GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Το μεγάλο φιάσκο των used games

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η ζήτηση μεταχειρισμένων παιχνιδιών λόγο της καλύτερης τιμής τους έχει φέρει μια μεγάλη μερίδα gamers προς αυτό το στρατόπεδο. Όλοι μας πάνω κάτω έχουμε αγοράσει από ένα amazon ή ένα Ebay ή άλλα μη δημοφιλή site ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ασφαλώς αυτή η τάση έφερε και πολλά κατάστημα να κάνουν αυτή την δουλεία με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Ο μεγάλος λόγος που ανθίζουν τα used games δεν είναι άλλος από τις τιμές των games που ανέρχονται από 45 ευρώ μέχρι και 70 με μέση τιμή 50 με 60 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί gamers να περιμένουν τις εκπτώσεις για να πάρουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια ή την πώληση τους σε κάποιο forum ή  στα αντίστοιχα προαναφερθέντα site ή καταστήματα.     

Κάποιος θα με ρωτήσει είναι κακό; Και όχι βέβαια. Άλλωστε αυτό συμβαίνει σε πολλά αγαθά και γιατί να είναι κατακριτέο κάποιος να πουλά και κάποιος να αγοράζει. Το μόνο θέμα που θίγω είναι πως βλέπω, τουλάχιστον εγώ θα πω, για τα καταστήματα της χώρας μου, και αναφέρομαι σε 2 με 3 μεγάλα καταστήματα που έχουν πλουτίσει κάνοντας αυτή την δουλεία παίρνοντας τα παιχνίδια σε εξευτελιστικές τιμές πουλώντας τα στην διπλάσια και ίσως και περισσότερο. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως οι πωλήσεις used games πρέπει να είναι κατά μέσο όρο μεγαλύτερες από τα αυθεντικά.

Το να αγοράσεις ένα παιχνίδι 60 ευρώ ή το να σου κάνουν δώρο ένα παιχνίδι 60 ευρώ κλειστό, το οποίοι είτε έπαιξες πιστεύοντας πως θα σου αρέσει ή τερμάτισες πολύ γρήγορα ή στην τελική είπες δεν το θέλω. Έτσι μια μέρα μπήκες σε ένα τέτοιο κατάστημα και σου είπαν στο παίρνουμε 20 ευρώ αν είσαι τυχερός. Ξέρω τι σκέφτηκες!! Αλλά μετά λες ας πάρω τα 20 και πάω σε ένα eBay κάτι καλύτερο θα βρω εκεί. Η χαρά όμως σταματά εδώ όταν ο υπάλληλος σου λέει, ξέρετε δεν δίνουμε μετρητά παρά μόνο έκπτωση αν κάτι αγοράσετε από εμάς.

Κάποιοι θα το έδιναν και θα έβαζαν και κάποια λεφτά επιπλέων να αγοράσουν κάτι άλλο, κάποιοι σαν εμένα θα έβαζαν αγγελία σε ένα forum. Το θέμα δεν είναι μόνο το γιατί  το παίρνεις τόσο φτηνά αλλά γιατί πρέπει να το πουλήσεις στον πάγκο σου διπλάσια. Επίσης αν κάποιος φέρει 2 παιχνίδια μεγάλης εκτιμώμενης αξίας κάπου στα 40 ευρώ εφαρμόζετε και η άλλη πολιτική «όριο έκπτωσης στα 35 ευρώ». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πέρα της χρηματικής υποτίμησης του παιχνιδιού κάπου στο 60%, ή «σκοτώνω» τα 5 ευρώ και δίνω άλλα 25 και παίρνω ένα αυθεντικό game ή με εξαναγκάζουν να αγοράσω και δεύτερο.

Η προσωπική μου άποψη είναι να ψάχνουμε σε forum είτε θέλοντας να αγοράσουμε είτε να πουλήσουμε, γιατί βγαίνουνε κερδισμένοι και ο αγοραστής και ο πωλητής. Να αγοράζουμε όσοι έχουμε μια πιστωτική ή paypal από κάποια μεγάλα sites ώστε να μπορούμε να κρίνουμε  που θα δώσουμε χρήματα και γιατί. Τέλος οι επιχειρήσεις πάντα αυτό έχουν ως στόχο το κέρδος, δεν το κατακρίνω, αλλά δεν πάει να πει πως το δέχομαι!!!!

Continue reading
707 Hits
0 Comments

Rayman Legends Wii U Part 1 Καινοτομίες

Στις 28 Αυγούστου 2013 κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο Rayman Legends ως συνέχεια του Rayman origins, με ασφαλώς βελτιωμένα γραφικά, πίστες έργα τέχνης και με εμφανές το αρχαίο ελληνικό στοιχείο μέσα από τους κεραυνούς του Δία και τις πάμπολλες εθιστικές πίστες.

Πρώτα από όλα οι 40 ανασκευασμένες πίστες του Rayman origins. Οι πίστες ασφαλώς μειώθηκαν σε δυσκολία αλλά κατά την γνώμη μου είναι προτιμότερο για να μπορεί να το τερματίσει ο μέσος παίχτης κάτι που στο origins ήταν αρκετά δύσκολο. Μία από τις επιλογές του origins που αφαιρέθηκε είναι το time attack φέρνοντας τις πίστες πιο κοντά στο Legends.

Δεύτερον, η υπόθεση lums. Ο χρήστης παίζοντας το campain έχει την δυνατότητα να κερδίσει Lums με την ολοκλήρωση των πιστών καθώς και αν σε κάθε πίστα ολοκληρώσει 450 ή και λιγότερα lums κερδίσει tickets που ξύνει και μπορεί να πάρει lums, teensies καθώς και κάποια μικρά ζωύφια που "γεννούν" lums καθημερινά.

 

Ένα άλλο διασκεδαστικό mode είναι το Football. Από τους αμέτρητους ήρωες που έχεις να ξεκλειδώσεις στο φετινό Rayman μπορείς με έναν φίλο σου να αφήσεις για λίγο το Pro  ή το FIFA και να "πλακωθείς στο ξύλο" για την "Μπάλα" με την μπάλα να παίρνει φωτιά σε έναν άκρως ξέφρενο αγώνα!!

 

Τέλος για αυτό το Blog η Ubisoft πέρα των challenges με σκοπό την συλλογή τροπαίων έχει βάλει σαν επιλογή στο campain πέρα των κλασσικών κόσμων και mini challeges χωρίς τρόπαια με την ολοκλήρωση μιας πίστας σε 40" , 50", 60", με τους χρόνους του κάθε παίχτη να εμφανίζεται στην παγκόσμια κατάταξη.

Link με τα παλαιότερα blogs μου Περί Rayman Legends:

http://www.gameworld.gr/community/blogs/rayman-legends-wii-u-mystika-gia-arxarious-part-1.html

http://www.gameworld.gr/community/blogs/rayman-legends-wii-u-mystika-gia-arxarious-part-2.html

http://www.gameworld.gr/community/blogs/rayman-legends-wii-u-mystika-gia-arxarious-part-3.html

Continue reading
642 Hits
0 Comments

Rayman Legends Μυστικά για Αρχάριους Part 3

Η σημερινή θεματολογία του Rayman Legends για το Xbox One είναι κόλπα και τεχνικές στα online challenges και οι πίστες. Ξεκινώντας ένα challenge τα βασικά κουμπιά είναι το πάνω κάτω μπρος και πίσω, το A (άλμα), το X (για να χτυπάς), και το RT (για να τρέχεις).

Τις περισσότερες φορές αυτά σου εξασφαλίζουν στις περισσότερες πίστες το αργυρό και το ασημένιο και πολύ σπάνια το χρυσό. Ο λόγος είναι πως στο παιχνίδι υπάρχουν πολλά μυστικά για βελτίωση χρόνου και απόδοσης με αρκετή προπόνηση και υπομονή.

Τι είναι τα Lums: Είναι κάτι χαμογελαστά ζουζουνάκια.

 


Όταν τα μαζεύεις και είναι κίτρινα, το κάθε Lum υπολογίζεται ως ένας πόντος. όταν κοκκινίζουν για δύο πόντους. Τα Lums όταν είναι κόκκινα πρέπει να τα μαζεύεις με την σειρά της διάταξης τους. Αυτό γιατί αν παρακάμψεις στο μάζεμα ένα τότε η σειρά των υπολοίπων θα κιτρινίσει και θα χάσεις πολλούς πόντους. Σε πολλές πίστες σκοπός είναι να μαζέψεις 150 ή 200 ή 300 Lums στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, άρα τα λάθη δεν συγχωρούνται. (Στο   Rayman Legends του Xbox One τα Lums είναι μοβ)    

Πρώτα από όλα: το A (άλμα), το πόσο μεγάλο άλμα θα κάνεις εξαρτάται με το πόσο θα το πατήσεις. Σε πολλά challenges θα συναντήσεις εμπόδια που αν πατήσεις πολύ το A τότε πεθαίνεις. Οπότε καθορίζεις με την εμπειρία σου τα πατήματα σου.

Το μεγάλο μυστικό στις πίστες είναι η χρήση του X και A με πατημένο χωρίς να το αφήνεις ποτέ του RT. Πρώτα όμως πατάς το X και μόλις πάρει την ώθηση του χτυπήματος αμέσως A. Αυτό πρέπει να το κάνετε συνεχόμενα πολλές φορές.

Οι διπλές κολοτούμπες: Σε πίστες time attack μπορεί με σωστό συγχρονισμό να κερδίσεις χρόνο. Πατάς X αμέσως μετά A, καθώς κάνει το άλμα πατάς το κάτω και όταν ο παίχτης ακουμπήσει στο έδαφος αμέσως A. Τότε κάνει την πρώτη κολοτούμπα, καθώς είναι στον αέρα μην αφήνοντας καθόλου το κάτω, περιμένεις να ξανακουμπήσει και ξαναπατάς και πάλι A. Την κολοτούμπα την επαναλαμβάνεις όσες φορές θες.

Πως να τρέχεις πιο γρηγορότερα στις κατηφόρες: όταν το έδαφος είναι κατηφορικό το καλύτερο κόλπο είναι  αμέσως και μετά πατημένο κάτω.

Πως να σπάς κάθετα εμπόδια και να κάνεις σε γκρεμούς γρηγορότερες καταδύσεις: Πατάς στον αέρα A αμέσως X και κάτω.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το RT εκτός από τις πίστες που πηδάς στο γκρεμό το έχεις πάντα πατημένο. ΠΟΤΕ δεν το αφήνεις!!!

 

ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ:

1. The Infinite Tower

Στην πίστα στο online μπορεί να σου ζητήσουν δύο πράγματα. Το ένα είναι επιβίωσης. Να κάνεις όσα περισσότερα μέτρα ή χιλιόμετρα χωρίς να πεθάνεις. Το άλλο είναι να συλλέξεις  Lums με τον τρόπο που προανέφερα παραπάνω. Η μορφή της πίστας είναι ανηφορική.  

2. Land Of The Livid Dead:

   

Στην πίστα στο online μπορεί να σου ζητήσουν τρία πράγματα. Το ένα είναι επιβίωσης. Να κάνεις όσα περισσότερα μέτρα ή χιλιόμετρα χωρίς να πεθάνεις. Το άλλο είναι να συλλέξεις Lums, και το τρίτο time attack κάνοντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο περνώντας την κορδέλα του τερματισμού.

3. The Neverending Pit:

Στην πίστα στο online μπορεί να σου ζητήσουν τρία πράγματα. Το ένα είναι επιβίωσης. Να κάνεις όσα περισσότερα μέτρα ή χιλιόμετρα χωρίς να πεθάνεις. Η μορφή της πίστας είναι κατηφορική (γκρεμός). Το άλλο είναι να συλλέξεις Lums, και το τρίτο time attack κάνοντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο περνώντας την κορδέλα του τερματισμού.

4. Murfy's Dungeon:

Για εμένα προσωπικά το καλύτερο mode. Στην πίστα στο online μπορεί να σου ζητήσουν δύο πράγματα. Το ένα να ανοίγεις τον δρόμο στον ήρωα σου ώστε να επιβιώσει με σκοπό να φάσεις όσο πιο μακριά γίνεται και το δεύτερο να συλλέξει τα Lums στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

5. The Dojo

Αυτό το mode είναι το πιο σπάνιο και το βάζουν σε αραιά διαστήματα. Μέχρι τώρα σου ζητούν μόνο ένα πράγμα, να σπάσεις αυτά τα κίτρινα κυκλάκια που περιέχουν Lums (δες την φωτό πάνω) όσο πιο γρήγορα μπορείς. Απλά η διαφορά της είναι πως σε βάζει σε διαφορετικές διαδικασίες κάθε φορά μέχρι να μαζέψεις τον επιτρεπτό αριθμό πόντων.   

Κάπου εδώ ολοκλήρωσα τα βασικά βήματα για το Rayman Legends. Πιστεύω να βοήθησα. 

Continue reading
944 Hits
0 Comments

Rayman Legends Μυστικά για Αρχάριους Part 2

Στο Part 2 του Rayman Legends στο Xbox One για το Online mode είμαι εδώ για να λύσω κάποιες απορίες για κάποιους που μόλις τώρα ξεκίνησαν να παίζουν.

Οι χαρακτήρες (Heroes):

 • Rayman
 • Sir Globrax
 • Globox
 • Grand Minimus
 • Barbara
 • Sir Rayelot
 • Goth Teensy
 • Red Globox
 • Teensy Ray
 • Globteen
 • Globolk
 • Estelia

Πως φαίνονται τα προσωπικά μου τρόπαια: Οι τέσσερις λωρίδες υποδηλώνουν ποιο τρόπαιο σου δίνει με βάση τον χρόνο σου ή την απόδοσή σου. Ξεκινάς με την κάτω κάτω λωρίδα την γαλάζια που είσαι εκτός τροπαίου, και σταδιακά πας από την Χάλκινη μέχρι την χρυσή. Πάνω από την χρυσή στην κορυφή σου δίνει το υπέρτατο τρόπαιο το διαμαντένιο. Μπαίνοντας σε ένα mode βλέπεις το ιστορικό των αποδόσεων σου σαν μια βάση δεδομένων.

TOP 10: Πατώντας Y Leaderboards έχει την επιλογή του top 10. Οι δέκα καλύτεροι κάθε μέρα στα δύο Daily ανεβαίνουν στο Πάνθεον "πουλώντας και μούρη". Φυσικά πολύ δύσκολο να φτάσεις με τόσο ανταγωνισμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

My country: Στην δική μου περίπτωση η Ελλάδα, η επιλογή αυτή μοιάζει με την επιλογή My friends, η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως στο My country πέρα την φίλων σου της ίδιας εθνικότητας εμφανίζονται και άλλα άτομα, π.χ. Έλληνες, και αυτό σε βοηθά να κάνεις ευκολότερα φίλους της ίδιας εθνικότητας.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ από τις επιλογές Top 10, My friends, My country & Everyone μπορείς να μπεις στο profile οποιουδήποτε και να του κάνεις αίτηση φιλίας.

     

Continue reading
747 Hits
0 Comments

Rayman Legends Μυστικά για Αρχάριους Part 1

Το Rayman Legends  κυκλοφόρησε στις 18 Φεβρουαρίου του 2014 στο Xbox One. Το παιχνίδι στο online mode αποτελείται από δύο daily challenges ( ένα extreme και ένα απλό mode). Η ανανέωση τους γίνεται κάθε μέρα και σκοπός του παιχνιδιού είναι να αναρριχηθείς στην παγκόσμια κατάταξη.

Αντίστοιχα αποτελείται από δύο weekly challenges (ένα extreme και ένα απλό mode). Η ανανέωση τους γίνεται κάθε βδομάδα.

Τα τρόπαια: Τα τρόπαια είναι το χάλκινο (1 πόντος), το ασημένιο (5 πόντοι), το χρυσό (10 πόντοι), και το Διαμαντένιο για τους λίγους και καταιδρωμένους (50 πόντοι).  Τα τρόπαια καθορίζονται βάση της μέσης απόδοσης και πολλές φορές αν πάρετε ένα βραβείο οριακά μπορεί και αλλάξει το αποτέλεσμα. Στο Παιχνίδι υπάρχει το My staff, από εκεί μπορεί ο κάθε χρήστης να δει την συνολική κατάταξη του,   τους πόντους του και τι awesomeness είναι. Στο awesomeness 2 (ξεκινάς από  awesomeness 0) σου ανοίγει την Daily extreme και στο awesomeness 4 την Weekly extreme. Στο  My staff έχεις την προσωπική τροπαιοθήκη σου και πατώντας πάνω στο awesomeness σε ενημερώνει πόσο υπολείπεσαι από το επόμενο επίπεδο.

Στην επιλογή My Friends πατάς για να δεις την συνολική κατάταξη των φίλων σου και τα στατιστικά τους. Όμως μπορείς μετά το τερματισμό ενός mode ή εξόδου να δεις τον οποιοδήποτε παίχτη ανεξαρτήτως.

Οι σκιές: Καθώς ξεκινάς ένα online challenge πατώντας το star έχει την επιλογή ενεργοποίησης της σκιάς. Η σκιά είναι ουσιαστικά οι κοντινοί ανταγωνιστές που θες να περάσεις. Είναι καλό για τους αρχάριους για να βλέπουν τι κινήσεις και κόλπα κάνουν αυτοί που κάνουν καλύτερα σκορ. Οι σκιές είναι υπαρκτοί παίχτες που ανταγωνίζεσαι. Βέβαια μπορείς να απενεργοποιήσεις την επιλογή αν σε μπερδεύει.

 

 

 

 

Continue reading
730 Hits
0 Comments

Kung Fu Rabbit Wii U

Το Kung Fu Rabbit είναι ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί αποκλειστικά για Wii U και iphone. Απλό στην χρήση κουνώντας μόνο το πάνω κάτω αριστερά και δεξιά και κάνοντας απλά ένα άλμα το  Kung Fu Rabbit είναι σίγουρο πως θα σας διασκεδάσει πολύ ανεξάρτητα από την ηλικίας σας. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βοηθήσετε το κουνέλι να μαζέψει τα χαμένα καρότα και να επιβιώσει από τους εχθρούς. Το παιχνίδι αποτελείται από δύο κόσμους ο καθένας από αυτούς έχει τέσσερα επίπεδα με 20 πίστες το καθένα.

Ο πολύ ωραίος σχεδιασμός του με το ζωηρά χρώματα, με απαιτητικές πίστες σε δυσκολία                 και με πολύ καλή αισθητική κάνει το παιχνίδι να μην περνά απαρατήρητο.

Η τιμή του στο e-shop του Wii U είναι στα 5 ευρώ, πολύ φτηνό και μία από τις καλύτερες επιλογές μέχρι αυτή την στιγμή.

Επίσης πέρα των 160 κόσμων που έχεις να περάσεις σου δίνει την δυνατότητα power ups μαζεύοντας πόντους από την συλλογή καρότων. 

Θετικά: Κομψός σχεδιασμός, ζωηρά χρώματα, φτηνή τιμή, για όλες τις ηλικίες, Μεγάλη γκάμα πιστών.

Αρνητικά: Απαιτητικό περισσότερο για την ηλικία που απευθύνεται, κάποια μικροκολλήματα.

Βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kQLvyNpuINY

Continue reading
549 Hits
0 Comments
Notification