνιο σχέδιο του, αφού μαθαίνει πως είναι θετός και ο αληθινός του πατέρας είναι ο Laufy. O Odin πέφτει σε κόμμα, και ο Loki συνεργάζεται με του παγωμένους γίγαντες και τους βάζει στο δωμάτιο του Odin για να τον σκοτώσουν, αλλά τους προδίδει και σώνει τον Odin, ώστε να έχει δικαιολογία να εισβάλλει στου γίγαντες αλλά και να θεωρείτε ήρωας και άξιος του θρόνου ενώ έχει ήδη προσπαθήσει να εμπoδίσει το Thor να επιστρέψει. Ο Τhor όμως στη Γη θυσιάζεται για να σώσει τους ανθρώπους από τον Destroyer που είχε στείλει ο Loki για να τον σκοτώσει και κρίνεται άξιος οπότε επανέρχονται οι δυνάμεις του και επιστρέφει στο Asgard. Εκεί νικάει το Loki και σταματάει το σχέδιο του που θα κατέστρεφε τη χώρα των γιγάντων με τίμημα όμως να καταστραφεί ο μόνος δρόμος προς τη Γη και να χάσει κάθε επαφή με τους Γήινους φίλους του και τη γυναίκα που αγάπησε τη Jane Foster καθώς και να χαθεί ο αδερφός του.

 

Captain America: The First Avenger(2011)

5

Hero: Steve Rogers aka Captain America
Vilain: Johan Schmidt aka Red Skull
Other: James Buchanan (Bucky) Barnes aka Winter Soldier, Peggy Carter, Nick Fury

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο Steve επιθυμεί όσο τίποτα να πολεμήσει και να βοηθήσει τη χώρα ενάντια στους Ναζί, κανένα τάγμα όμως δεν τον δέχεται μιας και είναι υπερβολικά μικροκαμωμένος και αδύναμος. Τότε μπαίνει εθελοντικά σε ένα πείραμα δημιουργίας υπερστρατιωτών και μετατρέπεται στον Captain America. Παρά την αρχική αμφισβήτηση ως προς το πρόσωπό του ο Captain πηγαίνει στα μέτωπα και πολεμάει και τα κατορθώματα του γίνονται ξακουστά. Μέσα σε όλα αυτα πεθαίνει ο αγαπημένος του φίλος Bucky. O μεγάλος εχθρός που έχει να αντιμετωπίσει είναι ο Red Skull Αρχηγός μιας ναζιστικής οργάνωσης της Ύδρας που στόχο έχει τη παγκόσμια κυριαρχία. Η Ύδρα αντλεί δύναμη από το τεσσεράκτιο ένα κειμήλιο που είχε δοθεί στη Γη από τον Odin ( και το ένα από τα Infinity Gems, συγκεκριμένα το Space Gem). Ο Captain μάχεται με τον Red Skull και ο δεύτερος χάνεται μέσα σε άλλες διαστάσεις αφού ακούμπησε το τεσσεράκτιο. Ο Captain τότε θυσιάζεται και ρίχνεται μαζί με το αεροπλάνο που κουβαλούσε βόμβες της Ύδρας στη θάλασσα για να μην πεθάνει κανείς άλλος. Η ταινία τελειώνει με τον Cap να ξυπνάει στο τώρα και το Fury να του λέει πως ήταν παγωμένος για 70 χρόνια.

 

The Avengers(2012)

6

Heroes: Tony Stark aka Iron Man, Steve Rogers aka Captain America, Thor Odinson, Bruce Banner aka Hulk, Natsha Romanoff aka Black Widow, Clint Barton aka Hawkeye
Vilain: Loki Laufyson
Other: Nick Fury, Phil Coulson, Maria Hill, Thanos (post credit)

Η Ασπίδα κάνει πειράματα πάνω στο τεσσεράκτιο, εκεί έρχεται ο Λόκι ο οποίος έχει ζήσει και έχει πάρει στρατό και ένα σκήπτρο που ελέγχει το μυαλό των ανθρώπων από κάποιο μυστηριώδες χαρακτήρα. Αφού καταστρέφει τη βάση της Ασπίδας και υπνωτίζει τον Hawkeye το σκάει. Έτσι ο Fury καταλαβαίνει πως μόνο το πρωτόκολλο των Εκδικητών μπορεί πλέον να σώσει τον κόσμο. έτσι συγκεντρώνουν τον Iron Man, τον Captain America, τη Black Widow και τον Hulk για να βοηθήσουν να βρουν το Loki. Καταφέρνουν να τον βρουν και να τον πιάσουν, αλλά καθώς επιστρέφουν τους επιτίθεται ο Thor ο οποίος ήρθε από το Asgard για να σταματήσει το Loki. Από παρεξήγηση όμως αρχίζει να παλεύει με τον Iron Man, και παράλληλα ο Loki δεν το σκάει ενώ μπορεί. Αφού αποφασίζουν να συνεργαστούν επιστρέφουν στην Ασπίδα και συγκεκριμένα στο ιπτάμενο αεροπλανοφόρο της. Εκεί προσπαθούν να αποφασίσουν τι θα κάνουν και να καταλάβουν πιο είναι το σχέδιο του Loki. Μετά τους επιτίθεται ο Hawkeye με τους υπόλοιπους υπνωτισμένους ανθρώπους και ο Hulk εμφανίζεται και αρχίζει να καταστρέφει το σκάφος, το οποίο ήταν το σχέδιο του Loki εξαρχής (να πιαστεί και να επηρεάσει τον Bruce με το σκήπτρο). ο Loki το σκάει και οι εκδικητές μένουν αποδεκατισμένοι, το σκάφος κατεστραμμένο και ο Phil Coulson νεκρός. O Hawkeye πλέον είναι ελεύθερος από το έλεγχο του Loki μετά από τη μάχη του με τη Black Widow. Μετά την "ομιλία" του Fury πλέον οι Εκδικητές συσπειρωμένοι πηγαίνουν στη Νέα Υόρκη για τη τελευταία μάχη ενάντια στο στρατό των εξωγήινων Chitauri που κάλεσε από κάποια άλλη μεριά του σύμπαντος ο Loki χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του τεσσερακτίου. Καθώς η μάχη είναι σφοδρή το συμβούλιο Παγκόσμιας Ασφάλειας αποφασίζει να ρίξει πυρηνικά στη Νέα Υόρκη και να καταστρέψει όλους τους εξωγήινους μαζί όμως και τους απλούς ανθρώπους ως παράπλευρες απώλειες. Ο Tony ωστόσο έχει άλλη γνώμη πετώντας με τη στολή του καταφέρνει να στείλει τα πυρηνικά μέσα από την πύλη που ερχόντουσαν οι εξωγήινοι και την ίδια στιγμή η Black Widow καταφέρνει να κλείσει την πύλη χρησιμοποιώντας το σκήπτρο του Loki, οπότε δεν καταστράφηκε η πόλη μα ο κόσμος των Chitauri. Στο τέλος της ταινία μαθαίνουμε ποιος είναι αυτός που έδωσε το σκήπτρο και το στρατό στο Loki και δεν είναι άλλος από το Thanos, που είναι γνωστός ως ο Τρελός Τιτάνας.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες με τη σύγκριση των χαρακτήρων από τα comics και τις ταινίες.

Iron Man

1a

 

Captain America

2a

 

Thor

3a

 

Hulk

4a

 

Black Widow

5a

 

Hawkeye

6a

 

 

 Nick Fury

7

 

Phil Coulson

8

 

Heimdall

18

 

 War Machine

19

 

Maria Hill

10

 

 Odin

14

 

Lady Sif

15

 

Warriors Three

16

 

Peggy Carter

21

 

Loki

9

 

Iron Monger

11

 

Abomination

12

 

Whiplash

13

 

Laufy

17

 

 Red Skull

20

 

 

Τον επόμενο μήνα το αφιέρωμα συνεχίζεται με τη Φάση 2 του MCU, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει και το αφιέρωμα στη φάση 2 σε αυτό το link και ...
The truth is I'm Iron Man....

klr2isem7hjsxr0w0ih7