GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Έκλεισε το κανάλι του στο youtube ο Βασίλης....

Θα ήθελα να εκφράσω την συγγνώμη μου εάν η ανάρτηση  θεωρηθεί spam ή διαφήμιση σε περίπτωση που θεωρηθεί δε θα είχα πρόβλημα να αφαιρεθεί.

Σε αυτή την ανάρτηση δε θα ήθελα να αναφέρω ούτε σε παιχνίδι αλλά ούτσε σε καταστάσεις αλλά για το ξαφνικό κλείσιμο του καναλιού στο yotutube Superetroid. Παρακάτω θα δείτε το επεισόδιο του game maniacs με το Βασίλη (τον δημιουργό του Superetroid)

 

Δυστυχώς η ελληνική youtube σκηνή  έχει γεμίσει με μικρά παιδάκια ή ακόμα και κάποιους  μεγαλύτερους οι οποίοι παίζουν παιχνίδια minecraft ή άλλους οι οποίοι παίζουν 3-6  παιχνίδια το χρόνο και απλά τους βλέπουμε να παίζουνε χωρίς τίποτα παραπάνω. Ο Βασίλης έβαλε τον εαυτό του μέσα στο youtube και σε αντίθεση με τους άλλους φαινόταν ότι αγαπούσε αυτό που έκανε. Αν και δεν έβλεπα στα παιχνίδια που έπαιζε μου άρεσαν κάποια video (π.χ. όταν μας παρουσιάζε την συλλογή του με τα χειριστήρια) και διάφορες απόψεις του σχετικά με τα παιχνίδια. Το καλύτερο στο Βασίλη ήταν ότι έλεγε την άποψη του και αυτό πιστεύω ότι ήταν η αιτία που τον αγάπησε ο κόσμος αν και δε συμφωνούσαν όλοι από τηνάποψη του.

Δυστυχώς αυτή την βδομάδα  εξαιτίας διάφορων γεγονότων αποφάσισε να κλείσει το κανάλι του. Εύχομαι να ξανανοίξει το κανάλι του και ας μην είναι τόσο ενεργός γιατί έχει πολλά να προσφέρει ακόμα.

 

 

 

Continue reading
Recent Comments
jimerebus
Συμφωνω απόλυτα.. Ως "fan" του Βασίλη δεν μπορείς να με βρεις πιο σύμφωνο...
Wednesday, 18 November 2015 19:26
Asxetoss
Ήμουν απο αυτούς που γούσταραν να ακούνε τον Βασίλη να μιλάει ,όπως μόνο αυτός ήξερε στην κάμερα για κάποια παιχνίδια και για νέα ... Read More
Wednesday, 18 November 2015 22:59
LimeBone
Ο Βασίλης είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Πριν ξεκινήσω ως συντάκτης στο GameWorld.gr είχαμε συνεργαστεί στην ιστοσελίδα που είχε επιχ... Read More
Thursday, 19 November 2015 11:34
2765 Hits
6 Comments

Οι εφηβοι Έλληνες youtubers βλάπτουν σοβαρά τους νέους ή μήπως όχι ;

Το τελευταίο χρόνο άρχισα να βλέπω αρκετά βιντεάκια gaming στο youtube αλλά και στο twitch μπορώ να πω πως είναι ένας ωραίος τρόπος για τις εταιρίες να διαφημίζουν τα παιχνίδια τους αλλά και τα προιόντα και πιστεύω πως το άμεσο μέλλον ο youtuber θα είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα.

 

Σε αυτή την ανάρτηση δε θα ήθελα να σχολιάσω την διαδικασία του youtube αλλά τους youtubers και ειδικά μια κατηγορία από αυτούς, τους Έλληνες εφήβους που πάνε Λυκείο και αντί να διαβάσουν τα μαθήματα τους κάθονται και ασχολούνται με το youtube. Επειδή γράφω στο gameworld και δε ξέρω αν οι administrator θα ήθελαν να αναφερθώ με ονόματα (για λόγους διαφήμισης) δε θα αναφερθώ σε ονόματα αλλά θα περιγράψω την κατάσταση.

Θα αναφερθώ σε δύο περιπτώσεις, έχουμε μία περίπτωση διάσημου Έλληνα εφήβου youtuber που φέτος έδινε πανελλαδικές. Το παιδί μείωσε τα βίντεο του αλλά εμφανιζόταν στο twitch σε βίντεο άλλων φίλων του youtubers. Mάλιστα στις παραμονές των εξετάσεων έπαιζε με τις ώρες παιχνιδια. Το παιδί όπως ήταν φυσικό δεν έγραψε καλά στις πανελλήνιες δεν ανακοίνωσε την βαθμολογία του γιατί όπως λέει δεν τον αντιπροσωπεύει και θα συνεχίσει τις σπουδές του σε μια ιδιωτική σχολή μαζί με έναν άλλο φίλο του youtuber.

H δεύτερη περίπτωση είναι ένα άλλο παίδι το οποίο τώρα θα πάει Γ Λυκείου και ανακοίνωσε πως θα πάει κατευθείαν σε ιδιωτική σχολή και θα δώσει πανελλήνιες με δίμηνο διάβαμα.μήπως καταφέρει κάτι Μάλιστα το καλοκαίρι ξοδεψε το χρονο σε διάφορα events.... , μάλιστα οπως φαίνεται το παιδί δεν ασχολείτια καθόλου με το διαβασμα. Καλώς ή κακώς αυτά τα παιδιά λειτουργούν ως πρότυπα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού. Τα συγκεκριμένα παιδιά εξαιτίας του youtube έχουν αναπτύξει ενα σωρό δεξιότητες (έχουν επίσης ψωνιστεί σε υπέρτατο βαθμό) παρόλα αυτά δε προσπαθούν να περάσουν σε μια σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ αλλά προτιμούν την εύκολη λύση και να μπουν  σε μια ιδιωτική σχολή (που προσωπικά πιστεύω ότι στις περισσότερες απλά κοροιδεύουν τα παιδιά που φοιτούν εκεί).

Στις πανεπιστημιακές σχολές πληροφορικής, ΜΜΕ ... θα περάσουν πολλές φορές παιδιά που το μόνο που ξέρουν από pc είναι να μπαίνουν στο facebook και μένουν απέξω παιδιά όπως οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις που απλά βαριόντουσαν να αφήσουν το gaming για 1 χρόνο να κάτσουν να διαβάσουν. Κακά τα ψέματα το να περάσεις στις μέρες μας σε μια πανεπιτημιακή σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ είναι πολύ εύκολο ακόμα και για μαθητή που δεν είχε σωστές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια (αυτό δεν ίσχυε παλιότερα). Παρόλα αυτά τα παιδιά στις μέρες μας βαριούνται να προσπαθήσουν και αντι για αυτού είτε παίζουν games (όλη την ημέρα) είτε βγαίνουν στα club και στα cafe.

Continue reading
Recent Comments
tonyler
Δε νομιζω να βλαπτουν κανεναν....Αν κανεις ειναι τοσο αφελης ωστε να εχει προτυπο καποιον που απλα παιζει παιχνιδια,τοτε λογικο ει... Read More
Tuesday, 08 September 2015 01:27
tsakos
Τα παιδιά αυτά είναι ανώριμα και ξαφνικά μέσα σε 2 χρόνια αποκτούν μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Αυτό σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθησ... Read More
Tuesday, 08 September 2015 13:54
TheRedWood
Δε νομίζω ότι φταίει το youtube ή το gaming στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά τα ίδια τα παιδιά. Αν δεν ήταν το youtube/gamign θα ή... Read More
Monday, 21 September 2015 20:21
2809 Hits
4 Comments

Pro evolution 2016 demo (Ps3)

 

Τι καλύτερο από μια καλοκαιρίνη μέρα του Αυγούστου στο εξοχικό για ένα gamer από το  να πάει θάλασσα (εεε να παίξει pro evolution 2016). To demo το παιξαμε σε ένα Ps3 από τα πρώτα που κυκλοφορήσανε στην μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού μα. Δυστυχώς η τηλεόραση είναι παλαιού τύπου  παρόλα αυτά είναι μεγάλη και κάνει την δουλειά της.

Σε σύγκριση με το fifa 2015 που παίζαμε πριν τα γραφικά ήταν αρκετά θολά και η κίνηση σπασματική. Ίσως να φταίει μια ρύθμιση από το ps3 παρόλα αυτά το fifa έτρεχε καλά οπότε αυτό δε θα έπρεπε να το κάνει. Οι τερματοφύλακες συμπεριφέρονται πιο φυσικά από το fifa και η μπάλα δε κολλάει στους παίχτες (πράγμα γνωστο από την σύγκριση fifa 2015-pro evolution 2015). Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι δε μου άφησε καλή εμπειρία gaming αλλά για αυτό μάλλον δε φταίει το pro 2016 αλλά το ότι πρέπει να αλλάξω σύντομα τηλεόραση και να πάρω κονσόλα νέα γενιάς. Τo ps3 και η sony trinitron έχουν πια παλιώσει.

Continue reading
931 Hits
0 Comments

To χαμένο game boy

To χαμένο game boy

Σήμερα θα σας πω μια ιστορία, πριν πολλά πολλά χρόνια όπως όλοι οι μεγάλοι κακοί άνθρωποι ήμουν και εγώ ένα αγαθό και καλό παιδάκι. Όπως όλα τα παιδάκια εκείνη την εποχη μου άρεσαν τα ηλεκτρονικά έπαιζα με ένα σωρό ηλεκτρονικά που συνήθως τα βαριόμουνα γιατί ήταν μονότονα.

Ξαφνικά η μαμά μου για τα γενέθλια μου αγόρασε ως δώρο ένα ωραίο άσπρo πραγματάκι, με δύο μωβ πλήκτρα και μια μεγάλη οθόνη που το λέγανε game boy. Κλαιγόμουνα μήνες για να μου το αγοράσει και επιτέλους μου το πήρε. Θυμάμαι ακόμα το κουτί και τo βίαιο unboxing που του έκανα. Δυστυχώς είχε μέσα το tetris μια χαζομάρα παιχνίδι που το έπαιζα ήδη στο ηλεκτρονικό που πήρα από το πανηγύρι (μπορεί να ήταν και το dr mario δε θυμάμαι). Τον επόμενο μήνα πήρα super mario bros 2, το wario land 3, το kibry, ένα ποδοσφαιράκι, το tiny toons, ένα παιχνίδι formula. Είχα πάρει και την κάμερα game boy μια κόκκινη που έμπαινε στην θέση της κασέτας. Το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν το donkey kong country 3 το οποίο ήταν κίτρινη η κασέτα του και όχι γκρι όπως ολες οι άλλες.

Με το gameboy πέρασα πολλά χρόνια δε με νοιαζε που δεν είχε φωτιζόμενη οθόνη που είχαν τα νέα game boy των άλλων παιδιών ούτε χρώματα στην οθόνη που έιχαν τα νέα game boy color των άλλων το δικό μου ήταν το καλύτερο γιατί ήταν απλά δικό μου. Δυστυχώς πέρασε ο καιρός και ήρθε ο καιρός να διαβάσουμε για πανελλήνιες τότε δίναμε και στην Β Λυκείου και ως φυτό έπρεπε να διαβάζω και να μη παίζω με τα αγαπημένα μου παιχνίδια.

Μετά από δύο χρόνια που ξέχασα τι θα πει gaming έπρεπε να φύγω από το πατρικό μου για να πάω να σπουδάσω. Έπρεπε να διαλέξω μαζί μου τι θα πάρω στο μικρό σακουαγιάζ. Πηρα ρούχα, ένα αρκουδάκι (Πήκο το λέω) και δυστυχώς δε πήρα το game boy διότι το θεώρησα ξεπερασμένο (είχα σκοπό να πάρω το advance τι να το κάνω το παλιό). Δυστυχώς ή μάνα μου ως καλή νοικοκυρα πήρε όλους τους μπουλούκους μου όλα επιτραπέζια (μεταξύ αυτών η σταφυλοπαγίδα, ποντικοπαγίδα, splash...) και τα έδωσε στα φτωχά παιδιά όπως μου είπε....


Δυστυχώς μαζί με αυτά έδωσε και το game boy μαζί με όλες τις κασέτες. Ο κόσμος μου είχε καταστραφεί όλη η παιδική μου ηλικία έφυγε η ζωή μου δεν είχε νόημα αφού την πήρε τα φτωχά παιδάκια. Αυτό το blog ίσως να μη το γραφα αν δεν έβλεπα τις παρουσιάσεις των συντάκτων να παρουσιάζουν τις κονσόλες τις παιδικής τους ηλικίας και να αναρρωτιέμαι πως εγώ δεν έχω τίποτα να παρουσιάσω το game boy μου και οι κασέτες του είναι πλεον μόνο στο μυαλό μου. Δεν είχα άλλη κοσνόλα μόνο ένα pc.

Θέλω το game boy μου!!!!

Continue reading
Recent Comments
tonyler
Στειλε μηνυμα στο Παμε Πακετο μπας και το βρουνε.
Monday, 10 August 2015 20:03
tsakos
Δε χρειάζεται πρέπει να με έχει ξεχάσει και να μη θυμάται ούτε το όνομα μου πλέον. Εύχομαι να είναι καλά και να μη το έχουν πετά... Read More
Tuesday, 11 August 2015 23:14
hercmour
Αδερφέ να ξέρεις σε νιώθω απόλυτα...Να ξερεις ομως υπάρχουν και πολύ χειρότερα...Η μανα μου εδωσε game boy, game boy color, game b... Read More
Wednesday, 12 August 2015 01:09
1012 Hits
4 Comments

Γιατι δε παίζω πια games

Γιατι δε παίζω πια games

Αν μου έλεγαν   να περιγράψω τον εαυτό μου ως gamer εγώ θα του απαντούσα πως είμαι ένας gamer ο οποίος δε παίζει παιχνίδια.  Ο λόγος δεν είναι ότι μεγάλωσα αλλά πιστεύω είναι πως τα παιχνίδια άλλαξαν νοοτροπία και φιλοσοφία με αποτέλεσμα να τα βαρεθώ και να μην ασχολούμαι άλλο με αυτά.

Παρακάτω θα αναλύσω τους λόγους που πιστεύω πως με οδήγησαν στο να μη παίζω games.

1) Τα παιχνίδια έχουν γίνει πανάκριβα, τόσο πανάκριβα που αποτρέπουν κάποιον να ασχοληθεί με αυτά. Παίρνω την κονσόλα μετά από αυτή πρέπει να δίνω μια περουσιία για το κάθε παιχνίδι, όταν παλιότερα με ένα gameboy και με μικρά ποσά για κάθε παιχνίδι ζούσες χρόνια ολόκληρα. Τo n64 έκανε μόλις 120 ευρώ

2) Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρωτοτυπία. Παλιά βλέπαμε πρωτότυπα παιχνίδια και κολλούσαμε (worms, lemmings). Σήμερα πολλά από αυτά τα παιχνίδια επανακυκλοφορούν σε νέες εκδόσεις χωρίς ουσιαστικα καμία εξέλιξη. Από την άλλη δε βγαίξνει τίποτα το πρωτότυπο αλλά επανακυκλοφορούν πάντα οι ίδιες συνταγές.

3) Τα παιχνίδια έχουν γίνει πολύ πολύπλοκα. Το πρώτο gameboy είχε μόλις δύο πλήκτρα και ασπόμαυρα γραφικά παρόλα πολλά παιχνίδια του αντέχανε στο χρόνο και δε τα τερματίζαμε μόνο μία αλλά πολλές φορές. Σε υπολογιση τo fifa 96-99 ειχαν μόλις 4 πλήκτρα (με εξαίρεση το 97 που είχε θέατροήταν το E), το μάθαινες αμέσως και έπαιζες με τις ώρες. Τα νεότερα fifa για να μάθεις να παίζεις καλά απαιτεί αρκετό χρόνο που πολλοί δε μπορούνε να διαθέσουμε.

4) Παλιά ειχαμε φοβερή εξέλιξη χρόνο με το χρόνο σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάθε need for speed, fifa, test drive βλέπαμε κάτι εντελώς νέο. Πλέον η ποιότητα των γραφικών και του game play έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δε βλέπουμε καμία ουσιαστική αλλάγη στα παιχνίδια sequel.

5) Πλέον να φτιάξεις παιχνίδια είναι κάτι πολύ εύκολο και μαθαίνεται σε σχολές αλλά και προσωπικά. Αυτό από την μία είναι καλό αφού δίνεται δυνατότητα σε απλό κόσμο να φτιάξει παιχνίδια αλλά από την άλλη παρουσιάζονται παιχνίδια σαβούρες που μεν υπήρχαν και παλιά αλλά η κατάσταση στις μέρες μας έχει παραγίνει. Το κακό είναι ότι αυτή την συνταγή του εύκολου κέρδους μεταξύ σαβούρων το ακολουθούν και εγάλες εταιρίες.

6) Έχει χαθεί η έννοια της παρέας. Παλιά μαζευόμασταν με παίζαμε διπλά, τριπλά, τετραπλά στην ίδια κονσόλα ή υπολογιστή πλέον η παρέα έγινε εικονική και όλα γίνονται δίκτυο αλλά δε έχει πλέον πλάκα όπως παλιά. Tο διπλό του nfs 2 είχε τόσο πλάκα που έπαιζες ξανά και ξανά με την παρέα και δε βαριόσουνα. Το bomberman, το Mircomachines και ένα σωρό παιχνίδια ήταν φτιαγμένα για να παίζεις με τους φίλους σου.7) Παλιά όταν κολλούσες σε ένα παιχνίδι adventure έψαχνες ώρες ολόκληρες να βρεις την λύση πλέον όταν κολλήσεις αρκεί να κοιτάξεις στο youtube και θα βρεις αμέσως την λύση. Το ξέρω πως αν δε θέλεις δε το κοιτάς αλλά αναγκάζεσαι. Παλιά όταν κολλούσες σε adventure η μοναδική λύση ήταν να στείλεις γραμμά σε στο Pc master και να σου δώσει την λύση ο Tσουρινάκης όμως μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος του περιοδικού είχες βρει την λύση.8) Τα γραφικά παλιά ήταν σχεδιασμενα με το χέρι. Μπορεί τα σημερινά να είναι σχεδόν αλληθοφανή αλλά τα παλιά ήτα πολύ πιο μαγικά.

9) Οι διάλογοι στα παλιά παιχνιδια ειχαν μεγαλύτερη πλάκα. π.χ. Μonkey Island


 

 

 

Continue reading
Recent Comments
lucinos
δεν απέχω πολύ από αυτά που λες και σε καταλαβαίνω. Αλλά προσωπικά βλέπω μια αναγέννηση στα indie που αξίζει το ψάξιμο.
Wednesday, 05 August 2015 23:57
tsakos
Συμφωνώ με την ανάπτυξη των indie game. Θεωρώ ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της διάθεσης μηχανών γραφικών/παιχνιδιών (π.χ. unity) στο ... Read More
Thursday, 06 August 2015 10:58
lucinos
οι μηχανές όπως η unity που είναι πια διαθέσιμες στο ευρύ κοινό είναι μονάχα η κορυφή τού παγόβουνου. Είναι σημαντικό στοιχείο αλλ... Read More
Friday, 07 August 2015 12:43
823 Hits
8 Comments
Notification